1461e Open BAC

Presentatie: Alice Rientjes

Open BAC

Dinsdag, 17 oktober 2017
20:30u tot 23:30u

Aanstaande dinsdag 17 oktober wordt de Open BAC gepresenteerd door zangeres Alice Rientjes. Met een spannende line-up met o.m. Clean Pete & Thomas van Luyn, Jochen Otten, Oscar Smit, Nina de la Parra, Bert van der Zee, Joris van der Griendt, Eva Zwaving én de BAC Band onder leiding van Ed Boekee!

 

Alice Rientjes is zangeres, theatermaakster zangdocente. Ze studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en maakte daarna een solo liedjesprogramma onder de titel ‘Dit is ‘t’. Ook toerde ze een seizoen door Nederland als onderdeel van het ensemble van Andermans Veren Life.

Als docente zang en liedinterpretatie is zij al vele jaren verbonden aan oa de Song & Dance academie voor musical, het Conservatorium van Utrecht en de Koningstheaterakademie. Aanstaande dinsdag presenteert zij voor de eerste keer de Open BAC.

 

Thomas van Luyn maakte samen met Mike Boddé deel uit van de cabaretgroep Ajuinen en Look, maar toerde daarna ook met vijf succesvolle soloprogramma’s door Nederland.  Veelal samen met Mike Boddé werkte Thomas van Luyn mee aan veel televisieprogramma’s, waaronder Kopspijkers, Waskracht (met Sanne Wallis de Vries) en de Mike & Thomas Show. Thomas van Luyn is ook bekend door zijn imitaties van o.m. Gerard Joling, minister Remkes, Tony Blair en Harry Mulisch.  Sinds september 2009 is hij een van de teamcaptains in het programma Echt Niet?!, een wetenschapsquiz van de omroep VPRO.

Sinds 2014 is Thomas van Luyn verbonden aan de satirische TV revue Cojones en schrijft hij wekelijks een column voor De Volkskrant. Aanstaande dinsdag staat hij - samen met Clean Pete - in de Open BAC met een kleine try-out.

 

Clean Pete is een Nederlands akoestisch popduo bestaande uit de tweelingzusjes Loes en Renée Wijnhoven. Beiden volgden een opleiding aan het Conservatorium Maastricht en in 2012 haalden zij de finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriters. In 2013 verscheen hun debuut album “Al zeg ik het zelf” en in 2015 hun tweede album "Aan het licht". Ook stonden zij  twee zomers op de Parade en speelden ze in 2016 op Pinkpop.  Aanstaande dinsdag staan zij – samen met Thomas van Luyn - voor het eerst in de Open BAC.

 

Jochen Otten (Tilburg, 1973) groeide op in Loon op Zand. Een klein Brabants dorpje dat tegen de Efteling aan ligt. Hij rondde eerst de studie Nederlands af in Tilburg, stond 7 jaar voor de klas en studeerde vervolgens af aan de Bossche kleinkunstopleiding Koningstheaterakademie. Met zijn eerste programma In Levenden Lijve won Jochen in één theaterseizoen de persoonlijkheidsprijs op Cameretten én de publieksprijs van de Holland Casino podiumprijs én werd hij finalist bij het Leids cabaretfestival. Daarna maakt Jochen nog vier programma’s die door publiek en pers goed ontvangen werden. Aanstaande dinsdag staat Jochen opnieuw in de Open BAC met een try-out van zijn programma in wording onder de titel “Overwegend droog”.

 

Nina de la Parra is zangeres en theatermaakster en won in 2016 de Sylvia Kristel Award, waarbij de jury getroffen werd door “een unieke combinatie van kwetsbaarheid en lef”. Momenteel werkt Nina aan een nieuw soloprogramma dat op 7 november in Klein Bellevue in première zal gaan. Die show is getiteld “Thou shalt love thy self”: een show over zelf-liefde, waarin Nina voortdurend stuit op het harde feit dat ze juist géén zelf-liefde bezit. Daarbij helpt het ook niet dat ze 8 weken geleden is gedumpt.

Aanstaande dinsdag is Nina de la Parra voor het eerst te gast in de Open BAC met een klein voorproefje uit dit programma.

 

Joris van der Griendt is cabaretier en leiderschapstrainer. Eerder stond hij o.m. in de halve finale van Cameretten. Momenteel werkt hij aan zijn eerste avondvullende voorstelling onder de titel “Typisch Joris” die binnenkort in Eindhoven in première gaat. Dinsdag staat hij in de Open BAC met een fragment uit dit programma.  

 

Bert van der Zee koos als artiestennaam ‘Engelbertus’. Engelbertus is een urban troubadour. Met zijn gitaar Cognac en zijn stem zet hij graag optredens neer waarbij de versmelting met het publiek gevoeld kan worden. In het hart van zijn Nederlandstalige staan scherpe teksten die opvallen door humor, openhartigheid en levensbeschouwing. In Schone Daam’ zingt hij: “Als liefde echt het antwoord is, dan luidt de vraag nog slechts waarop”. Dinsdag is hij voor het eerst te gast in de Open BAC.

 

Oscar Smit is cabaretier en stond dit jaar in de halve finale van het Amsterdams Studenten Cabaretfestival. Volgens insiders 'The next big thing'.

 

Eva Zwaving is zangeres en één van de vaste schrijvers en zangers van ‘We zullen zien’, het slotlied van de Open BAC. 

 

De BAC Band bestaat aanstaande dinsdag uit muzikaal leider Ed Boekee, basgitarist Arie van der Wulp, drummer Philip ten Bosch , gitarist Mees van Haren en saxofonist Carlo Banning.  


< terug