Open BAC – Archief 2018

Open BAC

1483e Open BAC

Presentatie: Wilko Terwijn

Dinsdag, 17 april – 20:30u tot 23u

De Open BAC wordt dinsdag 17 april gepresenteerd door stand-up comedian Wilko Terwijn. Met in de line-up onder anderen Jeroen Bouwhuis, Georgette, Tobi Kooiman, Aris Thijssen en Hans Rek. Het slotlied wordt verzorgd door Frank van Schaik en de muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Vera Marijt.

Wilko Terwijn is sinds 1996 actief als stand-up comedian, eerst in de Comedy Club, nu in het Comedy Circuit. Actualiteiten spelen een grote rol in zijn optredens en samen met zijn aparte kijk op alledaagse zaken levert dat bizarre theorieën op. Alle podia van Nederland, van groot festival tot kleine zaal, hebben met Wilko kennis kunnen maken, waaronder Lowlands en rocktempel De Melkweg. Inmiddels speelde hij ook in Engeland in Belgie en in Duitsland. Naast comedian is Wilko een veelgevraagd tekstschrijver. Hij was lange tijd vaste tekstschrijver voor het tv-programma Ook Dat Nog, leverde wekelijks teksten voor Raymann Is Laat, is nu tekstschrijver voor onder anderen Claudia de Breij en Javier Guzman. Wilko is één van de oprichters van comedyclub Badaboom en hij presenteert aanstaande dinsdag voor de derde keer de Open BAC.

Jeroen Bouwhuis studeerde aan de AHK in Utrecht en won al in 2006 Het Amsterdams Kleinkunstfestival. Sindsdien maakte hij verschillende programma’s waarmee hij ook in de verenigde staten optrad. In zijn shows combineert hij choreografie, mimiek en een unieke soundtrack tot fascinerende en succesvolle voorstellingen. Dinsdag is hij opnieuw te gast in de Open BAC. met een try-out van een nieuwe mime-act.  Daarbij wordt hij  live begeleid door de BAC-Band!

Georgette is de artiestennaam van zangeres en songwriter Beer Teipe. Na haar studie aan het Hilversums conservatorium vond zij, geïnspireerd door soul, pop en jazz, haar eigen stijl. In 2004 richtte zij haar eigen band Beer op en in 2011 maakte ze haar eerste singer/songwriter album onder de titel Love Life. Dinsdag presenteert ze in de Open BAC een kleine greep uit haar nieuwste repertoire, waarbij zij ook wordt begeleid door de BAC band! 

Aris Thijssen is een beginnend cabaretier en staat dinsdag voor het eerst in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal. 

Hans Rek is al jaren aktief als Johannes de Nar op diverse historische evenementen, fantasy-festivals en in musea. Daar vermaakt hij velen met zijn truukjes en onzinnigheden. Daarnaast schrijft hij ook zo nu en dan een boek en geeft klankconcerten met schalen en andere geluidsmakers. Dinsdag verschijnt hij als Johannes de Mompelaar, die wat van zijn kunsten zal presenteren.

Tobi Kooiman is comedian en wiskundige en won onder andere het Amsterdams Studenten Cabaretfestival. Hij was de afgelopen jaren al een paar keer eerder te gast in de Open BAC en presenteert dinsdag zijn nieuwste materiaal. 

Frank van Schaik is presentator, interviewer, dagvoorzitter, actievoerder, opstandkomediant en leraar Nederlands aan de Open Scholengemeenschap Bijlmer. Daarnaast is hij één van de vaste schrijvers en zangers van het actuele slotlied van de Open BAC.

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Jonas Nieuwenbroek en saxofonist Carlo Banning.

Lees verder

Open BAC

1482e Open BAC

Presentatie: Peter Heerschop

Dinsdag, 10 april – 20:30u tot 23u

Acteur en cabaretier Peter Heerschop presenteert dinsdag de Open BAC. Met in de line-up onder anderen Thijs van de Meeberg, Het Gurdjieff Kwartet, Matthias Valk, Marie Merlot, Het Koor ROOK, Madelijne Kool en Rogier Kahlmann. Het slotlied wordt verzorgd door Madelijne Kool en de muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Peter Heerschop studeerde aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, waar hij zowel Joep van Deudekom als Viggo Waas leerde kennen. Eind jaren tachtig richtten ze cabaretgroep NUHR, waarmee ze in 1987 totaal onvoorbereid doordrongen tot de finale van Cameretten. In dertig jaar tijd maakten de heren van NUHR – al dan niet in samenwerking met anderen - zo’n dertig programma’s, wat ze dit jaar vierden met een speciaal jubileumprogramma. Daarnaast was Peter te zien in vele films en televisieprogramma’s waaronder Shouf Shouf Habibi!, Kopspijkers,  Vrienden van Van Swieten, Ik hou van Holland, Sorry Minister en Jeuk. Sinds 2002 verzorgt hij in het radioprogramma van Edwin Evers op 538 ook iedere vrijdagochtend een weekoverzicht genaamd Lieve Marianne. Peter presenteert dinsdag voor de eerste keer de Open BAC!

Thijs van de Meeberg studeerde aan de  Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch en toerde als cabaretier de afgelopen seizoenen met zijn eerste avondvullende voorstelling ‘Er mag gedanst worden’ door het hele land. In 2015 won hij overtuigend de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival met zijn voorstelling ‘Vleesgeworden’. Dinsdag is hij terug in de Open BAC met een try-out van zijn nieuwe voorstelling in wording. 

Het Gurdjieff Kwartet heeft zich toegelegd op composities van de Armeense mysticus, filosoof, choreograaf, componist en schrijver Georges Ivanov Gurdjieff. Het kwartet bestaat uit zanger-gitarist Ibo Bakker, altvioliste Rani Kumar, violiste Merel Jonker en celliste Maaike Peters. Dinsdag presenteren zij in de Open BAC drie stukken van Gurdjieff en die worden afgewisseld met korte verhalen. 

Matthias Valk studeerde in 2016 af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Hij is cabaretier, zanger, schrijver en acteur en toert momenteel langs de Nederlandse theaters met ‘Er mag zoveel niet’, het vierde liedjesprogramma van Andermans Veren Life. Dinsdag zingt hij in de Open BAC de ‘kleinkunstclassic’.   

Marie Merlot maakt deel uit van het duo Jonkers en Merlot. Daarnaast schrijft en zingt zij ook solo. Dinsdag is ze voor het errst te gast in de Open BAC met een selectie uit haar nieuwste werk. Daarbij wordt ze begeleid door de BAC-Band! 

Het koor ROOK is het zangensemble van De Stemstudio en staat onder leiding van de Vlaamse zangeres Evi De Jean. ROOK is een wisselende formatie van jonge zangers en zangeressen. Het repertoire bestaat uit meerstemmige muzikale pareltjes van over de hele wereld. Dinsdag presenteren zij een kleine selectie in de Open BAC.

Rogier Kahlmann is cabaretier en is dinsdag voor het eerst te gast in de Open BAC. Dan presenteert hij een paar fragmenten uit zijn nieuwe show. 

Madelijne Kool had een succesvolle carrière in de reclamewereld, maar gooide het roer om en koos begin 2014 voor cabaret en zang. Momenteel is zij actief als cabaretière, schrijfster, (stem-) actrice, songwriter en zangeres. Ze is ook moeder van vier opgroeiende dochters en één van de vaste schrijfsters en zangeressen van ‘We zullen zien’, het actuele slotlied van de Open BAC.

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt  en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Jonas Nieuwenbroek  en saxofonist Carlo Banning.

Lees verder

Open BAC

1481e Open BAC

Presentatie: Daphne Groot

Dinsdag, 3 april – 20:30u tot 23u

Aanstaande dinsdag 3 april wordt de Open BAC gepresenteerd door zangeres, actrice en zangdocente Daphne Groot. Met in de line-up o.m. Jans Budding, Luuk van der Vaart, Wouter Monden, Cornelis Opheikens, Moyra Ruiter van der Woude en Tim Veeter
Het slotlied wordt verzorgd door Younes Jabboury en de muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Daphne Groot studeerde in 2007 af aan het Conservatorium Alkmaar richting Musical/Muziektheater. Ze volgde zangles bij o.m. Maria Rondel, Marika Lansen, Leo van der Plas, Esther Maas en Mary Hammond.
Na haar opleiding ging ze het theater in en was te zien in verschillende voorstellingen. Oa. Crazy Shopping de Musical, Gospelmusical Impact bij het M-Lab, en de kleinkunstprogramma’s “Wij Nederlanders” en “Ja dat is revue”. Momenteel is ze bezig met het schrijven van haar eigen kleinkunstprogramma “#Hesjtek”. Naast uitvoerend theaterzangeres is zij sinds 2004 werkzaam als zangdocent bij verschillende jeugdtheaterscholen en musicalgroepen. Ook is haar stem in verschillende tekenfilmseries te horen bij Nickelodeon, Zapp en Disney Chanel. Aanstaande dinsdag presenteert Daphne voor de eerste keer de Open BAC!

Jans Budding studeerde aan de Theater Opleiding Selma Susanna. Momenteel werkt zij aan haar eerste theaterprogramma en aanstaande dinsdag presenteert zij daaruit – bij wijze van try-ouy – alvast een paar fragmenten. 

Luuk van der Vaart studeerde Theaterwetenschap en won afgelopen najaar op het Groninger Studenten Cabaret Festival de publieksprijs. Dinsdag staat hij opnieuw in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal. 

Wouter Monden is stand-up comedian sinds 2010. In november van dat jaar won hij de juryprijs van de Culture Comedy Award. Daarna is hij nooit meer van de Nederlandse en Belgische podia af gegaan. Wouter was van 2016 tot 2018 wekelijks te horen op Q-Music, schreef mee aan Dit Was Het Nieuws en is de publieksopwarmer voor TV-programma’s als Zondag met Lubach en Padoem Patsss. Dinsdag is hij na een paar jaar afwezigheid weer terug in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal. 

Cornelis Opheikens zingt aanstaande dinsdag drie liedjes van zijn liedjesprogramma en aanstaande CD. Die liedjes zijn grappig, prikkelend, serieus, ontroerend en gelaagd. Hij zingt o.m. over dementie, de pestkop die hij als jongetje was, de moderne vrouw, de wreedheid van de mens, de natuur, vaderschap, zijn opa en zijn liefdes, al dan niet beantwoord. 
Cornelis staat dinsdagavond voor de eerste keer in de Open BAC. 

Moyra Ruiter van der Woude komt uit Groningen en is cabaretière. In Groningen stond zij al vaker op een open podium, maar dinsdagavond is zij voor de 2e keer te gast in de Open BAC met een paar fragmenten uit haar programma in wording.

Tim Veeter is 26 jaar, woont in Amsterdam en is afgestudeerd Theaterwetenschapper. Daarbij is hij, wonderbaarlijk genoeg zonder toneelschool, toch opgeleid tot acteur, diervriendelijk en plantaardig, 
Aanstaande dinsdag staat hij voor de eerste keer in de Open BAC met een act waarbij de diverse stemmen en personages, die in zijn hoofd wild huishouden, allerlei angsten en verlangens zullen stimuleren. Daarbij wordt hij gedeeltelijk ondersteund door de BAC-band.  

Younes Yabboury is een opkomend cabaret- en stand-up talent. Daarnaast is hij één van de vaste zangers van ‘We zullen zien’, het actuele slotlied van de Open BAC.

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt  en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Midas Meester en saxofonist Carlo Banning.

Lees verder

Open BAC

1480e Open BAC

Presentatie: Clous van Mechelen

Dinsdag, 27 maart – 20:30u tot 23u

Cabaretier, componist, muzikant en liedjesschrijver Clous van Mechelen presenteert dinsdag de Open BAC. Met in de line-up onder anderen De Rode Horde, Barbara Breedijk, Jeroen Bouwhuis, Eva Zwaving & Mees van Haren, Lotte Hondebrink en Tristan & Floor. Het slotlied wordt verzorgd door Eva Zwaving en de muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Clous van Mechelen is cabaretier, componist, muzikant en liedjesschrijver. Hij speelde al op zijn zestiende met Hans Dulfer, studeerde klarinet aan het conservatorium met als bijvak piano, en toerde door Europa met jazz- en Latingroepen.  Hij schreef o.m. muziek voor reclamefilms, waarvan met name de Grolsch-muziek erg  bekend geworden is. Paul Huf: "Iedereen dacht dat dat Vivaldi was, maar het was Van Mechelen." Clous schreef ook muziek voor de films van Theo van Gogh en maakte tussen 1977 en 2003 vier lp's en twee cd's met zanger Tol Hansse. De single "Big City" van de eerste lp werd een grote hit, evenals "Achter De Rhododendron". In die tijd werkte Clous ook met Wim T. Schippers en schreef hij liedjes voor de personages Barend Servet en Sjef van Oekel. Met Schippers en Paul Haenen maakte hij ook een aantal Bert en Ernie-cd's. Naast  vele theaterprogramma’s (o.a. met Etna Vesuvia) was Clous van Mechelen onder meer te zien als de pianostemmer en organist Jan Vos in de televisieprogramma’s van Wim T. Schippers, terwijl hij ook meewerkte aan het befaamde  radioprogramma Ronflonflon. In 2003 maakte Clous van Mechelen zijn - tot nu toe - laatste cd, getiteld "Songs for Sale", waarop hij samenwerkt met zangeres Colette Wickenhagen. Op 6 & 7 april staat Clous avondvullend in het Betty Asfalt Complex met een theaterprogramma vol liedjes en anekdotes rond Tol Hansse. Maar aanstaande dinsdag presenteert hij voor alweer de vijfde keer de Open BA(C)K!

De Rode Horde is een absurdistisch droogkomisch theatergezelschap dat al sinds de jaren tachtig actief is. Aanstaande dinsdagavond staan zij in de Open B.A.C. met een try-out van een nieuwe scène uit hun theaterprogramma in wording. Die wordt uitgevoerd door de enige twee leden van het gezelschap: Paul Vermeulen en Harmjan Leemhuis!  

Barbara Breedijk is liedjesmaakster en cabaretière en staat bekend om bekend om haar warme zangstem en improvisatietalent.  Barbara speelde in het voorprogramma van Candy Dulfer, Wouter Hamel, Elfie Tromp en zong liedjes tijdens de boekpresentaties van Jaap Robben en Jente Jong. Ze was te horen op radio 2, te zien bij de AVRO, in Theater Bellevue, Paradiso, de Kleine Komedie en op Oerol. In 2016 stopte ze met haar vaste baan als vaktherapeut muziek in de zorgsector, om zich volledig te richten op haar werk als artiest. Ze treed nu o.a. op bij zorgcongressen en teambuilding sessies, onder de noemer ‘Liedje voor jou’. Afgelopen jaar presenteerde Barbara de voorstelling ‘Fiere Vrouwen’ nu is ze in verschillende theaters te zien met haar liedjesvoorstelling ‘Kan het ook uit?’ Uit dat laatste programma presenteert zij dinsdag een paar fragmenten in de Open BAC. 

