1464e Open BAC

Presentatie: Mattijs Verhallen

Open BAC

Dinsdag, 7 november 2017
20:30u tot 23:00u

Aanstaande dinsdag 7 november wordt de Open BAC gepresenteerd door Mattijs Verhallen, cabaretier, pianist, liedjesmaker en bovenal de afgelopen vier jaar de energieke muzikale leider van de BAC-Band!
Met in de line-up o.m. Kiki Schippers, Maarten Ebbers, Marjolijn van Kooten, Pepijn Schoneveld, Michèlle Schimscheimer, Sjaak Hartog en Eva Zwaving! Plus natuurlijk de BAC Band onder leiding van diezelfde Mattijs Verhallen!


Kiki Schippers won eind 2014 de Publieksprijs én de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten. In 2015 ging haar eerste avondvullende programma in première en dat werd lovend ontvangen. Ook op de radio is ze inmiddels een vast geluid met haar stekelige bijdrages aan actualiteitenprogramma’s als Spijkers met Koppen. NRC zag een 'Intrigerend talent, verrassend en veelzijdig' en Theaterkrant oordeelde: 'Liedjes schrijven en zingen, dát kun je aan Schippers overlaten'. In 2017 won Kiki de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied ‘Er Spoelen Mensen Aan’. Dit najaar toert het programma Kiki Schippers met haar band langs een aantal theaters en in het voorjaar van 2018 beginnen de try-outs van haar nieuwe voorstelling.

 

Maarten Ebbers is cabaretier en liedschrijver en acteur. Als cabaretier won hij in 2009 de jury- en de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival. Sindsdien maakte hij drie avondvullende voorstellingen. Zijn vierde programma ‘Puntje bij Paaltje’ staat voor 2018 gepland. In 2016 werd Maarten met zijn lied ‘Eens Maar Nooit Weer’ (SM-lied) genomineerd voor de Annie MG Schmidt prijs. Maarten Ebbers is oprichter van de band 'De Medemens' en hij is sinds 2014 als theaterzanger verbonden aan het collectief Het Nieuwe Lied. Naast cabaretier en muzikant werkt Maarten ook als acteur. Van 2012 tot en met 2015 speelde hij in de voorstelling 'Oorlogsgeheimen' naar het gelijknamige boek van Jacques Vriens, een voorstelling die komende lente wegens succes in reprise gaat.

 

Marjolijn van Kooten studeerde eerst Economie en Communicatiewetenschap en schreef zich pas daarna in bij een theateracademie. Na haar finaleplaats bij het Amsterdams Kleinkunst Festival treedt zij al weer jaren op op als cabaretiere. Zij schreef het boek ‘Schijtluis’ over haar leven met een angststoornis, en toerde samen met psychiater Bram Bakker met veel succes door Nederland met de voorstelling ‘Geen paniek over angst’. Dit seizoen speelt zij een nieuwe solovoorstelling onder de titel ‘Ik zie de bui al hangen’. En zij noemt het ‘Psychiatrisch cabaret, ook voor normale mensen.’

 

Pepijn Schoneveld is acteur en cabaretier. In 2009 studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Al tijdens zijn opleiding was Pepijn te zien in verschillende voorstellingen, zoals Kamp Holland ( Orkater), De Gehoorzamen en de eind­examen­voorstelling Wust. In 2013 ging zijn eerste avondvullende cabaretshow ‘Meneer Jongetje’ in première, die goed werd ontvangen. Dit seizoen tourt Pepijn door Nederland met zijn tweede cabaretshow ‘Morgen klaart het op’. Aanstaande dinsdag is hij terug met een try-out van nieuw materiaal.

 

Michèlle Schimscheimer brengt absurd getinte vertellingen en eigenzinnige liederen op piano.Ze troost en ontregelt, is kwetsbaar en meedogenloos in een zoektocht naar romantiek en echtheid die soms zo verloren lijktin deze wereld. Dit najaar begint een try out tour van haar theaterprogramma (onder coaching en regie van Johan Goossens) waarmee ze naar verwachting in de lente van 2018 zal afstuderen als comediènne en kleinkunstenares aan de Koningstheateracademie te 's-Hertogenbosch. Aanstaande dinsdag presenteert Michelle een try-out van haar nieuwe programma.

Sjaak Hartog is acteur, theatermaker, schrijver en poppenspeler. Aanstaande dinsdag is hij te gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal.

 

Eva Zwaving is zangeres en één van de vaste schrijvers en zangers van ‘We zullen zien’, het slotlied van de Open BAC.

 

De BAC Band bestaat aanstaande dinsdag uit pianist en muzikaal leider Mattijs Verhallen, basgitarist Arie van der Wulp, drummer Philip ten Bosch, gitarist Mees van Haren en saxofonist Carlo Banning.


< terug