1463e Open BAC

Presentatie: Max van den Burg

Open BAC

Dinsdag, 31 oktober 2017
20:30u tot 23:00u

Aanstaande dinsdag 31 oktober wordt de Open BAC gepresenteerd door acteur/cabaretier Max van den Burg. Met in de line-up onder meer Janneke de Bijl, Luuk van der Vaart, Bram Heijmans, Georgette, Jildou Kroes en Kees van Wanrooij. Plus natuurlijk de BAC Band onder leiding van Mattijs Verhallen!

 

Max van den Burg  studeerde HEAO communicatie met als specialisatie copywriting. Vervolgens werd hij toegelaten tot de Toneelacademie Maastricht, waar hij in 2001 afstudeerde als docent/regisseur drama. Sinds zijn afstuderen is hij werkzaam als acteur in diverse film-, tv- en theaterprodukties. Hij is sinds 2007 ook actief als cabaretier. In november 2008 won Max  de Publieksprijs op het Cameretten Festival. Sindsdien speelde hij vier avondvullende theaterprogramma’s door heel Nederland.  

In 2010 speelde Max zijn eerste grote rol in de Telefilm Vakantie in Eigen Land. In 2011 volgden rollen in ‘New Kids Nitro’, deed hij mee in de succesvolle eerste reeks van ‘Wat Als?’ voor RTL-4 en VARA’s ‘Rambam’. Ook was Max te zien in reclames van NUON en Cup-a –soup en in de kinderfilm ‘Bobby en de geestenjagers’. Op dit moment toert Max van den Burg door Nederland met zijn vierde solovoorstelling ‘Op een bedje van Rucola’. In het verleden was hij regelmatig te gast in De Open BA(C)K.

 

Janneke de Bijl studeerde af in de filosofie met een hele serieuze scriptie over humor. Omdat ze dat zelf ook nogal tegenstrijdig vond, begon ze daarna aan Theateropleiding Selma Susanna in Amsterdam. Daar maakte Sanne Wallis de Vries haar enthousiast voor stand-up comedy. In 2012 studeerde ze cum laude af en een tijdje later deed ze succesvol auditie bij Comedytrain, waar ze sinds 2016 vast lid is. Sindsdien heeft ze geen filosofieboek meer nodig gehad: dat het leven zinloos is, verwerkt ze nu op het podium. Dinsdag is zij opnieuw te gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal.

 

Luuk van der Vaart bereidt zich momenteel voor op zijn deelname aan het Groninger Studenten Cabaretfestival. In het kader daarvan staat hij aanstaande dinsdag met een try-out van nieuw materiaal in de Open BAC.


Bram Heijmans trad lang, lang geleden met een groep kompanen met succes op in de Open BAK in Theater De Engelenbak. Nu is hij opnieuw te gast in de Open BAC, ditmaal geheel alleen, met piano, zang en tekst en in Het Betty Asfalt Complex.

 

Georgette is de artiestennaam van zangeres en singer/songwriter Beer Teipe. Na haar studie aan het Hilversums conservatorium vond zij, geïnspireerd door soul, pop en jazz, haar eigen stijl. In 2004 richtte zij haar eigen band “Beer” op en in 2011 maakte ze haar eerste singer/songwriter album onder de titel "Love Life". Aanstaande dinsdag presenteert  zij in de Open B.A.C. een kleine greep uit haar nieuwste repertoire.

 

Jildou Kroes voltooide in 2005 haar studie Communicatiewetenschap en studeerde  vervolgens af aan Theateropleiding Selma Susanna als theatermaker en actrice. Sindsdien focust zij zich op acteren en theatermaken. Dinsdag treedt zij op in de Open BAC in het kader van haar voorbereiding op deelname aan het Amsterdams Kleinkunst Festival.

 

Kees van Wanrooij is acteur en een bevlogen verhalenverteller. Voor hem is het vertellen van een verhaal het “weven van een web tussen een verleden dat we zijn vergeten en een toekomst die we nog niet kennen.” 

Aanstaande dinsdag is hij terug in de Open BAC met een  fragment uit een verhaal van Charles Dickens.

 

De BAC Band bestaat aanstaande dinsdag uit muzikaal leider Mattijs Verhallen, basgitarist Arie van der Wulp, drummer Midas Meester, gitarist Mees van Haren en saxofonist Carlo Banning.


< terug