Jeroen Bouwhuis studeerde aan de AHK in Utrecht en won al in 2006 Het Amsterdams Kleinkunstfestival. Sindsdien maakte hij verschillende programma’s waarmee hij ook in de verenigde staten optrad. In zijn shows combineert Jeroen Bouwhuis choreografie, mimiek en een unieke soundtrack tot fascinerende en succesvolle voorstellingen. Dinsdag is hij opnieuw te gast in de Open B.A.C. met een try-out van een lied van Nick Cave.  

Eva Zwaving & Mees van Haren leveren beide met grote regelmaat nieuwe bijdragen aan de Open BAC, zij als zangeres en tekstschrijfster van o.m. het slotlied, hij als gitarist en zanger. Aanstaande dinsdag presenteren zij in de Open BAC drie nieuwe Nederlandstalige liedjes.  

Lotte Hondebrink is cabaretière en staat dinsdag voor het eerst in de Open BAC. Dan presenteert zij een fragment uit haar programma over een Cambridge-student die thuiskomt met krankzinnige verhalen (en liedjes) over het studentenleven (jongens in het bijzonder), de
gevolgen van nerderigheid bij vrouwen (en het effect op het vinden van een bedpartner), en de pijnpunten van haar dissertatie (helaas geen jongens bij dit onderdeel). Verhalen, liedjes en fysieke actie wisselen elkaar af in deze analytische act 'about Life, the Universe and Everything'.

Tristan & Floor. Tristan (Sebastiaan Tristan Mets) en Floor (Sara Floor Veldhoen) zijn een theaterduo. In 2006 ontmoeten zij elkaar in een gezamenlijk verlangen: naar de toneelschool te gaan. Na een intensief vooropleidingsjaar verliezen ze elkaar uit het oog, tot hun paden elkaar tien jaar later opnieuw kruisen. Ze wakkeren het theatervuur in elkaar aan om in 2018 het duo Tristan en Floor te smeden. Dinsdag presenteren zij in de Open BAC een paar fragmenten uit hun programma ‘Niet Opgeven’, een theatervoorstelling over het onverschrokken najagen van Je Droom. Daarbij onderzoeken Tristan & Floor hoe ze zich nog altijd laten leiden door televisiepresentator Peter Jan Rens die ons wekelijks opriep: Geef Nooit op! Niet opgeven gaat ook over Wetenschappelijk onderzoek doen, of kievitseieren zoeken zonder te weten hoe die eruit zien of waar ze kunnen liggen. Over het redden van een destructieve vader, die tegelijk als onderwerp dient voor je afstudeerwerk. Over gezond, lokaal, eerlijk, milieuvriendelijk EN lekker koken. Over drie maanden door Vietnam reizen om een man te worden, over het kopen van een huis kopen op een overspannen woningmarkt, afvallen zonder op je gewicht te letten, je oma bezoeken nu ze er nog is, een onmogelijke relatie laten slagen, jarigen op tijd feliciteren, met een raket naar de zon. En géén gat in je cv.

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt  en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Jonas Nieuwenbroek en saxofonist Carlo Banning.

Lees verder

Open BAC

1479e Open BAC

Presentatie: Bas Hoeflaak

Dinsdag, 20 maart – 20:30u tot 23u

Cabaretier en acteur Bas Hoeflaak presenteert dinsdag 20 maart de Open BAC. Met in de line-up onder anderen Micha Ghorgy, Marcella Wisbrun, Chris Silos, Marjolein Fokkema, Laurens Schumacher en Bader El Khalfi. Het slotlied wordt verzorgd door Frank van Schaik en de muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Bas Hoeflaak (1973) is acteur en cabaretier. Samen met Peter van de Witte vormt hij het cabaretduo Droog Brood. Tijdens hun afstudeerjaar aan de Amsterdamse kleinkunstacademie speelden zij samen mee in 'Brigitte de musical' van Brigitte Kaandorp en Bert Klunder. Hij was onder meer te zien in de musical 'Heerlijk duurt het langst' van Annie M.G. Schmidt en werkte mee aan het VARA- televisieprogramma 'HONK!'. Daarnaast speelde hij rollen in verschillende televisie- en filmproducties waaronder Baantjer, Het Klokhuis, Kicks, Keijzer en De Boer en Sluipschutters. Hij presenteert voor de eerste keer de Open BAC!

Micha Ghorgy schrijft Nederlandstalige liedjes over het dagelijks leven. Soms absurd, soms melancholisch, maar altijd met de droge humor die Micha’s werk kenmerkt. De onderwerpen zijn banaal en poëtisch tegelijk. Zoals alles in het leven eigenlijk. Zo neemt Micha zijn publiek mee op reis langs de wonderlijke wereld van het alledaagse en probeert hij al zingend en gitaar spelend de mensheid op te vrolijken!

Marcella Wisbrun studeerde in Amsterdam zang aan het conservatorium en  theaterwetenschap aan de universiteit. Momenteel werkt ze aan een nieuwe voorstelling rond het werk van de Braziliaanse songwriter Antonio Carlos Jobim. Speciaal daarvoor vertaalde dichter en tekstschrijver Jan Boerstoel een selectie van diens songteksten naar het Nederlands. Dinsdag is Marcella te gast in de Open BAC met een allereerste try-out van dit programma.  

Chris Silos is al enige tijd actief als cabaretier en stand-up comedian. Dinsdag is hij voor het eerst te gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal. 

Marjolein Fokkema werd geboren in West-Brabant, maar heeft het carnaval vieren en de zachte g nooit goed onder de knie gekregen. Ze vertrok naar Amsterdam, speelde in bandjes, studeerde psychologie en voltooide in 2015 een promotieonderzoek. Omdat ze wist dat er nog meer te ontdekken viel, studeerde ze daarnaast aan Theateropleiding Selma Susanna, waar ze in 2017 afstudeerde. Nu schrijft en speelt Marjolein liedjes over de liefde en andere dingen die mis gaan, en doet als wetenschapper onderzoek naar statistiek en psychologie. Ze drong onlangs met haar voorstelling ‘Woeden’ door tot de halve finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival. In deze voorstelling laat ze zien hoe alledaagse dingen met haar brein aan de haal gaan, of andersom. Want er kan van alles schuil gaan achter een stuk plastic, een bovenbuurman of een duif in het trappenhuis. Ze is dinsdag voor het eerst te gast in de Open BAC.

Laurens Schumacher is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Het liefst neemt hij anderen mee naar zelfgemaakte nieuwe werelden waar het anders kan en mag. Na 22 jaar heeft hij eindelijk genoeg materiaal en moed verzameld en dus zal hij dinsdag in de Open BAC zijn  debuut maken als stand-up comedian.

Bader El Khalfi is stand-up comedian en staat momenteel in de halve finale van de Comedy Talent Award 2018. Dinsdag staat hij voor het eerst in de Open BAC met een try-out waarbij hij het publiek meeneemt in zijn belevingen van alledag.

Frank van Schaik is presentator, interviewer, dagvoorzitter, actievoerder, opstandkomediant en leraar Nederlands aan de Open Scholengemeenschap Bijlmer. Daarnaast is hij één van de vaste schrijvers en zangers van ‘We zullen zien’, het actuele slotlied van de Open BAC.

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt  en bestaat daarnaast uit basgitarist Douwe Dijkstra, gitarist Mees van Haren, drummer Jonas Nieuwenbroek en saxofonist Carlo Banning.

Lees verder

Open BAC (Ben's 1000e!)

1478e Open BAC (Ben's 1000e!)

Presentatie: Jeninke de Jong

Dinsdag, 13 maart – 20:30u tot 23u

Actrice en theatermaker Jeninke de Jong presenteert aanstaande dinsdag de Open BAC. Met in de line-up onder anderen Johan Hoogeboom, Trio En Vrac, Michelle Schimscheimer, Fee Reynaart, Karel Sanders en Daan Hofman. Het slotlied wordt verzorgd door Younes Jabboury en de muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Jeninke de Jong
(1983) groeide op in Groningen en haalde in 2009 haar master Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens gooide ze het roer om en studeerde in 2016 af aan de Theateropleiding Selma Susanna. Na haar eerste ‘late night one woman show’onder de titel ‘Glans’ speelt zij momenteel haar kleinkunstsolo ‘Epifanie’. Daarnaast heeft ze ook een zangprogramma met liedjes van onder anderen Kurt Weill, Steven Sondheim, Amy Winehouse en eigen Nederlands repertoire. Haar groet inspiratiebronnen zijn Alice in Wonderland, Renate Dorrestein en de West Side Story. Jeninke was al eerder in de Open BAC te zien met try-outs, dinsdag presenteert ze deze avond voor de eerste keer.

Johan Hoogeboom maakt in de jaren negentig deel uit van diverse cabaretensembles en was jarenlang de leider van het Open Combo van de Open BAK in Theater de Engelenbak. Samen met Maarten van Roozendaal componeerde hij onder andere de muziek van de tv-serie 'Otje' van Annie M.G.Schmidt. In 1997 werd Johan de ongekroonde winnaar van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hij gaf les aan de Amsterdamse Kleinkunst-  en aan de Bossche Koningstheateracademie. Naast soloprogramma’s maakte hij muzikale theaterprogramma’s met de Heren op Zicht, David Vos, Bas Marée, Ludo van de Winkel, Dorine Wiersma en Jan J. Pieterse. Sinds 2010 heeft hij ook de muzikale leiding van het ensemble ‘Andermans veren life’ dat momenteel door het land toert met hun vierde programma onder de titel ‘Er mag zoveel niet’. Dinsdag presenteert hij in de Open BAC een kleine selectie uit zijn uitgebreide repertoire. 

En Vrac is een muzikaal trio dat al een aantal jaren het betere Nederlandse liedjes- repertoire kroegbestendig maakt. En Vrac bestaat uit zanger/gitarist Bas Marée,  drummer Minze Koopman en bassist Arie van der Wulp.  Aanstaande dinsdag presenteren zij in de Open BAC een kleine selectie uit hun nieuwste repertoire.

Michèlle Schimscheimer brengt absurd getinte vertellingen en eigenzinnige liederen op piano. Ze troost en ontregelt, is kwetsbaar en meedogenloos in een zoektocht naar romantiek en echtheid die soms zo verloren lijkt in deze wereld. Naar verwachting gaat michelle - onder coaching en regie van Johan Goossens - in de lente van 2018 afstuderen als comediènne en kleinkunstenares aan de Koningstheateracademie te 's-Hertogenbosch. Aanstaande dinsdag presenteert ze een try-out van haar nieuwe programma. 

Fee Reynaart is zangeres en songwriter. Zij speelt in een band en begeleid zichzelf bij haar eigen liedjes op gitaar. Dinsdag is zij voor het eerst te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit haar nieuwste repertoire. Voor wie alvast een idee wil krijgen van haar muziek, kan het hier beluisteren.

Karel Sanders is stand-up comedian en columnist. In die eerste hoedanigheid is hij dinsdag voor de eerste keer te gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal. 

Daan Hofman is een Amsterdamse singer-songwriter en muzikant. Hij maakte eerder twee albums en schrijft muziek voor theater en film. Dinsdag is hij voor de eerste keer te gast in de Open BAC met een selectie van zijn album ‘October Songs’. Melancholische melodiën, minimalistische patronen, filmische landschappen en blinkende walsen, ergens waar Nina Rota en Nils Frahm elkaar kruisen… 

Younes Yabboury is een opkomend cabaret- en stand-up talent. Daarnaast is hij één van de vaste zangers van ‘We zullen zien’, het actuele slotlied van de Open BAC.

De BAC Band staat deze week onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt  en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Jonas Nieuwenbroek en saxofonist Carlo Banning.

Lees verder

Open BAC

1477e Open BAC

Presentatie: Kasper van der Laan

Dinsdag, 6 maart – 20:30u tot 23u

Cabaretier Kasper van der Laan presenteert aanstaande dinsdag de Open BAC. Met in de line-up onder anderen Paul Haenen, Rik Rottier, Het Hemsterhuiskoor, Oscar Smit, Tim Alpherts en Joost Bakker. Het slotlied wordt verzorgd door Eva Zwaving en de muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Kasper van der Laan
is comedian, cabaretier en tekstschrijver. Hij is winaar van de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2018. De volkskrant sprak van ‘Originele grappen, een knappe timing en een niet direct grijpbare, wazige podiumpersoonlijkheid, waarmee hij voor veel humor zorgt’. Kasper is veel te zien in comedyclub Toomler in Amsterdam, hij speelt mee in de finalistentour van het Leids Cabaret Festival, hij tourt met Comedytrain en een aantal dubbelprogramma’s langs de Nederlandse theaters en hij duikt op in allerlei comedyshows in het land. Stap voor stap werkt hij toe naar zijn eerste avondvullende voorstelling. Kasper speelde eerder al dubbelprogramma’s met Daniël Arends, Lebbis, Patrick Laureij, Henry van Loon en Martijn Koning. Ook stond hij op Lowlands, de Zwarte Cross en verschillende comedyfestivals in het land. Daarnaast schrijft hij voor ‘Dit Was Het Nieuws’ en hij is regelmatig te horen in ‘Spijkers met Koppen’ als lid van het cabaret-team. Momenteel werkt hij aan zijn eerste avondvullende voorstelling die najaar 2019 in première gaat. Kasper van der Laan presenteert voor de eerste keer de Open BAC. 

Paul Haenen is acteur, presentator, toneel- en scenarioschrijver, verslaggever en regisseur. Hij begon zijn carrière in de jaren '70 bij vele omroepen en zenders, van de VARA tot de VPRO en radio Stad Amsterdam, met onvergetelijke creaties als Dominee Gremdaat en Margreet Dolman. Inmiddels werkt hij meer dan 25 jaar aan vele tv-series en radioprogramma's. Paul Haenen is ook schrijver en eindredacteur van het tijdschrift 'Mens en Gevoelens', dat - na een periode op DVD – sinds vorig seizoen weer als blad verschijnt. Als acteur leende hij zijn stem aan talloze film en televisiepersonages, van de 101 dalmatiërs tot de stemmen van Bert en Grover uit Sesamstraat. Hij schreef daarnaast meer dan 21 toneelstukken, 9 boeken en produceerde vele DVD's, CD's en LP's. In 2014 vierde hij zijn 25-jarig jubileum als hoofdbespeler van zijn eigen Betty Asfalt Complex en werd hij onderscheiden als Ridder in de orde van Oranje Nassau. Aanstaande dinsdag is hij te gast in de Open BAC met een voorproefje van zijn nieuwe voorstelling onder de titel ‘Haenen, Dolman en Gremdaat brengen Lente’. 

Rik Rottier houdt zich –na aanmoedigingen van onder anderen Kasper van der Laan – sinds 2015 bezig met stand up comedy en cabaret. Momenteel werkt hij met regisseur Pieter Bouwman aan een nieuwe voorstelling. Daaruit presenteert hij aanstaande dinsdag – bij wijze van try-out – een paar fragmenten. 

