1460e Open BAC

Presentatie: Daniël van Veen

Open BAC

Dinsdag, 10 oktober 2017
20:30u tot 23:00u

Dinsdag 10 oktober wordt de Open BAC gepresenteerd door Daniël van Veen. Met een prachtige line-up met o.m. Lonneke Dort (winnares van het Amsterdams Kleinkunstfestival 2017), Peter Pannekoek, De Rode Horde, Ibo Bakker, Marjolijn van Kooten, Luuk van der Vaart, Eva Zwaving én de BAC Band.


Daniël van Veen is de nieuwe algemeen directeur van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Daarnaast is hij ook directeur van Theater in Huis, producent van verschillende Amsterdamse festivals en programmeur van het Amsterdamse try-out podium BIES. Als toetsenist maakte Daniël vele jaren deel uit van het Open Combo, de vaste band van de Open BAK van Theater De Engelenbak. Ook was hij in die jaren zelf als kleinkunstenaar regelmatig te gast in de Open BAC, al dan niet als zijn altijd optimistische alter ego ‘Tony Tolo’ of als deel van het cabaretduo ‘Gel’. Hij maakte op basis van zijn gelijknamige soloprogramma de CD ‘Ruilen binnen 8 dagen’. Daniël van Veen presenteert aanstaande dinsdag voor de eerste keer de Open BAC.

 

Lonneke Dort won al in 2011 won het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival en het Utrechts Cabaret festival waarna ze in 2015 afstudeerde aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. “Lonneke heeft originele en beeldende humor. De droogheid waarmee zij haar verhaal vertelt is eenvoudig en doeltreffend.” Lonneke was de afgelopen seizoenen vaker te gast in de Open BAC en won dit voorjaar het Amsterdams Kleinkunstfestival. Aanstaande dinsdag staat zij in de Open BAC met een eerste try-out van nieuw materiaal.

 

Ibo Bakker is zowel liedjesmaker als beeldend kunstenaar. Hij studeerde aan de kunstacademie in Enschede (AKI) en is al meer dan twintig jaar actief als zanger en beeldend kunstenaar. Vele jaren was hij ook onregelmatig in de Open BAC te gast met zijn bijzondere kleinkunstrepertoire. Aanstaande dinsdag is hij nogmaals te gast met een kleine selectie uit zijn repertoire.

 

Peter Pannekoek - De man achter Peter Pannekoek is Peter Pannekoek. Ze zijn onafscheidelijk. Overal waar Peter Pannekoek loopt, zit Peter Pannekoek achter. Peter Pannekoek won het Amsterdam Kleinkunst Festival Comedyconcours en daarna ging het snel. Comedytrain adopteerde hem, Dit Was Het Nieuws voegde hem toe aan het schrijversteam, Najib Amhali wilde zijn creatieve inbreng voor zijn tv-programma, Theo Maassen vroeg hem voor zijn voorprogramma en van 2014 tot 2016 trad hij elke week op bij De Wereld Draait Door. Hij was de afgelopen seizoenen regelmatig te gast in de Open BAC.

De Rode Horde is een absurdistisch droogkomisch theatergezelschap dat al sinds de jaren tachtig actief is. Aanstaande dinsdagavond staan zij in de Open B.A.C. met een scene uit hun uitgebreide repertoire. En vanzelfsprekend wordt deze scène gespeeld door de enige twee leden van het gezelschap: Paul Vermeulen en Harm-Jan Leemhuis!

 

Marjolijn van Kooten studeerde eerst Economie en Communicatiewetenschap en schreef zich pas daarna in bij een theateracademie. Na haar finaleplaats bij het Amsterdams Kleinkunst Festival treedt zij al weer jaren op op als cabaretiere. Zij schreef het boek ‘Schijtluis’ over haar leven met een angststoornis, en toerde samen met psychiater Bram Bakker met veel succes door Nederland met de voorstelling ‘Geen paniek over angst’. Dit seizoen speelt zij een nieuwe solovoorstelling onder de titel ‘Ik zie de bui al hangen’. En zij noemt het ‘Psychiatrisch cabaret, ook voor normale mensen.’ Aanstaande dinsdag speelt Marjolijn al vast een fragment uit deze voorstelling in de Open BAC.

 

Luuk van der Vaart bereidt zich momenteel voor op zijn deelname aan het Groninger Studenten Cabaretfestival. In het kader daarvan staat hij aanstaande dinsdag met een try-out van nieuw materiaal in de Open BAC.

 

Eva Zwaving is zangeres en één van de vaste schrijvers en zangers van ‘We zullen zien’, het slotlied van de Open BAC.

 

De BAC Band bestaat aanstaande dinsdag uit muzikaal leider Jaco Benckhuijsen, basgitarist Arie van der Wulp, drummer Philip ten Bosch , gitarist Mees van Haren en saxofonist Carlo Banning.


< terug