1466e Open BAC

Presentatie: Marjolein de Graaff

Open BAC

Dinsdag, 21 november 2017
20:30u tot 23:00u

Dinsdag 21 november wordt de Open BAC gepresenteerd door cabaretière Marjolein de Graaff. Met een muzikale en cabareteske line-up van ouwe rotten en jong talent. Met o.m. Roel C. Verburg, Michelle Schimscheimer, Wietske Dijkstra, De Rode Horde, William Dashwood, Het Carlo Banning Quartet en Frank van Schaik! En de BAC Band staat voor de eerste keer onder leiding van Vera Marijt!

 

Marjolein de Graaff heeft ruime ervaring als klassiek zangeres, maar won in 2014 het Utrechts Kleinkunstfestival en werd op het Amsterdams Kleinkunstfestival in 2015 onderscheiden met de tweede prijs. Op dit moment werkt zij aan haar eerste avondvullende solovoorstelling onder de titel ‘Deugzucht’, een theaterprogramma met een verrassende mix van conferences, kleinkunst en opera. De afgelopen jaren was Marjolein een aantal keren in de Open BAC te gast met nieuw materiaal. Aanstaande dinsdag presenteert zij deze avond voor de voor de eerste keer!

 

Roel C. Verburg is Gitaar Comedian. Als één van de weinige comedians van Nederland weet hij stand-up comedy te combineren met muziek; en waar bij de meeste cabaretiers de liedjes vaak een rustpunt vormen, gaan bij Roel de grappen (ook in zijn liedjes) in hoog tempo door. Op de radio was hij wekelijks te gast bij Giel Beelen in de Freaknacht en tegenwoordig speelt hij elke vrijdagochtend een liedje bij Jeroen van Inkel (Rinkeldekinkel) op Radio Veronica. Op TV trad hij o.a. op in Kopspijkers, Comedy Explosion, Tatatataal, Comedyclub Katendrecht en recent als vaste gast in Howard Komproe’s onelinerprogramma Padoem Patsss. Hij speelde naast twee avondvullende theatertournees ook nog in ontelbaar veel kroegen, poppodia, theaters en concertzalen alsmede meerdere malen op festivals als de Zwarte Cross en Lowlands. Tevens is hij één van de vaste bespelers van het Comedy Café in Amsterdam. Tot nu toe bracht hij twee CD’s uit: ‘Liedjes Voor De Kater‘ en ‘Het Gele Album‘.

 

Michèlle Schimscheimer brengt absurd getinte vertellingen en eigenzinnige liederen op piano. Ze troost en ontregelt, is kwetsbaar en meedogenloos in een zoektocht naar romantiek en echtheid die soms zo verloren lijkt in deze wereld. Dit najaar begint een try out tour van haar theaterprogramma (onder coaching en regie van Johan Goossens) waarmee ze naar verwachting in de lente van 2018 zal afstuderen als comediènne en kleinkunstenares aan de Koningstheateracademie te 's-Hertogenbosch. Aanstaande dinsdag presenteert Michelle een try-out van haar nieuwe programma.

 

Wietske Dijkstra komt uit Jelsum. Dat is  -  volgens Wietske -  een dorp in Friesland waarvan niemand het bestaan van afweet, behalve de mensen die in Jelsum wonen. Aanstaande dinsdag is Wietske voor de tweede keer te gast in de Open BAC met een try-out van haar hersenspinsels en liedjes.

 

De Rode Horde is een absurdistisch droogkomisch theatergezelschap dat al sinds de jaren tachtig actief is. Aanstaande dinsdagavond staan zij in de Open B.A.C. met een nieuwe scene, gespeeld door de enige twee leden van het gezelschap: Paul Vermeulen en Harm-Jan Leemhuis! 

 

William Dashwood is singer-songwriter en was als mime-docent vele jaren verbonden aan de Amsterdamse Theaterschool. Aanstaande dinsdag is hij te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit zijn repertoire.

 

Het Carlo Banning Quartet (CBQ) bestaat uit gitarist Niels Hoppe, bassist Maik Kleer, drummer Ilia Raiskin en Saxofonist Carlo Banning.  CBQ is een verfrissend kwartet dat buiten de gebaande paden durft te treden. Naast de traditionele manier van improviseren (band begeleidt solist) opereert de band als een organische structuur. Doorgaans speelt iedereen een even belangrijke rol, tegelijk solerend en improviserend. De musici bewegen daarbij als een flexibel gecoördineerd organisme door een spannende, muzikale omgeving. Toch is het zeker geen 'free jazz'. Er zijn bepaalde structuren in de composities, die pakkende thema's leveren, eigentijdse grooves, sferische soundscapes en zelfs rock-achtige invloeden van de gitaar.  De initiële composities zijn voor het grootste deel gecreëerd in een samenwerking van Niels Hoppe met Carlo Banning, maar daar wordt in de repetitie nog ruimschoots door iedereen aan gesleuteld voordat het juiste eindresultaat is bereikt. De leeftijd van de band varieert ook aardig en loopt tussen 18 en 46…, u mag raden welke leeftijd bij wie hoort…. Maar dat houdt dit viertal fris en avontuurlijk.

 

Frank van Schaik is presentator, interviewer, dagvoorzitter, actievoerder, opstandkomediant en leraar Nederlands aan de Open Scholengemeenschap Bijlmer. Aanstaande dinsdag verzorgt hij – als één van de vaste schrijvers en zangers - het actuele slotlied van de Open BAC  ‘We zullen zien’.

 

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt en bestaat daarnaast in elk geval uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren en saxofonist Carlo Banning.  


< terug