Het Hemsterhuiskoor is het nieuwste koor van Nieuw-West, en waarschijnlijk van de stad. Het is een koor voor mensen die graag willen zingen, ook als je het nooit eerder hebt gedaan. Het koor bestaat nu meer dan een jaar en telt zo’n 30 leden. Het koor heeft een avontuurlijk repertoire dat  varieert van Coldplay tot Gershwin, van Adele tot Bruno Mars. En natuurlijk is iedereen die wil zingen – mannen en sopranen in het bijzonder - reuze welkom. Het koor is opgericht door saxofonist Carlo Banning staat onder leiding van de enthousiasmerende Barbara van Houten. Aanstaande dinsdag is het koor opnieuw te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit hun repertoire.

Oscar Smit stond vorig jaar in de halve finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Sindsdien was hij al een paar keer te gast inde Open BAC. Dinsdag is hij terug met een nieuwe try-out. 

Tim Alpherts stond afgelopen jaar in de finale van het Groninger Studenten Cabaretfestival en won daar de persoonlijkheidsprijs. Aanstaande dinsdag is hij voor het eerst te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit zijn nieuwste materiaal. 

Joost Bakker stond al eens eerder in de Open BAC als Giovanni Antonio. Het afgelopen jaar studeerde hij in Frankrijk aan een theaterschool. Sinds kort speelt hij bovendien banjo en hij vindt nu al dat hij er virtuoos op is. Aanstaande dinsdag is hij met nieuwe liedjes opnieuw te gast in de Open BAC, waarbij hij haast niet wachten om het publiek te laten zien hoeveel hij lijdt voor zijn kunst. 

Younes Yabboury is een opkomend cabaret- en stand-up talent. Daarnaast is hij één van de vaste zangers van ‘We zullen zien’ , het actuele slotlied van de Open BAC.

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt  en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Philip ten Bosch en saxofonist Carlo Banning.

Lees verder

Open BAC

1476e Open BAC

Presentatie: David Vos

Dinsdag, 27 februari – 20:30u tot 23u

Aanstaande dinsdag 27 februari wordt de Open BAC gepresenteerd door zanger David Vos. Met in de line-up o.m. Max van den Burg, Janneke Jager, Het juffen-ensemble Zojuf, Paul Rinzo, Henk Jans, Marc Nochem & Matthijs Verhallen, Ronald M. Offerman en Wietske Loebis.  En de muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Jaco Benckhuijsen.

 

David Vos is zanger, (stem)acteur, presentator. Al vele jaren zingt en vertelt hij hartstochtelijk over alles wat al lang bezongen en verteld is, maar altijd de moeite waard blijft om gezongen en verteld te worden. Met een grote passie voor het oeuvre van Ramses Shaffy, Lennaert Nijgh, Willem Wilmink, Theo Nijland, Jeroen Zijlstra, Johan Hoogeboom, Lieven Tavernier, Jacky de Vries en Jacques Brel. En prachtige liederen van Bertolt Brecht, Kurt Weill en Hans Eissler. David Vos was in het verleden vaak in de Open BA(C)K te gast. Hij presenteerde deze avond twee keer eerder.

 

Max van den Burg  studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en is acteur en cabaretier. In november 2008 won Max  de Publieksprijs op het Cameretten Festival. Sindsdien speelde hij vier avondvullende theaterprogramma’s door heel Nederland. Aanstaande dinsdag is hij opnieuw te gast in de Open BAC met een try-out van zijn nieuwe programma.

 

Janneke Jager studeerde aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en is sinds 2011 actief als cabaretière. Zij is - naar eigen zeggen - een drama Queen met een vleugje Groningse nuchterheid. In 2013 won Janneke de Publieksprijs van het Utrechts Cabaretfestival en in 2015 stond ze in de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival in 2015. Janneke bekijkt de wereld met een brutale blik en vertelt of zingt hierover met een ontluisterende opmerkzaamheid of in amusante anekdotes. Janneke was de afgelopen jaren met enige regelmaat in de Open BAC te bewonderen.

 

Zojuf – Lang geleden… lang voordat de luizenmoeder op de buis was, rolden er uit de pen van een dramajuf (en ook leerkracht!) teksten over het onderwijs. Voor en door drie dramajuffen is dit verder uitgewerkt. Na maanden werken en schaven staan zij aanstaande dinsdag in de Open BAC: met liedjes, sketches en poëzie over alles wat herkenbaar is in het onderwijs. Reken op een voorstelling vol van herkenning bij leerkracht, ouder of leerling/student. Over werkdruk, collega’s die smakken, diagnoses en moeilijke ouders.

 

Paul Rinzo is singer-songwriter en frontman van de band ‘Rinzo and the Hey Hey Panters’. Hij groeide in de jaren ‘70 op in Pittsburgh (US). In die tijd had je daar al een 24 uur Cartoon Network, wat Paul fascinerend vond. De inspiratie die hij hierbij opdeed, verwerkt hij nu in zijn folk/pop songs, die hij aanstaande dinsdag solo en akoestisch zal presenteren.

 

Henk Jans is zanger-liedjesschrijver en frontman van de band ‘Henk Jans Enzovoorts’, die zich vooral toelegt op Nederlandstalige Americana, blues, en rock en folk gerelateerde songs. Zijn wat kleinkunstige teksten zijn deels autobiografisch maar ook vaak vermengd met gedachtenspinsels. van onbekende herkomst. Aanstaande dinsdag speelt Henk Jans solo, waarbij hij ook gebruik zal maken van zijn "loopstation". Zie ook https://www.henkjans.nl/zanger-liedjesschrijver/info

 

Marc Nochem & Mattijs Verhallen verzorgen een kleine ‘tribute’ aan de vorig jaar overleden schrijfster en zangeres Anke Kuypers.

 

Ronald M. Offerman is dichter, liedjesmaker, oprichter en aanjager van theater/muziekgroep De Blaffende Honden. Hij werkt samen met de Tex-Mex band The Burnin Burritos. Daarnaast is hij Radio- en filmmaker, schildert hij, tekent hij en schrijft hij columns. Ook organiseert hij dichtmiddagen en optredens in kleinere theaters. Ronald draagt zijn gedichten voor in prachtige musea maar ook aan de rafelranden van de stad en heeft regelmatig optredens in het land. Hij gaf diverse dichtenbundels uit en heeft vele exposities op zijn naam. Als dichter is hij dinsdag voor het eerst te gast in de Open BAC.

 

Wietske Loebis is tekstschrijver en dichter en één van de vaste schrijvers en zangers van het slotlied van de Open BAC.  Samen met componist Johan Hoogeboom maakte zij een fraaie CD met liedjes over over flora en fauna, die eerder werden uitgezonden in het programma Vroege Vogels (VARA, Radio 1). Haar verzameld werk tot nog toe verscheen onder de titel  ‘Cavia's begin september’ bij uitgeverij Nijgh & van Ditmar. Aanstaande dinsdag zingt zij ‘We zullen zien’, het actuele slotlied van de Open BAC.

 

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianist Jaco Benckhuijsen en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Midas Meester en sopraansaxofonist René Laur.

Lees verder

Open BAC

1475e Open BAC

Presentatie: Rob Chrispijn

Dinsdag, 20 februari – 20:30u tot 23u

Tekstschrijver en fotograaf Rob Chrispijn presenteert aanstaande dinsdag de Open BAC. Met in de line-up onder anderen Thijs van de Meeberg, Roovers & van Leeuwen, Michèlle Schimscheimer, Matthijs Verhallen, William Dashwood, Lian Hof, Eva Zwaving en Frank van Schaik. De muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de BAC Band onder leiding van Jaco Benckhuijsen!

Rob Chrispijn groeide op in Amsterdam en werkte twee jaar als chemisch analist. Daarnaast begon hij met het vertalen van teksten van Bob Dylan en werkte hij als fotograaf bij Famous Artists School. Vervolgens begon hij eigen liedteksten te schrijven en werkte als fotograaf voor het muziekblad Hitweek. Vele jaren werkte hij vervolgens samen met Herman van Veen, componist/pianist Erik van der Wurff en componist/gitarist Harry Sacksioni en deed hij de productie van de platen van Herman van Veen. Rob Chrispijn werkte ook als docent aan de Amsterdamse Kleinkunstacademie en schreef honderden teksten, niet alleen voor Herman van Veen, maar ook voor artiesten als Stef Bos, Conny Vandenbos, Lenette van Dongen, Hans Dorrestijn, Peter Faber, Marcel de Groot, Frank Groothof, Angela Groothuizen, Frans Halsema, Leoni Jansen, Loeki Knol, Lenny Kuhr, Paul de Leeuw, Liesbeth List, Heddy Lester, Loes Luca, Gerard van Maasakkers, Guus Meeuwis, Danny de Munk, Tom Oosterhuis, Joost Prinsen, Harry Sacksioni, Ernst Daniël Smid, Ramses Shaffy en Lori Spee.

Daarnaast schreef hij teksten voor tv-programma’s waaronder  Sesamstraat en het Klokhuis. Sinds 2014 is Rob Chrispijn ook zelf in het theater te zien met het programma ‘Ogen Met Uitzicht Op Zee’. Zijn teksten en foto’s zijn verschenen in de bundels ‘Chrispijn 15 jaar liedteksten’ (1983),  ’Ogen Met Uitzicht Op Zee ’(2004) ‘Onverklaarbaar Gelukkig (2005) en Het Volle Leven (2016). Rob Chrispijn is een liefhebber van paddenstoelen en was voorzitter van de Nederlandse Mycologische Vereniging. Hij presenteert voor de eerste keer de Open BAC!

Thijs van de Meeberg is cabaretier en tourt met zijn eerste avondvullende voorstelling ‘Er mag gedanst worden’ door het land. In februari 2015 won hij overtuigend de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival met zijn voorstelling ‘Vleesgeworden’. Deze voorstellingen ontwikkelde hij aan de Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch waar hij in 2014 afstudeerde. Momenteel werkt Thijs aan zijn tweede avondvullende voorstelling. In het kader daarvan presenteert hij dinsdag een try-out van nieuwe materiaal. 

Michèlle Schimscheimer is cabaretière in opleiding aan de Koningstheateracademie. Zij heeft een hevig verlangen naar authentiek gedrag en deconstrueert zodoende in haar liedjes en conferences op tragikomische wijze vanzelfsprekendheden en onoprechtheid. Dinsdag is Michèlle opnieuw te gast in de Open BAC. 

Roovers & van Leeuwen is  een verrassend cabaretduo bestaande uit Meeuw Roovers (1991) en Robert van Leeuwen (1990). Ze studeerden in 2015 af aan de Koningstheateracademie en stonden in hetzelfde jaar in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival en wonnen het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. Dinsdag zijn Roovers & van Leeuwen opnieuw te gast in de Open BAC.

Mattijs Verhallen is cabaretier, pianist, liedjesmaker en natuurlijk was hij de afgelopen vier jaar ook de energieke muzikale leider van de BAC-Band. Momenteel werkt met verschillende zangers en zangeressen aan een Randy Newman hommage, maar aanstaande dinsdag zingt hij de wekelijkse Kleinkunstclassic.   

William Dashwood is singer-songwriter en was als mime-docent vele jaren verbonden aan de Amsterdamse Theaterschool. In 2013 verscheen zijn boek over de menselijke expressie onder de titel ‘This precious jewel’, geschreven op basis van zijn meer dan 30-jarige ervaring als speler en docent. De afgelopen jaren was William Dashwood met zijn Engelstalige liedjes regelmatig te gast in de Open BAC. Ook maakte hij een CD met eigen werk onder de titel ‘A Boy at heart’.

Lian Hof studeert in Leiden en is aankomend cabaretière. Aanstaande dinsdag staat zij voor de tweede keer in de Open BAC met kersvers materiaal! 

Eva Zwaving is één van de vaste schrijvers en zangers van ‘We zullen zien’, het slotlied van de Open BAC. Daarnaast maakt zij de laatste jaren ook liedjes en  vertalingen en is zij op verschillende terreinen actief als zangeres. 

Frank van Schaik is presentator, interviewer, dagvoorzitter, actievoerder, opstandkomediant en leraar Nederlands aan de Open Scholengemeenschap Bijlmer. Dinsdag verzorgt hij – als één van de vaste schrijvers en zangers - het actuele slotlied van de Open BAC  ‘We zullen zien’.

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianist Jaco Benckhuijsen en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Midas Meester en trompettist Sybren van Doesum.

Lees verder

Open BAC

1474e Open BAC

Presentatie: Kiki Heessels

Dinsdag, 13 februari – 20:30u tot 23u

De Open BAC wordt dinsdag 13 februari gepresenteerd door actrice en kleinkunstenares Kiki Heessels. Met in de line-up onder anderen De Rode Horde, Tom Lash, Nicky Roeg, Tweespalt, Wietske Loebis, Eva Zwaving en Matthijs Verhallen. De muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de swingende BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Kiki Heessels studeerde aan de Toneelschool in Maastricht en werd in 1989 de eerste winnares van het Amsterdams Kleinkunstfestival. Zij maakte 5 avondvullende programma’s, speelde in verschillende musicals en is de laatste jaren vooral actief in het jeugdtheater. Vorig jaar voltooide zij aan het Amsterdams Conservatorium haar opleiding als muziekdocent. Zij presenteert voor de derde keer de Open BAC.  

De Rode Horde is een absurdistisch droogkomisch theatergezelschap dat al sinds de jaren tachtig actief is. Aanstaande dinsdagavond staan zij in de Open BAC.met een nieuwe scene, gespeeld door de enige twee leden van het gezelschap: Paul Vermeulen en Harm-Jan Leemhuis! 

Tom Lash is cabaretier. In 2012 stond hij op 18-jarige leeftijd in de finale van Cameretten, één van de grootste cabaretfestivals van Nederland. In 2014 maakte hij samen met collega-cabaretier Roel Meijvis een oudejaarsconference die ze na een korte tour door het land op oudejaarsavond in poptempel Paradiso in Amsterdam speelden. Ook maakt hij op onregelmatige basis columns voor NPO radio 1. Tom was de afgelopen seizoenen onregelmatig met try-outs te gast in de Open BAC.
 
Nicky Roeg volgde een jaar geleden een cursus stand-up comedy. Sindsdien was hij op verschillende podia actief als stand-up comedian. Dinsdag is hij teruig in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal. 

Tweespalt is de naam van een muzikaal duo dat bestaat uit Adam Thomassen en Julie Huard. Omdat de liedjes die zij zelf schrijven steeds meer een kleinkunstkarakter kregen, zijn zij al een tijd op zoek naar een ander soort podium dan de kroegen, poppodia en straathoeken waar zij tot nog toe hun kunsten vertoonden. Vandaar dat dit goedgehumeurde duo dinsdag voor de tweede keer in de Open BAC te beluisteren is. 

Mattijs Verhallen is cabaretier, pianist, liedjesmaker en natuurlijk was hij de afgelopen vier jaar ook de energieke muzikale leider van de BAC-Band. Momenteel werkt met verschillende zangers en zangeressen aan een Randy Newman hommage. In het kader daarvan presenteert hij aanstaande dinsdag alvast drie liedjes uit dat programma.  

Eva Zwaving is één van de vaste schrijvers en zangers van We zullen zien, het slotlied van de Open BAC. Daarnaast maakt zij de laatste jaren ook liedjes en  vertalingen en is zij op verschillende terreinen actief als zangeres. Aanstaande dinsdag zingt zij onder meer met Mattijs Verhallen.  

