1462e Open BAC

Presentatie: Mylou Frencken

Open BAC

Dinsdag, 24 oktober 2017
20:30u tot 23:00u

Aanstaande dinsdag 24 oktober wordt de Open BAC gepresenteerd door Mylou Frencken. Met in de line-up onder meer Marjolein de Graaff, Jochen Otten, Glodi Lugungu, William Dashwood, Martin Peperkamp, Dario di Mango en Wietske Loebis. En natuurlijk de BAC Band onder leiding van Ed Boekee!

 

Mylou Frencken is cabaretière, zangeres, schrijfster en presentarice; ze speelt voorstellingen, maakt cabaretprogramma's, zingt en schrijft teksten en boeken.  Mylou studeerde aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam en speelde daarna mee in verschillende films en schreef eigen liedjes. In 1991 won zij de Persoonlijkheidsprijs bij het festival Cameretten. Samen met haar echtgenoot Bert Klunder (overleden in 2006) maakte zij twee cabaretprogramma's. In 2009 verscheen haar boek over het leven als jonge weduwe: ‘Zonder Bert’.
Mylou Frencken schreef muziek en teksten voor o.m Angela Groothuizen, Marjolijn Touw, Sesamstraat en Bertje Knor. Ook is ze te zien als barvrouw en zangeres in de televisiequiz ‘Met het mes op tafel’. Ze bracht inmiddels 3 CD’s met eigen liedjes uit en toerde de afgelopen jaren door Nederland met haar soloprogramma’s ‘Mylou geeft licht’ en ‘Zinloos Zuchten’. Dit voorjaar verscheen haar boek ‘Leven in het lied’, een verzameling interviews met collega-schrijvers over hun mooiste lied.

 

Marjolein de Graaff is zangeres en cabaretière en staat garant voor een verrassende mix van conference, kleinkunstlied en opera. Momenteel werkt Marjolein aan haar eerste avondvullende voorstelling onder de titel ‘Deugzucht’. Daarin vraagt Marjolein zich af of ze haar eigen bord mee kan nemen naar wegwerpfeestjes, of ze echt álle kleren van de doden moet bewaren en of het heelal uit getallen bestaat. Naast dit soort dagelijkse kwesties maakt zij op geheel eigen wijze korte metten met wereldproblematieke zaken zoals klimaatapathie en geldschepperij. Marjolein denkt groot. En ze heeft haast. In de pers: “Een doelgericht programma dat recht uit haar hart komt”.  - Juryrapport Amsterdams Kleinkunst Festival 2015. “Met een stem die glas doet sneuvelen, is ze origineel, grappig en maakt nieuwsgierig naar meer.” - De Telegraaf

 

Jochen Otten (Tilburg, 1973) groeide op in Loon op Zand. Een klein Brabants dorpje dat tegen de Efteling aan ligt. Hij rondde eerst de studie Nederlands af in Tilburg, stond 7 jaar voor de klas en studeerde vervolgens af aan de Bossche kleinkunstopleiding Koningstheaterakademie. Met zijn eerste programma In Levenden Lijve won Jochen in één theaterseizoen de persoonlijkheidsprijs op Cameretten én de publieksprijs van de Holland Casino podiumprijs én werd hij finalist bij het Leids cabaretfestival. Daarna maakt Jochen nog vier programma’s die door publiek en pers goed ontvangen werden. Hij is lid van de comedytrain en is ook bekend van het succesvolle sketchprogramma ‘Sluipschutters’ Aanstaande dinsdag staat Jochen opnieuw in de Open BAC met een try-out van zijn programma in wording onder de titel “Troosten”.

 

Glodi Lugungu is 25 jaar en woon sinds kort in Amsterdam. Hij is aspirant-lid van de Comedytrain en bereid zich momenteel voor op zijn deelname aan het  Amsterdamse Kleinkunst Festival. Dat doet hij met een mix van cabaret en stand-up comedy. Daarbij worstelt hij met zijn achtergrond als architect en comedian, met zijn Congolese afkomst en met zijn familiegeschiedenis. Aanstaande dinsdag staat hij voor het eerst in de Open BAC.

 

William Dashwood is singer-songwriter en was als mime-docent vele jaren verbonden aan de Amsterdamse Theaterschool. Aanstaande dinsdag is hij te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit zijn repertoire.

 

Martin Peperkamp is singer-songwriter en gitarist en schrijft zowel engelse als nederlandstalige liedjes. Aanstaande dinsdag is hij voor het eerst te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit zijn repertoire.

 

Dario di Mango is stand-up comedian en trad al bij verschillende comedy-cafe’s op.  Aanstaande dinsdag  is hij opnieuw te gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal.

 

Wietske Loebis is tekstschrijver en dichter en één van de vaste schrijvers en zangers van het slotlied van de Open BAC.  Samen met componist Johan Hoogeboom maakte zij een fraaie CD met liedjes over over flora en fauna, die eerder werden uitgezonden in het programma Vroege Vogels (VARA, Radio 1). Haar verzameld werk tot nog toe verscheen onder de titel  ‘Cavia's begin september’ bij uitgeverij Nijgh & van Ditmar. Aanstaande dinsdag zingt zij ‘We zullen zien’, het actuele slotlied van de Open BAC.

 

De BAC Band bestaat aanstaande dinsdag uit pianist en muzikaal leider Ed Boekee, basgitarist Arie van der Wulp, drummer Philip ten Bosch, gitarist Mees van Haren en saxofonist Carlo Banning.


< terug