Wietske Loebis is tekstschrijver en dichter en één van de vaste schrijvers en zangers van het slotlied van de Open BAC.  Samen met componist Johan Hoogeboom maakte zij een fraaie CD met liedjes over over flora en fauna, die eerder werden uitgezonden in het programma Vroege Vogels (VARA, Radio 1). Haar verzameld werk tot nog toe verscheen onder de titel  ‘Cavia's begin september’ bij uitgeverij Nijgh & van Ditmar. Dinsdag zingt zij het actuele slotlied van de Open BAC.

De BAC Band staat dinsdag weer onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Jonas Nieuwenbroek en trompettist Sybren van Doesum.

Lees verder

Open BAC

1473e Open BAC

Presentatie: Steye van Dam

Dinsdag, 6 februari – 20:30u tot 23u

Acteur Steye van Dam presenteert dinsdag 6 februari de Open BAC. Met een line-up van getalenteerde zangers, kleinkunstenaars en stand-up comedians. Met onder anderen Elke Vierveijzer, Chris Verlaan, Thomas van der Hulst, Eva Zwaving, Tobi Kooiman, Thom Gerrits en Younes Jabboury.  En ook deze week is de muzikale begeleiding en omlijsting in handen van de swingende BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Steye van Dam is acteur, presentator en trainer. Hij studeerde in 2001 af aan de Academie voor Drama in Eindhoven waarna hij tot 2007 speelde bij verschillende theatergezelschappen. Hij was ook te zien in vele film- en televisieproducties, waaronder Dokter Tinus, Zondag met Lubach, Flikken Maastricht, A'dam - E.V.A., Sorry Minister en New Kids Nitro. Verder is Steye actief als spreker voor Omdenken, als voice-over en dagvoorzitter. Vorig jaar stond hij in de Open BAC met een try-out van zijn theaterprogramma in wording.

Elke Vierveijzer studeerde in 2014 af aan de Koningstheateracademie en was finalist in het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015. De afstudeercommissie noemde haar "een jaloersmakend talent". Elke speelt nu haar eerste avondvullende muziektheaterprogramma onder de titel ‘Zonder Genade’. Daarin neemt zij alles onder de loep dat de wereld en het leven ons voorschotelt. Dinsdag is Elke in de Open BAC te gast met een een selectie uit haar repertoire. 

Tobi Kooiman was als beginnend cabaretier en stand-up comedian al eens eerder te gast in de Open BAC. Dinsdag is hij terug met een try-out van nieuw materiaal. 

Chris Verlaan schrijft en zingt kleinkunstliedjes in de stijl van Jeroen van Merwijk en Joop Visser. Hij treedt regelmatig op in heel Nederland en maakte een CD met eigen werk onder de titel ‘Weltschmerz in Wilnis’. Hij is onder meer winnar van het Schager Cabaretfestival en was al vaker te gast in de Open BAC, onder andere met zijn onnavolbare vertolking van zijn ‘Ode aan de Nerd’. 

Thomas van der Hulst is cabaretier en was al eens eerder te gast in de Open BAC. Dinsdag is hij terug met een try-out van nieuw materiaal. 

Eva Zwaving is één van de vaste schrijvers en zangers van ‘We zullen zien’, het slotlied van de Open BAC. Daarnaast maakt zij de laatste jaren ook liedjes en vertalingen en is zij op verschillende terreinen actief als zangeres. Dinsdag zingt zij – met begeleiding van de BAC-Band - drie liedjes uit haar repertoire. 

Thom Gerrits is cabaretier/comedian. Hij komt uit Nijmegen en debuteerde in 2016 met zijn onemanshow 'Correct'. Dinsdag is hij voor het eerst te  gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal.

Younes Yabboury is een opkomend cabaret- en stand-up talent. Daarnaast is hij één van de vaste zangers van ‘We zullen zien’ , het actuele slotlied van de Open BAC.

De BAC Band staat dinsdag weer onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Jonas Nieuwenbroek en saxofonist Carlo Banning.

Lees verder

Open BAC

1472e Open BAC

Presentatie: William Dashwood

Dinsdag, 30 januari – 20:30u tot 23u

Mimedocent en singer-songwriter William Dashwood presenteert dinsdag 30 januari de Open BAC. Met in de line-up onder anderen Peter Pannekoek, Thijs van de Meeberg, Kees Everaarts, Debbie Smit, Ryanne de Bie en Jeroen Engeln. De muzikale omlijsting is in handen van de swingende BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

William Dashwood is singer-songwriter en was als mime-docent vele jaren verbonden aan de Amsterdamse Theaterschool. In 2013 verscheen zijn boek over de menselijke expressie onder de titel This precious jewel, geschreven op basis van zijn ervaring als speler en docent. De afgelopen jaren was William met zijn Engelstalige liedjes regelmatig zelf te gast in de Open BAC. Ook maakte hij een CD met eigen werk. Hij presenteert de Open BAC voor de eerste keer. 

Peter Pannekoek is stand-upcomedian en tekstschrijver. In 2006 won hij het Amsterdams Kleinkunst Festival Comedy Concours. Hij heeft tekstbijdragen geleverd aan het studentenblad Propria Cures en tv-programma's als Koefnoen, The Daily Show en Dit was het nieuws. Eveneens had hij een column op Radio 538 en 3FM. Sinds 2007 is Pannekoek een van de vaste comedians van de Comedytrain. Tussen september 2014 en september 2016 was hij de weekafsluiter bij De wereld draait door. Afgelopen seizoen maakte Peter zijn theaterdebuut met de avondvullende voorstelling Zacht van binnen. Aanstaande dinsdag is hij wederom te gast met een try-out van nieuw materiaal.

Kees Everaarts maakt dinsdag in de Open BAC zijn debuut als stand-up comedian. Hij hoopt dat het goed zal gaan, dat iedereen een beetje aardig voor hem is en hem na afloop drankjes aanbiedt. Hij belooft dat hij dat later – als hij groot en bekend is – niet zal vergeten. Hij is een vredelievende figuur. 

Debbie Smit komt uit Amsterdam en is zangeres en kleinkunstenares. De afgelopen maanden ontwikkelde zij samen met de Koningstheateracademie in Den Bosch een nieuw liedjesprogramma. Kom dinsdag luisteren naar een kleine selectie uit dat programma in wording.

Ryanne De Bie komt uit Heerlen en was als jazz-zangeres al eens eerder te beluisteren in de Open BAC. Dinsdag is ze terug in de Open BAC, waarbij zij wordt begeleid door het Open Combo o.l.v. Vera Marijt. 

Thijs van de Meeberg studeerde aan de  Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch en tourde als cabaretier de afgelopen seizoenen met zijn eerste avondvullende voorstelling Er mag gedanst worden door het land. In 2015 won hij overtuigend de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival. Dinsdag is hij terug in de Open BAC met een try-out van zijn nieuwe voorstelling. 

Jeroen Engeln is acteur en entertainer en ontdekte de afgelopen jaren het genre stand-up comedy, voor hem een nieuwe ervaring waarbij ieder optreden naar meer smaakt. Want één van de aspecten die hij zo mooi vindt aan standup, is dat het puur is: geen vermomming en typetjes, maar helemaal als jezelf. Bijkomend voordeel is dat hij dan niet steeds zoveel koffers met spullen mee hoeft te sjouwen. Dinsdag is hij terug in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal.

Eva Zwaving is zangeres en één van de vaste schrijvers en zangers van We zullen zien, het slotlied van de Open BAC.  

De BAC Band staat dinsdag weer onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Roberto Haliffi en saxofonist Carlo Banning.

Lees verder

Open BAC

1471e Open BAC

Presentatie: Kirsten Berkx

Dinsdag, 23 januari – 20:30u tot 23u

Zangeres Kirsten Berkx presenteert dinsdag 23 januari de Open BAC. Met een interessante line-up met onder anderen Nhung Dam, Kasper van der Laan, Jan Beuving & Patrick Nederkoorn, Jeninke de Jong, William Dashwood, Michael Mars en het duo Bamberg en Smit. De muzikale begeleiding en omlijsting is in handen van de swingende BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

 

Kirsten Berkx werd geboren in het Limburgse Echt en studeerde aan de Amsterdamse Theater en Kleinkunst academie. In theater De Engelenbak was zij vele jaren de vaste leadzangeres van het Open Combo, het huisorkest van de Open BAK. In 2016 maakte Kirsten indruk als één van de deelnemers aan The Voice of Holland’. Ze is ook zangeres in de band Lady Dandelion, een band die is ontstaan uit een project van Kirsten in samenwerking met violist Sietse van Gorkom. Lady Dandelion bracht inmiddels het album Funambulism en de EP ‘Wonderlands’ uit.

 

Nhung Dam ging na haar studie psychologie naar de Amsterdamse Toneelschool. Ze is actrice en theatermaaktster en schreef diverse toneelstukken. Vorig jaar verscheen haar eerste roman Duizend Vaders. Aanstaande dinsdag staat zij in de Open BAC met een try-out over invloed van de schrijver Nescio op haar leven, uiteindelijk bedoeld als bijdrage aan het tv-programma Kwartslag.

 

Kasper van der Laan is comedian, cabaretier en tekstschrijver. Hij is lid van Comedytrain. Dit seizoen is hij veel te zien in comedyclub Toomler in Amsterdam, tourt hij met Comedytrain en een aantal dubbelprogramma’s langs de theaters én duikt hij op in allerlei comedyshows in het land. Zo werkt hij stap voor stap stilletjes naar zijn eerste avondvullende voorstelling. Daarnaast is Kasper regelmatig te horen in het radioprogramma Spijkers met Koppen en is hij een bron van inspiratie als humoristische Motivational Speaker tijdens bedrijfsevenementen en congressen.Hij staat in de Open BAC met een try-out van zijn eerste avondvullende programma. Kasper houdt van pannenkoeken, appelflappen en hardlopen. En hij weet dat dit is een slechte combinatie is.

 

Jan Beuving & Patrick Nederkoorn spelen dit seizoen het programma Leuker kunnen we het niet maken, over blauwe enveloppen en meer. Dinsdag zijn zij in de Open BAC te gast met een try-out van nieuwe liedjes. Jan Beuving (1982) voltooide, na zijn middelbare school een bachelor wiskunde en een master wetenschapsgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Daarna ging hij studeren aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, waar hij in 2010 afstudeerde als liedtekstschrijver. Hij won in 2012 de Annie M.G. Schmidtprijs en schrijft wekelijks een korte blog over sport. Patrick Nederkoorn (1983) is cabaretier en theatermaker. Hij studeerde politicologie en theologie en ging daarna naar de Koningstheateracademie in ‘s-Hertogenbosch. In zijn voorstellingen verweeft hij persoonlijke verhalen met de actualiteit. Verder is hij de vaste moderator van Faces of science en treedt hij op als dagvoorzitter, presentator en zanger.

 

Jeninke de Jong. Heeft u dat ook wel eens, dat u eerst denkt van: Ja, absoluut. Maar dan later van: Nee… Nee, toch niet. Of andersom misschien? Hoe het ook zij, Jeninke de Jong is zo iemand die haar geweten aantreft in een aquarium in de gedaante van een vis. Of een duiker, wie zal het zeggen. In haar wereld is het volkomen logisch om een opblaaspop te vragen of die moeite heeft met intimiteit. Dinsdag speelt zij in de Open BAC haar kleinkunst-solo Epifanie met eigen liedjes, begeleid op de piano door Leo Bouwmeester. Jeninke (1983) studeerde af bij theateropleiding SelmaSusanna in Amsterdam.

 

William Dashwood is singer-songwriter en was als mime-docent vele jaren verbonden aan de Amsterdamse Theaterschool. Dinsdag is hij te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit zijn repertoire, waarbij hij wordt begeleid door de BAC-band onder leiding van Vera Marijt.

 

Michael Mars volgde vorig jaar een cursus stand-up comedy bij Roel C. Verburg en was sindsdien op verschillende podia te zien. Dinsdag is hij te gast in de Open Bac met een try-out van nieuw materiaal.

 

Bamberg en Smit is de naam van een nieuw cabaretduo dat bestaat uit Marcel Bamberg en Oscar Smit. Dinsdag zijn ze te gast met een try-out van hun nieuwste materiaal.

 

Frank van Schaik is presentator, interviewer, dagvoorzitter, actievoerder, opstandkomediant en leraar Nederlands aan de Open Scholengemeenschap Bijlmer. Dinsdag verzorgt hij als één van de vaste schrijvers en zangers het actuele slotlied van de Open BAC We zullen zien.

De BAC Band staat dinsdag weer onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Jonas Nieuwenbroek en saxofonist Carlo Banning.

Lees verder

Open BAC

1470e Open BAC

Presentatie: Jacques Klöters

Dinsdag, 16 januari – 20:30u tot 23u

Cabaretier, publicist, programmamaker en kleinkunsthistoricus Jacques Klöters presenteert de Open BAC van dinsdag 16 januari. Met een line-up van jong en gerijpt talent met onder anderen Max van den Burg, Stijntje Booij, Peter Pannekoek, Wilbert Hietbrink, Matthea Verdaasdonk en vocaal trio And the architects. Plus de swingende BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

Jacques Klöters maakte deel uit van de legendarische cabaretgroep Don Quishocking en schreef mee aan verschillende voorstellingen van cabaretiers als Jenny Arean, Karin Bloemen, Adèle Bloemendaal en Lenette van Dongen. Al sinds de jaren tachtig maakt hij bovendien radio- en televisieprogramma's voor de VARA, NOS, de NPS en de AVRO. Daarnaast stelde hij verschillende bloemlezingen samen met Nederlandse liedjes, - zowel op papier als op CD - , schreef hij een boek over 100 jaar Amusement in Nederland en een vuistdikke biografie van Toon Hermans. In 2016 verscheen van zijn hand Visite uit de hemel, herinneringen aan Willem Wilmink en een verzameling colums onder de filosofische titel Voorwaarts leven, achterwaarts begrijpen. Jacques Klöters presenteerde eerder de Open Bak in Theater De Engelenbak, waar hij ook meermalen met Don Quishocking te zien was.

Stijntje Booij (16) zit nog op de middelbare school en zingt al haar hele leven. De laatste jaren maakt zij haar eigen liedjes en afgelopen seizoen trad zij met veel succes voor het eerst op in de Open BAC. Dinsdag is ze terug met een selectie uit haar nieuwste repertoire.

Peter Pannekoek is stand-upcomedian en tekstschrijver. In 2006 won hij het Amsterdams Kleinkunst Festival Comedy Concours. Hij heeft tekstbijdragen geleverd aan het studentenblad Propria Cures en televisieprogramma's als Koefnoen, The Daily Show en Dit was het nieuws. Eveneens had hij een column op Radio 538 en 3FM. Sinds 2007 is hij één van de vaste comedians van de Comedytrain. Tussen september 2014 en september 2016 was hij de weekafsluiter bij De wereld draait door. Afgelopen seizoen maakte Peter Pannekoek zijn theaterdebuut met de avondvullende voorstelling Zacht van binnen. Dinsdag is hij wederom te gast met een try-out van nieuw materiaal.

Wilbert Hietbrink werkte vele jaren in het theater achter de schermen. In de Open BAC is hij zelf op het podium te zien en te beluisteren met een try-out van een nieuwe conference.

Matthea Verdaasdonk maakt na vele jaren een rentree in het theater. Dat doet hij met een bespiegeling over de 'ontmoeting zonder voorkennis', het elkaar tegemoet treden zonder informatie vooraf. Daarmee maakt hij tevens zijn Open BAC-debuut.

Het spiksplinternieuwe vocale trio and the Architects heeft na wat personele wisselingen eindelijk zijn harde kern gevonden. Die bestaat uit Yolanda Kiel, Ine Reijnen en Eva Zwaving. Hoewel ze in wisselende samenstelling de laatste maanden regelmatig het slotlied hebben gezongen in de Open BAC, wordt dit hun eerste optreden ooit als trio. Ze brengen drie nummers ten gehore, als try-out voor hun tweede echte optreden ooit als trio, op zondag 21 januari in de Amstelkerk. Daarbij worden ze begeleid door Arie van der Wulp op bas en Koosje Sekreve op gitaar.

De BAC Band staat dinsdag weer onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Philip ten Bosch en saxofonist Carlo Banning.

Lees verder

Open BAC

1469e Open BAC

Presentatie: Janneke Rinzema

Dinsdag, 9 januari – 20:30u tot 23u

Aanstaande dinsdag 9 januari wordt de eerste Open BAC van het nieuwe jaar gepresenteerd door zangeres en cabaretière Janneke Rinzema

Met een prachtige line-up met o.m. Peter Pannekoek, Marjolijn van Kooten, Jurrit de Bode, Sara Veldhoen, Pepijn Schoneveld, Rima Kawuwung, cabaretduo Bamberg & Smit en Eva Zwaving. Plus natuurlijk de BAC Band onder leiding van Vera Marijt.

En een extra optreden van Johan Hoogeboom en Dorien Haan.

 

Presentatrice Janneke Rinzema (1988) is zangeres, theatermaakster en tekstschrijfster. In 2012 studeerde Janneke cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam, richting zang Jazz. Zij treedt met verschillende projecten op door het hele land. Op het conservatorium leerde zij ook collega-zangeres Lisa Loeb kennen waarmee zij het ‘techno-cabaretduo’ Matroeska oprichtte dat in 2014 de publieksprijs won op het Amsterdams Kleinkunst Festival. De afgelopen seizoenen speelden zij door heel Nederland hun eerste veelgeprezen avondvullende voorstelling onder de titel ‘Vlees’. Janneke Rinzema trad al eerder op in de Open BAC, maar aanstaande dinsdag presenteert zij voor de 1e keer!

 

Peter Pannekoek is stand-upcomedian en tekstschrijver. In 2006 won hij het Amsterdams Kleinkunst Festival Comedy Concours. Hij heeft tekstbijdragen geleverd aan het studentenblad Propria Cures en televisieprogramma's als Koefnoen, The Daily Show en Dit was het nieuws. Eveneens had hij een column op Radio 538 en 3FM. Sinds 2007 is Pannekoek een van de vaste comedians van de Comedytrain. Tussen september 2014 en september 2016 was hij de weekafsluiter bij De wereld draait door. Afgelopen seizoen maakte Peter Pannekoek zijn theaterdebuut met de avondvullende voorstelling ‘Zacht van binnen’. Aanstaande dinsdag is hij wederom te gast met een try-out van nieuw materiaal.

 

Marjolijn van Kooten & Jurrit de Bode waren beide – onafhankelijk van elkaar - al vaker in de Open BAC te gast. Marjolijn als cabaretière en Jurrit als zangeres en basgitariste van de BAC Band. Aanstaande dinsdag staan de dames voor het eerst samen op het podium met een try-out van nieuwe zelfgeschreven liedjes. 

 

Marjolijn van Kooten studeerde eerst Economie en Communicatiewetenschap en schreef zich pas daarna in bij een theateracademie. Na haar finaleplaats bij het Amsterdams Kleinkunst Festival treedt zij al weer jaren op op als cabaretiere. Zij schreef het boek ‘Schijtluis’ over haar leven met een angststoornis, en toerde samen met psychiater Bram Bakker met veel succes door Nederland met de voorstelling ‘Geen paniek over angst’. Dit seizoen speelt zij een nieuwe solovoorstelling onder de titel ‘Ik zie de bui al hangen’. En zij noemt het ‘Psychiatrisch cabaret, ook voor normale mensen.’

 

Jurrit de Bode volgde de kleinkunstopleiding aan de Koningstheateracademie en maakte jarenlang deel uit van het ensemble van Andermans Veren Live. Ze was drie seizoenen lang de vaste basgitariste van de BAC Band en maakte afgelopen seizoen met Dorien Haan een nieuwe jeugdtheatervoorstelling.

 

Bamberg en Smit is de naam van een nieuw cabaretduo dat bestaat uit Marcel Bamberg en Oscar Smit. Aanstaande dinsdag zijn zij te gast met een alleeerste try-out van kakelvers materiaal.

 

Pepijn Schoneveld is acteur en cabaretier. In 2009 studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Al tijdens zijn opleiding was Pepijn te zien in verschillende voorstellingen, zoals Kamp Holland ( Orkater), De Gehoorzamen  en de eind­examen­voorstelling Wust.  In 2013 ging zijn eerste avondvullende cabaretshow ‘Meneer Jongetje’ in première, die goed werd ontvangen. Dit seizoen tourt Pepijn door Nederland met zijn tweede cabaretshow ‘Morgen klaart het op’. Aanstaande dinsdag is hij terug met een try-out van nieuw materiaal.

 

Rima Kawuwung komt uit Nieuwkoop en is al vier jaar Oma. In haar geboorteland Indonesië werkte ze als radio-omroepster en speelde ze bij verschillende toneelgezelschappen. De laatste jaren heeft zij met haar eigen vorm van Stand Up Comedy (“een uit de hand gelopen hobby”) haar weg naar het podium gevonden. Aanstaande dinsdag  staat zij in de Open B.A.C. met een greep uit haar nieuwe materiaal.

 

Sara Veldhoen neemt momenteel deel aan het Amsterdams Kleinkunstfestival en is daar inmiddels doorgedrongen tot de derde ronde. Aanstaande dinsdag staat zij voor het eerst in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal. 

 

Eva Zwaving is zangeres en één van de vaste schrijvers en zangers van ‘We zullen zien’, het slotlied van de Open BAC.

 

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Philip ten Bosch en saxofonist Carlo Banning.

Lees verder

Open BAC presentatie winter 2018

Open BAC presentatie winter 2018

De dames en heren die deze winter najaar de Open BAC gaan presenteren!

Maandag, 1 januari


Open BAC – Archief 2017

Open BAC

1468e Open BAC

Presentatie: Arthur Gumbs

Dinsdag, 5 december 2017 – 20:30u tot 23:00u

Aanstaande dinsdag 5 december wordt de Open BAC gepresenteerd door Barman, DJ en muziekspecialist Arthur Gumbs. Met een prachtige line-up met o.m. Mattijs Verhallen, Machteld van der Gaag met pianist Nico van der Linden, Daniëlle Schel, Michelle Schimscheimer, Robin Koek, Karel Baracs, Peter Pannekoek, Wietske Loebis en Eva Zwaving. En natuurlijk de BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

 

Mattijs Verhallen behaalde in 2010 een finaleplaats bij het Amsterdams Kleinkunst Festival, wat hem zijn eerste landelijke tournee opleverde. In zijn avondvullende debuutvoorstelling “Zolang de maat maat vol is” bezong hij, klevend aan zijn piano en gitaar, de sores van zijn adolescente leven. Daarnaast had hij de muzikale leiding over muziektheaterprogramma’s over Snip en Snap, de jaren vijftig (Happy Days) en maakt hij sinds vorig jaar deel uit van het comedy-sketch-theater collectief Boesjans. Hij schreef liedjes  voor o.m. Jan Beuving, Anne van Rijn en Daniëlle Schel. En natuurlijk was hij da afgelopen drie-en-een-half jaar de muzikaal leider van de BAC-band! Aanstaande dinsdag is Mattijs te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit zijn nieuwste repertoire.

 

Machteld van der Gaag is in het dagelijks leven tekstschrijver en stemactrice. Ze is geboren en getogen in Frankrijk en zingt aanstaande dinsdag een aantal nummers van de in 1997 overleden franse chansonnière Barbara. Het toeval wil dat Machteld is geboren in de Parijse voorstad Le Vésinet, waar ook Barbara is begonnen met zingen. Barbara’s instrument was de piano, waar ze zich bijna altijd achter verschool. Omdat Machteld zelf geen piano speelt, wordt zij aanstaande dinsdag begeleid door Nico van der Linden, ooit een van de vaste begeleiders van Ramses Shaffy.

 

Daniëlle Schel is theatermaakster en maakte eerder de komische solovoorstelling “Onderweg” waarmee ze in 2011 de juryprijs op het Café Theater Festival in Utrecht won. Afgelopen seizoen won zij de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Vanuit de dug-out bekijkt Daniëlle het leven, wachtend op haar slagbeurt: het moment om honken te veroveren, punten te scoren en homeruns te slaan. Maar vlak voordat ze het veld betreedt, slaat de twijfel toe. Vol zelfspot vertelt Daniëlle aan de hand van rake sketches en beeldende liedjes over situaties waarin je liever op je volgende beurt blijft wachten, dan dat je jezelf uit het veld laat slaan. Aanstaande dinsdag is zij opnieuw te gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal.

 

Michèlle Schimscheimer brengt absurd getinte vertellingen en eigenzinnige liederen op piano. Ze troost en ontregelt, is kwetsbaar en meedogenloos in een zoektocht naar romantiek en echtheid die soms zo verloren lijkt in deze wereld. Dit najaar begint een try out tour van haar theaterprogramma (onder coaching en regie van Johan Goossens) waarmee ze naar verwachting in de lente van 2018 zal afstuderen als comediènne en kleinkunstenares aan de Koningstheateracademie te 's-Hertogenbosch. Aanstaande dinsdag presenteert Michelle een try-out van haar nieuwe programma.

 

Robin Koek studeert momenteel aan de koningstheateracademie in Den Bosch en beziet het leven met een grote glimlach. Daarvoor speelde hij twee jaar mee met de Cabaretpoel. Nu werkt hij – in de regie van Minou Bosua aan zijn eerste theatervoorstelling. Aanstaande dinsdag is hij te gast in de Open BAC met een try-out van dat programma. 

 

Karel Baracs is verhalenverteller geeft ook masterclasses verhalen vertellen. Toen ze Karel als kind vroegen, wat hij later wilde worden, antwoordde hij: "Hófnar!"  ....  (Om de koningin op te vrolijken!) Hófnar werd hij echter niet, maar in het jaar 2012 ontving Karel Baracs een Koninklijke onderscheiding voor zijn verhalenwerk. Ooit begonnen als bevlogen leraar voor de klas, staat hij vandaag- de-dag wijd en zijd bekend als: 'De Verhalenman'. Sprookjes zijn niet aan hem besteed. Liever vertelt hij verhalen over de wonderen van de werkelijkheid. In 2008 zag oud-burgemeester Job Cohen hoe Karel 90 minuten lang! meer dan honderd scholieren muisstil aan hun stoel gekluisterd hield. Dat jaar werd Karel benoemd tot de allereerste officiële 'Stadsverteller van Amsterdam'. In die rol brengt hij de geschiedenis van zijn stad tot leven. Aanstaande dinsdag is hij voor de tweede keer te gast in de Open BAC.

 

Peter Pannekoek is stand-upcomedian en tekstschrijver. In 2006 won hij het Amsterdams Kleinkunst Festival Comedy Concours. Hij heeft tekstbijdragen geleverd aan het studentenblad Propria Cures en televisieprogramma's als Koefnoen, The Daily Show en Dit was het nieuws. Eveneens had hij een column op Radio 538 en 3FM. Sinds 2007 is Pannekoek een van de vaste comedians van de Comedytrain. Tussen september 2014 en september 2016 was hij de weekafsluiter bij De wereld draait door. Afgelopen seizoen maakte Peter Pannekoek zijn theaterdebuut met de avondvullende voorstelling Zacht van binnen. Aanstaande dinsdag is hij wederom te gast met een try-out van nieuw materiaal.

 

Wietske Loebis is tekstschrijver en dichter en één van de vaste schrijvers en zangers van het slotlied van de Open BAC.  Samen met componist Johan Hoogeboom maakte zij een fraaie CD met liedjes over over flora en fauna, die eerder werden uitgezonden in het programma Vroege Vogels (VARA, Radio 1). Haar verzameld werk tot nog toe verscheen onder de titel  ‘Cavia's begin september’ bij uitgeverij Nijgh & van Ditmar.

 

Eva Zwaving is zangeres en één van de vaste schrijvers en zangers van ‘We zullen zien’, het slotlied van de Open BAC.

 

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Sam Johan Jansen en saxofonist Carlo Banning.

Lees verder

Open BAC

1467e Open BAC

Presentatie: Janneke de Bijl

Dinsdag, 28 november 2017 – 20:30u tot 23:00u

Aanstaande dinsdag 28 november wordt de Open BAC gepresenteerd door de kersverse winnaar van het Cameretten Festival Janneke de Bijl. Met een fraaie line-up met o.a. Paul Haenen, Jeroen Bouwhuis, De Lachende Derde, Carly E., Jan van Kammen en Younes Jabboury! En natuurlijk de BAC Band onder leiding van Vera Marijt!

 

Janneke de Bijl studeerde af in de filosofie met een hele serieuze scriptie over humor. Omdat ze dat zelf ook nogal tegenstrijdig vond, begon ze daarna aan Theateropleiding Selma Susanna in Amsterdam. Daar maakte Sanne Wallis de Vries haar enthousiast voor stand-up comedy. In 2012 studeerde ze cum laude af en een tijdje later deed ze succesvol auditie bij Comedytrain, waar ze sinds 2016 vast lid is. Sindsdien heeft ze geen filosofieboek meer nodig gehad: dat het leven zinloos is, verwerkt ze nu op het podium. Afgelopen seizoen was zij een paar keer te gast met try-outs van nieuw materiaal, maar aanstaande dinsdag presenteert zij voor de eerste keer de Open BAC!

 

Paul Haenen is acteur, presentator, toneel- en scenarioschrijver, verslaggever en regisseur. Hij startte zijn carrière in de jaren '70 bij vele omroepen en zenders, van de VARA tot de VPRO en radio Stad Amsterdam, met onvergetelijke creaties als Dominee Gremdaat en Margreet Dolman. Inmiddels werkt hij meer 25 jaar aan vele TV-series en radioprogramma's. Paul Haenen is ook schrijver en eindredacteur van het tijdschrift 'Mens en Gevoelens', dat - na een periode op DVD – sinds vorig seizoen weer als blad verschijnt. Als acteur leende hij zijn stem aan talloze film en televisiepersonages, van de 101 dalmatiërs tot de stemmen van Bert en Grover uit Sesamstraat. Hij schreef daarnaast meer dan 21 toneelstukken, 9 boeken en produceerde vele DVD's, CD's en LP's.  In 2014 vierde hij zijn 25-jarig jubileum als hoofdbespeler van zijn eigen Betty Asfalt Complex en werd hij onderscheiden als Ridder in de orde van Oranje Nassau. Aanstaande dinsdag is hij te gast in de Open BAC met een voorproefje van zijn decembervoorstelling onder de titel ‘Dolman brengt warmte en Gremdaat wijst de weg’.

 

Carly E.  Al vanaf haar vijfde speelt Carlijn Elisabeth (1989, Utrecht) klassiek cello. In haar jonge jaren kreeg ze een plek in diverse nationale jeugdorkesten, waaronder het JeugdOrkest Nederland. Vier jaar geleden vertrok ze naar Londen. In haar Londonse vrije pub- en dansuren kwam ze in contact met alternatieve muziekgenres. Het prikkelde Carlijn om haar eigen nummers te schrijven op gitaar en cello. Londen ruilde ze na anderhalf jaar in voor Buenos Aires. Het land van de tango bleek een springplank voor haar solo-carrière. Aldaar kwam ze in contact met mede-muziekgekken, kreeg ze nieuwe inspiratie voor haar nummers en beleefde ze met een Argentijnse folklore band haar debuut op nationale televisie. Met het zelf opgerichte Nederlands-Argentijnse duo Bad Peaches speelde ze op de mooiste plekken van Buenos Aires. Het balletje ging rollen: al snel werd ze gevraagd voor Sofar Sounds, een wereldwijde organisatie waar de independent music centraal staat. Kort daarna stond ze in het voorprogramma van de band El Caribefunk. Deze samenwerking inspireerde Carlijn al snel tot haar eigen solo-project: cello-singer-songwriter Carly E. Zichzelf begeleidend op akoestische of op elektrische cello zingt ze haar nummers. Ze maakt daarbij gebruik van diverse ritmische technieken en een loop pedal. Invloeden uit Folk, Indie, Rock en zelfs Jazz en Blues hoor je terug in haar sensuele sound. Onlangs bracht Carly E. haar eerste EP ‘Blue Funny You’ uit. Deze staat in teken van emotionele tegenstellingen. Deze one-woman band neemt je aanstaande dinsdag mee naar de melancholie van haar cello waarbij up-tempo muziek, jazz en ironische teksten elkaar in rap tempo afwisselen.

 

 

Jan Reinder (officeel: Jan Reinder van Kammen)  weet al meer dan 15 jaar de werkende mens te inspireren en motiveren. Als kind was hij al gefascineerd door goochelaars, magiërs en jongleurs, waarna hij zijn talent ontwikkelde bij het Amsterdamse Circus Elleboog. Op zijn 17e werd hij Nederlands kampioen Goochelen en later studeerde hij o.m. in Californië aan de Dell’ Arte International School of Physical Theater. Momenteel toert Jan Reinder met zijn Magic Shows over de hele wereld. Ook was hij te zien met zijn eigen TV show op FOX. Jan Reinder was de afgelopen jaren regelmatig met succes te gast in de Open BAC met try-outs van nieuwe ‘mentalistische’ acts.

 

De Lachende Derde bestaat uit Sophie de Hart (zang) en Wouter van Dijk (gitaar). Zij vonden elkaar in 2015 via Facebook om samen een jazzduo te starten, maar zij vonden elkaar leuker en grappiger dan verwacht, dus belandden zij in de kleinkunst. Dit jaar stonden zij in de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival met hun show over millennials, Tinder, milieuproblematiek en hoe je je als twintiger staande moet weten te houden tussen mee moeten doen met de rest en de verwachtingen van de mensen om je heen waarmaken. Afgelopen seizoen waren zij al eens te gast in de Open BAC en aanstaande dinsdag zijn zij terug met een try-out van nieuw materiaal.

 

Jeroen Bouwhuis studeerde aan de AHK in Utrecht en won in 2006 Het Amsterdams Kleinkunstfestival. Sindsdien maakte hij verschillende programma’s waarmee hij ook in de verenigde staten optrad. In zijn shows combineert Jeroen Bouwhuis choreografie, mimiek en een unieke soundtrack tot fascinerende en succesvolle voorstellingen. Dinsdag is hij opnieuw te gast in de Open B.A.C. met een try-out van een nieuwe act.

 

Younes Yabboury is een opkomend cabaret- en stand-up talent. Daarnaast is hij één van de vaste zangers van ‘We zullen zien’ , het actuele slotlied van de Open BAC.

 

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt en bestaat daarnaast uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren, drummer Sam Johan Jansen en saxofonist Carlo Banning

Lees verder

Open BAC

1466e Open BAC

Presentatie: Marjolein de Graaff

Dinsdag, 21 november 2017 – 20:30u tot 23:00u

Dinsdag 21 november wordt de Open BAC gepresenteerd door cabaretière Marjolein de Graaff. Met een muzikale en cabareteske line-up van ouwe rotten en jong talent. Met o.m. Roel C. Verburg, Michelle Schimscheimer, Wietske Dijkstra, De Rode Horde, William Dashwood, Het Carlo Banning Quartet en Frank van Schaik! En de BAC Band staat voor de eerste keer onder leiding van Vera Marijt!

 

Marjolein de Graaff heeft ruime ervaring als klassiek zangeres, maar won in 2014 het Utrechts Kleinkunstfestival en werd op het Amsterdams Kleinkunstfestival in 2015 onderscheiden met de tweede prijs. Op dit moment werkt zij aan haar eerste avondvullende solovoorstelling onder de titel ‘Deugzucht’, een theaterprogramma met een verrassende mix van conferences, kleinkunst en opera. De afgelopen jaren was Marjolein een aantal keren in de Open BAC te gast met nieuw materiaal. Aanstaande dinsdag presenteert zij deze avond voor de voor de eerste keer!

 

Roel C. Verburg is Gitaar Comedian. Als één van de weinige comedians van Nederland weet hij stand-up comedy te combineren met muziek; en waar bij de meeste cabaretiers de liedjes vaak een rustpunt vormen, gaan bij Roel de grappen (ook in zijn liedjes) in hoog tempo door. Op de radio was hij wekelijks te gast bij Giel Beelen in de Freaknacht en tegenwoordig speelt hij elke vrijdagochtend een liedje bij Jeroen van Inkel (Rinkeldekinkel) op Radio Veronica. Op TV trad hij o.a. op in Kopspijkers, Comedy Explosion, Tatatataal, Comedyclub Katendrecht en recent als vaste gast in Howard Komproe’s onelinerprogramma Padoem Patsss. Hij speelde naast twee avondvullende theatertournees ook nog in ontelbaar veel kroegen, poppodia, theaters en concertzalen alsmede meerdere malen op festivals als de Zwarte Cross en Lowlands. Tevens is hij één van de vaste bespelers van het Comedy Café in Amsterdam. Tot nu toe bracht hij twee CD’s uit: ‘Liedjes Voor De Kater‘ en ‘Het Gele Album‘.

 

Michèlle Schimscheimer brengt absurd getinte vertellingen en eigenzinnige liederen op piano. Ze troost en ontregelt, is kwetsbaar en meedogenloos in een zoektocht naar romantiek en echtheid die soms zo verloren lijkt in deze wereld. Dit najaar begint een try out tour van haar theaterprogramma (onder coaching en regie van Johan Goossens) waarmee ze naar verwachting in de lente van 2018 zal afstuderen als comediènne en kleinkunstenares aan de Koningstheateracademie te 's-Hertogenbosch. Aanstaande dinsdag presenteert Michelle een try-out van haar nieuwe programma.

 

Wietske Dijkstra komt uit Jelsum. Dat is  -  volgens Wietske -  een dorp in Friesland waarvan niemand het bestaan van afweet, behalve de mensen die in Jelsum wonen. Aanstaande dinsdag is Wietske voor de tweede keer te gast in de Open BAC met een try-out van haar hersenspinsels en liedjes.

 

De Rode Horde is een absurdistisch droogkomisch theatergezelschap dat al sinds de jaren tachtig actief is. Aanstaande dinsdagavond staan zij in de Open B.A.C. met een nieuwe scene, gespeeld door de enige twee leden van het gezelschap: Paul Vermeulen en Harm-Jan Leemhuis! 

 

William Dashwood is singer-songwriter en was als mime-docent vele jaren verbonden aan de Amsterdamse Theaterschool. Aanstaande dinsdag is hij te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit zijn repertoire.

 

Het Carlo Banning Quartet (CBQ) bestaat uit gitarist Niels Hoppe, bassist Maik Kleer, drummer Ilia Raiskin en Saxofonist Carlo Banning.  CBQ is een verfrissend kwartet dat buiten de gebaande paden durft te treden. Naast de traditionele manier van improviseren (band begeleidt solist) opereert de band als een organische structuur. Doorgaans speelt iedereen een even belangrijke rol, tegelijk solerend en improviserend. De musici bewegen daarbij als een flexibel gecoördineerd organisme door een spannende, muzikale omgeving. Toch is het zeker geen 'free jazz'. Er zijn bepaalde structuren in de composities, die pakkende thema's leveren, eigentijdse grooves, sferische soundscapes en zelfs rock-achtige invloeden van de gitaar.  De initiële composities zijn voor het grootste deel gecreëerd in een samenwerking van Niels Hoppe met Carlo Banning, maar daar wordt in de repetitie nog ruimschoots door iedereen aan gesleuteld voordat het juiste eindresultaat is bereikt. De leeftijd van de band varieert ook aardig en loopt tussen 18 en 46…, u mag raden welke leeftijd bij wie hoort…. Maar dat houdt dit viertal fris en avontuurlijk.

 

Frank van Schaik is presentator, interviewer, dagvoorzitter, actievoerder, opstandkomediant en leraar Nederlands aan de Open Scholengemeenschap Bijlmer. Aanstaande dinsdag verzorgt hij – als één van de vaste schrijvers en zangers - het actuele slotlied van de Open BAC  ‘We zullen zien’.

 

De BAC Band staat dinsdag onder de muzikale leiding van pianiste Vera Marijt en bestaat daarnaast in elk geval uit basgitarist Arie van der Wulp, gitarist Mees van Haren en saxofonist Carlo Banning.  

Lees verder

Open BAC

1465e Open BAC

Presentatie: Jochen Otten

Dinsdag, 14 november 2017 – 20:30u tot 23:00u

Aanstaande dinsdag 14 november wordt de Open BAC gepresenteerd door cabaretier Jochen Otten. Met een zéér gevarieerde line-up met o.m. Mooky Cornish, De Rode Horde, Etchika Voorn, Oscar Arnold, Georgette, Het Hemsterhuiskoor en Sjaak Hartog! Plus natuurlijk de BAC Band onder leiding van Johan Hoogeboom!

 

Jochen Otten (Tilburg, 1973) groeide op in Loon op Zand. Een klein Brabants dorpje dat tegen de Efteling aan ligt. Hij rondde eerst de studie Nederlands af in Tilburg, stond 7 jaar voor de klas en studeerde vervolgens af aan de Bossche kleinkunstopleiding Koningstheaterakademie. Met zijn eerste programma In Levenden Lijve won Jochen in één theaterseizoen de persoonlijkheidsprijs op Cameretten én de publieksprijs van de Holland Casino podiumprijs én werd hij finalist bij het Leids cabaretfestival. Daarna maakt Jochen nog vier programma’s die door publiek en pers goed ontvangen werden. Hij is lid van de comedytrain en is ook bekend van het succesvolle sketchprogramma ‘Sluipschutters’. Op dit moment werkt hij aan zijn nieuwe programma onder de titel “Troosten”. Aanstaande dinsdag presenteert hij voor de tweede keer de Open BAC!

 

Mooky Cornish komt uit Canada en treedt al sinds haar 15e op als clown en  actrice. Zo speelde ze – als één van de twee hoofdclowns - in de voorstelling ‘Varekai’ van het Cirque du Soleil  en was ze o.m. te zien in grote theaters als de Royal Albert Hall in Londen, The Palace of Fine Arts in San Francisco en het Sydney Opera House. Recentelijk maakte ze deel uit van de cast van La Soiree, een cabaret/variety show op de South Bank Big Top in London. Aanstaande dinsdag is zij – in haar creatie van ‘Miss Gloria Rivard’ te gast in de Open BAC!

 

De Rode Horde is een absurdistisch droogkomisch theatergezelschap dat al sinds de jaren tachtig actief is. Aanstaande dinsdagavond staan zij in de Open B.A.C. met een scene uit hun laatste voorstelling ‘Rugslurf’ die op zaterdag 18 november a.s. nog éénmaal in het Betty Asfalt Complex te zien is. En vanzelfsprekend wordt deze scène gespeeld door de enige twee leden van het gezelschap: Paul Vermeulen en Harm-Jan Leemhuis!

 

Etchika Voorn maakte als schrijfster onlangs haar debuut met de roman ‘Dubbelbloed’. Daarbij organiseerde zij ook een theatrale en muzikale boekpresentatie. Waarbij zij werd bijgestaan door zangeres Sarina Voorn en accordeonist Pieter Jan Cramer van den Boogaardt. Aanstaande dinsdag kunt u in de Open BAC opnieuw getuige zijn van deze bijzondere boekpresentatie!

 

Oscar Arnold is stand-up comedian. Zo’n typisch rare gast uit je middelbareschooltijd. Zo’n eenling, zo’n nerd. Zonde dat je er nooit zoveel tijd in stak, want soms zijn die mensen behoorlijk grappig. Zo ook Oscar. In zijn korte carrière wint hij het Comedyhuis Comedy Competitie, staat hij in de finale van de Comedy Slam en mag hij tussen alle (andere) grote comedians staan op het International Comedy Festival Rotterdam en het Utrecht International Comedy Festival. Aanstaande dinsdag is Oscar voor de derde keer te gast in de Open BAC.

 

Georgette is de artiestennaam van zangeres en singer/songwriter Beer Teipe. Na haar studie aan het Hilversums conservatorium vond zij, geïnspireerd door soul, pop en jazz, haar eigen stijl. In 2004 richtte zij haar eigen band “Beer” op en in 2011 maakte ze haar eerste singer/songwriter album onder de titel "Love Life". Aanstaande dinsdag presenteert  zij in de Open B.A.C. een kleine greep uit haar nieuwste repertoire.

 

Het Hemsterhuiskoor is het nieuwste koor van Nieuw-West, en waarschijnlijk van de stad. Het is een koor voor mensen die graag willen zingen, ook als je het nooit eerder hebt gedaan. Het koor bestaat nu meer dan een jaar en telt zo’n 30 leden. Het koor heeft een avontuurlijk repertoire dat  varieert van Coldplay tot Gershwin, van Adele tot Bruno Mars. En natuurlijk is iedereen die wil zingen – mannen en sopranen in het bijzonder - reuze welkom. Het koor is opgericht door saxofonist Carlo Banning staat onder leiding van de enthousiasmerende Barbara van Houten. Aanstaande dinsdag is het koor voor de derde keer te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit hun repertoire.

 

Sjaak Hartog is acteur, theatermaker, schrijver en poppenspeler en één van de vaste schrijvers en zangers ven 'We zullen zien', het vaste slotlied van de Open BAC.

 

De BAC Band bestaat aanstaande dinsdag uit muzikaal leider Johan Hoogeboom, basgitarist Arie van der Wulp, drummer Maze, gitarist Mees van Haren en saxofonist Carlo Banning.  

Lees verder

Open BAC

1464e Open BAC

Presentatie: Mattijs Verhallen

Dinsdag, 7 november 2017 – 20:30u tot 23:00u

Aanstaande dinsdag 7 november wordt de Open BAC gepresenteerd door Mattijs Verhallen, cabaretier, pianist, liedjesmaker en bovenal de afgelopen vier jaar de energieke muzikale leider van de BAC-Band!
Met in de line-up o.m. Kiki Schippers, Maarten Ebbers, Marjolijn van Kooten, Pepijn Schoneveld, Michèlle Schimscheimer, Sjaak Hartog en Eva Zwaving! Plus natuurlijk de BAC Band onder leiding van diezelfde Mattijs Verhallen!


Kiki Schippers won eind 2014 de Publieksprijs én de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten. In 2015 ging haar eerste avondvullende programma in première en dat werd lovend ontvangen. Ook op de radio is ze inmiddels een vast geluid met haar stekelige bijdrages aan actualiteitenprogramma’s als Spijkers met Koppen. NRC zag een 'Intrigerend talent, verrassend en veelzijdig' en Theaterkrant oordeelde: 'Liedjes schrijven en zingen, dát kun je aan Schippers overlaten'. In 2017 won Kiki de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied ‘Er Spoelen Mensen Aan’. Dit najaar toert het programma Kiki Schippers met haar band langs een aantal theaters en in het voorjaar van 2018 beginnen de try-outs van haar nieuwe voorstelling.

 

Maarten Ebbers is cabaretier en liedschrijver en acteur. Als cabaretier won hij in 2009 de jury- en de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival. Sindsdien maakte hij drie avondvullende voorstellingen. Zijn vierde programma ‘Puntje bij Paaltje’ staat voor 2018 gepland. In 2016 werd Maarten met zijn lied ‘Eens Maar Nooit Weer’ (SM-lied) genomineerd voor de Annie MG Schmidt prijs. Maarten Ebbers is oprichter van de band 'De Medemens' en hij is sinds 2014 als theaterzanger verbonden aan het collectief Het Nieuwe Lied. Naast cabaretier en muzikant werkt Maarten ook als acteur. Van 2012 tot en met 2015 speelde hij in de voorstelling 'Oorlogsgeheimen' naar het gelijknamige boek van Jacques Vriens, een voorstelling die komende lente wegens succes in reprise gaat.

 

Marjolijn van Kooten studeerde eerst Economie en Communicatiewetenschap en schreef zich pas daarna in bij een theateracademie. Na haar finaleplaats bij het Amsterdams Kleinkunst Festival treedt zij al weer jaren op op als cabaretiere. Zij schreef het boek ‘Schijtluis’ over haar leven met een angststoornis, en toerde samen met psychiater Bram Bakker met veel succes door Nederland met de voorstelling ‘Geen paniek over angst’. Dit seizoen speelt zij een nieuwe solovoorstelling onder de titel ‘Ik zie de bui al hangen’. En zij noemt het ‘Psychiatrisch cabaret, ook voor normale mensen.’

 

Pepijn Schoneveld is acteur en cabaretier. In 2009 studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Al tijdens zijn opleiding was Pepijn te zien in verschillende voorstellingen, zoals Kamp Holland ( Orkater), De Gehoorzamen en de eind­examen­voorstelling Wust. In 2013 ging zijn eerste avondvullende cabaretshow ‘Meneer Jongetje’ in première, die goed werd ontvangen. Dit seizoen tourt Pepijn door Nederland met zijn tweede cabaretshow ‘Morgen klaart het op’. Aanstaande dinsdag is hij terug met een try-out van nieuw materiaal.

 

Michèlle Schimscheimer brengt absurd getinte vertellingen en eigenzinnige liederen op piano.Ze troost en ontregelt, is kwetsbaar en meedogenloos in een zoektocht naar romantiek en echtheid die soms zo verloren lijktin deze wereld. Dit najaar begint een try out tour van haar theaterprogramma (onder coaching en regie van Johan Goossens) waarmee ze naar verwachting in de lente van 2018 zal afstuderen als comediènne en kleinkunstenares aan de Koningstheateracademie te 's-Hertogenbosch. Aanstaande dinsdag presenteert Michelle een try-out van haar nieuwe programma.

Sjaak Hartog is acteur, theatermaker, schrijver en poppenspeler. Aanstaande dinsdag is hij te gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal.

 

Eva Zwaving is zangeres en één van de vaste schrijvers en zangers van ‘We zullen zien’, het slotlied van de Open BAC.

 

De BAC Band bestaat aanstaande dinsdag uit pianist en muzikaal leider Mattijs Verhallen, basgitarist Arie van der Wulp, drummer Philip ten Bosch, gitarist Mees van Haren en saxofonist Carlo Banning.

Lees verder

Open BAC

1463e Open BAC

Presentatie: Max van den Burg

Dinsdag, 31 oktober 2017 – 20:30u tot 23:00u

Aanstaande dinsdag 31 oktober wordt de Open BAC gepresenteerd door acteur/cabaretier Max van den Burg. Met in de line-up onder meer Janneke de Bijl, Luuk van der Vaart, Bram Heijmans, Georgette, Jildou Kroes en Kees van Wanrooij. Plus natuurlijk de BAC Band onder leiding van Mattijs Verhallen!

 

Max van den Burg  studeerde HEAO communicatie met als specialisatie copywriting. Vervolgens werd hij toegelaten tot de Toneelacademie Maastricht, waar hij in 2001 afstudeerde als docent/regisseur drama. Sinds zijn afstuderen is hij werkzaam als acteur in diverse film-, tv- en theaterprodukties. Hij is sinds 2007 ook actief als cabaretier. In november 2008 won Max  de Publieksprijs op het Cameretten Festival. Sindsdien speelde hij vier avondvullende theaterprogramma’s door heel Nederland.  

In 2010 speelde Max zijn eerste grote rol in de Telefilm Vakantie in Eigen Land. In 2011 volgden rollen in ‘New Kids Nitro’, deed hij mee in de succesvolle eerste reeks van ‘Wat Als?’ voor RTL-4 en VARA’s ‘Rambam’. Ook was Max te zien in reclames van NUON en Cup-a –soup en in de kinderfilm ‘Bobby en de geestenjagers’. Op dit moment toert Max van den Burg door Nederland met zijn vierde solovoorstelling ‘Op een bedje van Rucola’. In het verleden was hij regelmatig te gast in De Open BA(C)K.

 

Janneke de Bijl studeerde af in de filosofie met een hele serieuze scriptie over humor. Omdat ze dat zelf ook nogal tegenstrijdig vond, begon ze daarna aan Theateropleiding Selma Susanna in Amsterdam. Daar maakte Sanne Wallis de Vries haar enthousiast voor stand-up comedy. In 2012 studeerde ze cum laude af en een tijdje later deed ze succesvol auditie bij Comedytrain, waar ze sinds 2016 vast lid is. Sindsdien heeft ze geen filosofieboek meer nodig gehad: dat het leven zinloos is, verwerkt ze nu op het podium. Dinsdag is zij opnieuw te gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal.

 

Luuk van der Vaart bereidt zich momenteel voor op zijn deelname aan het Groninger Studenten Cabaretfestival. In het kader daarvan staat hij aanstaande dinsdag met een try-out van nieuw materiaal in de Open BAC.


Bram Heijmans trad lang, lang geleden met een groep kompanen met succes op in de Open BAK in Theater De Engelenbak. Nu is hij opnieuw te gast in de Open BAC, ditmaal geheel alleen, met piano, zang en tekst en in Het Betty Asfalt Complex.

 

Georgette is de artiestennaam van zangeres en singer/songwriter Beer Teipe. Na haar studie aan het Hilversums conservatorium vond zij, geïnspireerd door soul, pop en jazz, haar eigen stijl. In 2004 richtte zij haar eigen band “Beer” op en in 2011 maakte ze haar eerste singer/songwriter album onder de titel "Love Life". Aanstaande dinsdag presenteert  zij in de Open B.A.C. een kleine greep uit haar nieuwste repertoire.

 

Jildou Kroes voltooide in 2005 haar studie Communicatiewetenschap en studeerde  vervolgens af aan Theateropleiding Selma Susanna als theatermaker en actrice. Sindsdien focust zij zich op acteren en theatermaken. Dinsdag treedt zij op in de Open BAC in het kader van haar voorbereiding op deelname aan het Amsterdams Kleinkunst Festival.

 

Kees van Wanrooij is acteur en een bevlogen verhalenverteller. Voor hem is het vertellen van een verhaal het “weven van een web tussen een verleden dat we zijn vergeten en een toekomst die we nog niet kennen.” 

Aanstaande dinsdag is hij terug in de Open BAC met een  fragment uit een verhaal van Charles Dickens.

 

De BAC Band bestaat aanstaande dinsdag uit muzikaal leider Mattijs Verhallen, basgitarist Arie van der Wulp, drummer Midas Meester, gitarist Mees van Haren en saxofonist Carlo Banning.

Lees verder

Open BAC

1462e Open BAC

Presentatie: Mylou Frencken

Dinsdag, 24 oktober 2017 – 20:30u tot 23:00u

Aanstaande dinsdag 24 oktober wordt de Open BAC gepresenteerd door Mylou Frencken. Met in de line-up onder meer Marjolein de Graaff, Jochen Otten, Glodi Lugungu, William Dashwood, Martin Peperkamp, Dario di Mango en Wietske Loebis. En natuurlijk de BAC Band onder leiding van Ed Boekee!

 

Mylou Frencken is cabaretière, zangeres, schrijfster en presentarice; ze speelt voorstellingen, maakt cabaretprogramma's, zingt en schrijft teksten en boeken.  Mylou studeerde aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam en speelde daarna mee in verschillende films en schreef eigen liedjes. In 1991 won zij de Persoonlijkheidsprijs bij het festival Cameretten. Samen met haar echtgenoot Bert Klunder (overleden in 2006) maakte zij twee cabaretprogramma's. In 2009 verscheen haar boek over het leven als jonge weduwe: ‘Zonder Bert’.
Mylou Frencken schreef muziek en teksten voor o.m Angela Groothuizen, Marjolijn Touw, Sesamstraat en Bertje Knor. Ook is ze te zien als barvrouw en zangeres in de televisiequiz ‘Met het mes op tafel’. Ze bracht inmiddels 3 CD’s met eigen liedjes uit en toerde de afgelopen jaren door Nederland met haar soloprogramma’s ‘Mylou geeft licht’ en ‘Zinloos Zuchten’. Dit voorjaar verscheen haar boek ‘Leven in het lied’, een verzameling interviews met collega-schrijvers over hun mooiste lied.

 

Marjolein de Graaff is zangeres en cabaretière en staat garant voor een verrassende mix van conference, kleinkunstlied en opera. Momenteel werkt Marjolein aan haar eerste avondvullende voorstelling onder de titel ‘Deugzucht’. Daarin vraagt Marjolein zich af of ze haar eigen bord mee kan nemen naar wegwerpfeestjes, of ze echt álle kleren van de doden moet bewaren en of het heelal uit getallen bestaat. Naast dit soort dagelijkse kwesties maakt zij op geheel eigen wijze korte metten met wereldproblematieke zaken zoals klimaatapathie en geldschepperij. Marjolein denkt groot. En ze heeft haast. In de pers: “Een doelgericht programma dat recht uit haar hart komt”.  - Juryrapport Amsterdams Kleinkunst Festival 2015. “Met een stem die glas doet sneuvelen, is ze origineel, grappig en maakt nieuwsgierig naar meer.” - De Telegraaf

 

Jochen Otten (Tilburg, 1973) groeide op in Loon op Zand. Een klein Brabants dorpje dat tegen de Efteling aan ligt. Hij rondde eerst de studie Nederlands af in Tilburg, stond 7 jaar voor de klas en studeerde vervolgens af aan de Bossche kleinkunstopleiding Koningstheaterakademie. Met zijn eerste programma In Levenden Lijve won Jochen in één theaterseizoen de persoonlijkheidsprijs op Cameretten én de publieksprijs van de Holland Casino podiumprijs én werd hij finalist bij het Leids cabaretfestival. Daarna maakt Jochen nog vier programma’s die door publiek en pers goed ontvangen werden. Hij is lid van de comedytrain en is ook bekend van het succesvolle sketchprogramma ‘Sluipschutters’ Aanstaande dinsdag staat Jochen opnieuw in de Open BAC met een try-out van zijn programma in wording onder de titel “Troosten”.

 

Glodi Lugungu is 25 jaar en woon sinds kort in Amsterdam. Hij is aspirant-lid van de Comedytrain en bereid zich momenteel voor op zijn deelname aan het  Amsterdamse Kleinkunst Festival. Dat doet hij met een mix van cabaret en stand-up comedy. Daarbij worstelt hij met zijn achtergrond als architect en comedian, met zijn Congolese afkomst en met zijn familiegeschiedenis. Aanstaande dinsdag staat hij voor het eerst in de Open BAC.

 

William Dashwood is singer-songwriter en was als mime-docent vele jaren verbonden aan de Amsterdamse Theaterschool. Aanstaande dinsdag is hij te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit zijn repertoire.

 

Martin Peperkamp is singer-songwriter en gitarist en schrijft zowel engelse als nederlandstalige liedjes. Aanstaande dinsdag is hij voor het eerst te gast in de Open BAC met een kleine selectie uit zijn repertoire.

 

Dario di Mango is stand-up comedian en trad al bij verschillende comedy-cafe’s op.  Aanstaande dinsdag  is hij opnieuw te gast in de Open BAC met een try-out van nieuw materiaal.

 

Wietske Loebis is tekstschrijver en dichter en één van de vaste schrijvers en zangers van het slotlied van de Open BAC.  Samen met componist Johan Hoogeboom maakte zij een fraaie CD met liedjes over over flora en fauna, die eerder werden uitgezonden in het programma Vroege Vogels (VARA, Radio 1). Haar verzameld werk tot nog toe verscheen onder de titel  ‘Cavia's begin september’ bij uitgeverij Nijgh & van Ditmar. Aanstaande dinsdag zingt zij ‘We zullen zien’, het actuele slotlied van de Open BAC.

 

De BAC Band bestaat aanstaande dinsdag uit pianist en muzikaal leider Ed Boekee, basgitarist Arie van der Wulp, drummer Philip ten Bosch, gitarist Mees van Haren en saxofonist Carlo Banning.

Lees verder

Open BAC

1461e Open BAC

Presentatie: Alice Rientjes

Dinsdag, 17 oktober 2017 – 20:30u tot 23:30u

Aanstaande dinsdag 17 oktober wordt de Open BAC gepresenteerd door zangeres Alice Rientjes. Met een spannende line-up met o.m. Clean Pete & Thomas van Luyn, Jochen Otten, Oscar Smit, Nina de la Parra, Bert van der Zee, Joris van der Griendt, Eva Zwaving én de BAC Band onder leiding van Ed Boekee!

 

Alice Rientjes is zangeres, theatermaakster zangdocente. Ze studeerde af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en maakte daarna een solo liedjesprogramma onder de titel ‘Dit is ‘t’. Ook toerde ze een seizoen door Nederland als onderdeel van het ensemble van Andermans Veren Life.

Als docente zang en liedinterpretatie is zij al vele jaren verbonden aan oa de Song & Dance academie voor musical, het Conservatorium van Utrecht en de Koningstheaterakademie. Aanstaande dinsdag presenteert zij voor de eerste keer de Open BAC.

 

Thomas van Luyn maakte samen met Mike Boddé deel uit van de cabaretgroep Ajuinen en Look, maar toerde daarna ook met vijf succesvolle soloprogramma’s door Nederland.  Veelal samen met Mike Boddé werkte Thomas van Luyn mee aan veel televisieprogramma’s, waaronder Kopspijkers, Waskracht (met Sanne Wallis de Vries) en de Mike & Thomas Show. Thomas van Luyn is ook bekend door zijn imitaties van o.m. Gerard Joling, minister Remkes, Tony Blair en Harry Mulisch.  Sinds september 2009 is hij een van de teamcaptains in het programma Echt Niet?!, een wetenschapsquiz van de omroep VPRO.

Sinds 2014 is Thomas van Luyn verbonden aan de satirische TV revue Cojones en schrijft hij wekelijks een column voor De Volkskrant. Aanstaande dinsdag staat hij - samen met Clean Pete - in de Open BAC met een kleine try-out.

 

Clean Pete is een Nederlands akoestisch popduo bestaande uit de tweelingzusjes Loes en Renée Wijnhoven. Beiden volgden een opleiding aan het Conservatorium Maastricht en in 2012 haalden zij de finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriters. In 2013 verscheen hun debuut album “Al zeg ik het zelf” en in 2015 hun tweede album "Aan het licht". Ook stonden zij  twee zomers op de Parade en speelden ze in 2016 op Pinkpop.  Aanstaande dinsdag staan zij – samen met Thomas van Luyn - voor het eerst in de Open BAC.

 

Jochen Otten (Tilburg, 1973) groeide op in Loon op Zand. Een klein Brabants dorpje dat tegen de Efteling aan ligt. Hij rondde eerst de studie Nederlands af in Tilburg, stond 7 jaar voor de klas en studeerde vervolgens af aan de Bossche kleinkunstopleiding Koningstheaterakademie. Met zijn eerste programma In Levenden Lijve won Jochen in één theaterseizoen de persoonlijkheidsprijs op Cameretten én de publieksprijs van de Holland Casino podiumprijs én werd hij finalist bij het Leids cabaretfestival. Daarna maakt Jochen nog vier programma’s die door publiek en pers goed ontvangen werden. Aanstaande dinsdag staat Jochen opnieuw in de Open BAC met een try-out van zijn programma in wording onder de titel “Overwegend droog”.

 

Nina de la Parra is zangeres en theatermaakster en won in 2016 de Sylvia Kristel Award, waarbij de jury getroffen werd door “een unieke combinatie van kwetsbaarheid en lef”. Momenteel werkt Nina aan een nieuw soloprogramma dat op 7 november in Klein Bellevue in première zal gaan. Die show is getiteld “Thou shalt love thy self”: een show over zelf-liefde, waarin Nina voortdurend stuit op het harde feit dat ze juist géén zelf-liefde bezit. Daarbij helpt het ook niet dat ze 8 weken geleden is gedumpt.

Aanstaande dinsdag is Nina de la Parra voor het eerst te gast in de Open BAC met een klein voorproefje uit dit programma.

 

Joris van der Griendt is cabaretier en leiderschapstrainer. Eerder stond hij o.m. in de halve finale van Cameretten. Momenteel werkt hij aan zijn eerste avondvullende voorstelling onder de titel “Typisch Joris” die binnenkort in Eindhoven in première gaat. Dinsdag staat hij in de Open BAC met een fragment uit dit programma.  

 

Bert van der Zee koos als artiestennaam ‘Engelbertus’. Engelbertus is een urban troubadour. Met zijn gitaar Cognac en zijn stem zet hij graag optredens neer waarbij de versmelting met het publiek gevoeld kan worden. In het hart van zijn Nederlandstalige staan scherpe teksten die opvallen door humor, openhartigheid en levensbeschouwing. In Schone Daam’ zingt hij: “Als liefde echt het antwoord is, dan luidt de vraag nog slechts waarop”. Dinsdag is hij voor het eerst te gast in de Open BAC.

 

Oscar Smit is cabaretier en stond dit jaar in de halve finale van het Amsterdams Studenten Cabaretfestival. Volgens insiders 'The next big thing'.

 

Eva Zwaving is zangeres en één van de vaste schrijvers en zangers van ‘We zullen zien’, het slotlied van de Open BAC. 

 

De BAC Band bestaat aanstaande dinsdag uit muzikaal leider Ed Boekee, basgitarist Arie van der Wulp, drummer Philip ten Bosch , gitarist Mees van Haren en saxofonist Carlo Banning.  

Lees verder

Open BAC

1460e Open BAC

Presentatie: Daniël van Veen

Dinsdag, 10 oktober 2017 – 20:30u tot 23:00u

Dinsdag 10 oktober wordt de Open BAC gepresenteerd door Daniël van Veen. Met een prachtige line-up met o.m. Lonneke Dort (winnares van het Amsterdams Kleinkunstfestival 2017), Peter Pannekoek, De Rode Horde, Ibo Bakker, Marjolijn van Kooten, Luuk van der Vaart, Eva Zwaving én de BAC Band.


Daniël van Veen is de nieuwe algemeen directeur van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Daarnaast is hij ook directeur van Theater in Huis, producent van verschillende Amsterdamse festivals en programmeur van het Amsterdamse try-out podium BIES. Als toetsenist maakte Daniël vele jaren deel uit van het Open Combo, de vaste band van de Open BAK van Theater De Engelenbak. Ook was hij in die jaren zelf als kleinkunstenaar regelmatig te gast in de Open BAC, al dan niet als zijn altijd optimistische alter ego ‘Tony Tolo’ of als deel van het cabaretduo ‘Gel’. Hij maakte op basis van zijn gelijknamige soloprogramma de CD ‘Ruilen binnen 8 dagen’. Daniël van Veen presenteert aanstaande dinsdag voor de eerste keer de Open BAC.

 

Lonneke Dort won al in 2011 won het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival en het Utrechts Cabaret festival waarna ze in 2015 afstudeerde aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. “Lonneke heeft originele en beeldende humor. De droogheid waarmee zij haar verhaal vertelt is eenvoudig en doeltreffend.” Lonneke was de afgelopen seizoenen vaker te gast in de Open BAC en won dit voorjaar het Amsterdams Kleinkunstfestival. Aanstaande dinsdag staat zij in de Open BAC met een eerste try-out van nieuw materiaal.

 

Ibo Bakker is zowel liedjesmaker als beeldend kunstenaar. Hij studeerde aan de kunstacademie in Enschede (AKI) en is al meer dan twintig jaar actief als zanger en beeldend kunstenaar. Vele jaren was hij ook onregelmatig in de Open BAC te gast met zijn bijzondere kleinkunstrepertoire. Aanstaande dinsdag is hij nogmaals te gast met een kleine selectie uit zijn repertoire.

 

Peter Pannekoek - De man achter Peter Pannekoek is Peter Pannekoek. Ze zijn onafscheidelijk. Overal waar Peter Pannekoek loopt, zit Peter Pannekoek achter. Peter Pannekoek won het Amsterdam Kleinkunst Festival Comedyconcours en daarna ging het snel. Comedytrain adopteerde hem, Dit Was Het Nieuws voegde hem toe aan het schrijversteam, Najib Amhali wilde zijn creatieve inbreng voor zijn tv-programma, Theo Maassen vroeg hem voor zijn voorprogramma en van 2014 tot 2016 trad hij elke week op bij De Wereld Draait Door. Hij was de afgelopen seizoenen regelmatig te gast in de Open BAC.

De Rode Horde is een absurdistisch droogkomisch theatergezelschap dat al sinds de jaren tachtig actief is. Aanstaande dinsdagavond staan zij in de Open B.A.C. met een scene uit hun uitgebreide repertoire. En vanzelfsprekend wordt deze scène gespeeld door de enige twee leden van het gezelschap: Paul Vermeulen en Harm-Jan Leemhuis!

 

Marjolijn van Kooten studeerde eerst Economie en Communicatiewetenschap en schreef zich pas daarna in bij een theateracademie. Na haar finaleplaats bij het Amsterdams Kleinkunst Festival treedt zij al weer jaren op op als cabaretiere. Zij schreef het boek ‘Schijtluis’ over haar leven met een angststoornis, en toerde samen met psychiater Bram Bakker met veel succes door Nederland met de voorstelling ‘Geen paniek over angst’. Dit seizoen speelt zij een nieuwe solovoorstelling onder de titel ‘Ik zie de bui al hangen’. En zij noemt het ‘Psychiatrisch cabaret, ook voor normale mensen.’ Aanstaande dinsdag speelt Marjolijn al vast een fragment uit deze voorstelling in de Open BAC.

 

Luuk van der Vaart bereidt zich momenteel voor op zijn deelname aan het Groninger Studenten Cabaretfestival. In het kader daarvan staat hij aanstaande dinsdag met een try-out van nieuw materiaal in de Open BAC.

 

Eva Zwaving is zangeres en één van de vaste schrijvers en zangers van ‘We zullen zien’, het slotlied van de Open BAC.

 

De BAC Band bestaat aanstaande dinsdag uit muzikaal leider Jaco Benckhuijsen, basgitarist Arie van der Wulp, drummer Philip ten Bosch , gitarist Mees van Haren en saxofonist Carlo Banning.

Lees verder

Open BAC

1459e Open BAC

Presentatie: Job Schuring

Dinsdag, 3 oktober 2017 – 20:30u tot 23:00u

Aanstaande dinsdag de eerste Open BAC van het seizoen. Presentatie: Job Schuring! Met een prachtige gevarieerde line-up met o.m. Gitaar Comedian Roel C.Verburg, cabaretière Marjolijn van Kooten, zangeres Wietske Loebis, stand-up comedian Paul Schoolderman, zangeres/actrice Emmelie Zipson, de Bayou Mosquitos met 'Americana', stand-up comedienne Janneke de Bijl en natuurlijk de swingende Bac-band! Komt Allen!


Open BAC presentatie najaar 2017

Open BAC presentatie najaar 2017

De dames en heren die dit najaar de Open BAC gaan presenteren!

Zondag, 1 oktober 2017


Open BAC

1458e Open BAC

Presentatie: Dolf Jansen

Dinsdag, 6 juni 2017

Aanstaande dinsdag 6 juni wordt de feestelijke laatste Open BAC van dit seizoen gepresenteerd door Dolf Jansen, die in 1989 ook zelf zijn cabaretcarrière in de Open BAK begon. Het is géén gewone Open BAC, maar een prachtige selectie van de de mooiste, leukste en ontroerendste liedjes die eerder dit seizoen in de Open BAC te beluisteren waren. Kortom, een avond die geen liefhebber van kleinkunst of het Nederlandse lied zich mag laten ontgaan. Komt Allen!


Open BAC

1457e Open BAC

Presentatie: Nina de la Croix

Dinsdag, 30 mei 2017

Aanstaande dinsdag 30 mei wordt de Open BAC gepresenteerd door actrice, zangeres, presentatrice en schrijfster Nina de la Croix. Met een fraaie zeer gevarieerde line-up! Komt allen!


Open BAC

1456e Open BAC

Presentatie: George van Houts

Dinsdag, 23 mei 2017

Aanstaande dinsdag 23 mei wordt de Open BAC gepresenteerd door theatermaker en schrijver George van Houts. Met in de zeer gevarieerde line-up onder meer Cabaretduo Roovers en van Leeuwen, bassist-zanger Arie van der Wulp, woordkunstenaar Ronald Snijders, het muzikale duo Afke en de Aziaat, Goochelaar Janse Heijn, stand-up comedian Jason Tegelaar en de zangeressen Wietske Loebis en Eva Zwaving.
Plus natuurlijkl de swingende muziek van de BAC Band! Komt Allen!


Open BAC

1454e Open BAC

Presentatie: Clous van Mechelen

Dinsdag, 9 mei 2017

Aanstaande dinsdag 9 mei wordt de Open BAC gepresenteerd door saxofonist, zanger, entertainer en allround muzikant Clous van Mechelen! Met een zéér gevarieerde line-up van zangers, acteurs, cabaretiers en musici. Muzikaal omlijst door de swingende BAC-Band!. Komt Allen!


Open BAC

1453e Open BAC

Presentatie: Pieterjan Cramer van den Boogaart

Dinsdag, 2 mei 2017

De presentatie van de Open BAC is vanavond in handen van de fantastische muzikant Pieterjan Cramer van den Boogaart. Met een zeer gevarieerde line-up van musici en cabaretiers! Komt Allen!


Open BAC

1452e Open BAC

Presentatie: Pieter Bouwman

Dinsdag, 25 april 2017

Vanavond wordt de Open BAC gepresenteerd door regisseur-schrijver Pieter Bouwman. Met een prachtige line-up met o.m.Emma Lou, Marjolijn van Kooten, Fimme, Cortijn Tonkes, Jeroen Engeln, Maus Koster en Pepijn Schoneveld. Plus een fraai slotlied van Eva Zwaving en een prachtig lied van Maarten van Roozendaal door de BAC Band! Komt allen!


Open BAC

1451e Open BAC

Presentatie: Kirsten van Teijn

Dinsdag, 18 april 2017

Aanstaande dinsdag 18 april wordt de Open BAC gepresenteerd door cabaretière Kirsten van Teijn! Met een prachtige (en zeer muzikale) line-up met o.m. Roel C. Verburg, Jasper van Kuijk, de band Toon van Mil, duo Jonkers & Merlot en jazzangeres Georgette. En natuurlijk de fantastisch swingende BAC-Band! Komt Allen!


Open BAC

1450e Open BAC

Presentatie: Lucretia van der Vloot

Dinsdag, 11 april 2017

Dinsdag 11 april wordt de Open BAC gepresenteerd door zangeres Lucretia van der Vloot! Met een prachtige line-up van zangers, cabaretiers en comedians! En natuurlijk de BAC-Band o.l.v. Mattijs Verhallen! Komt allen!


Open BAC

1449e Open BAC

Presentatie: Daniël Arends

Dinsdag, 4 april 2017

Aanstaande dinsdag 4 april wordt de Open BAC gepresenteerd door cabaretier Daniël Arends die aan het begin van zijn carrière ook zelf regelmatig in de Open BAK te zien was. Met een prachtige line-up met o.m. Jaco Benckhuijsen, Janneke de Bijl, Floris Mein, Arnoud Breitbarth, Eva Zwaving, Wietske Loebis en William Dashwood. En natuurlijk de fantastische BAC Band o.l.v. Mattijs Verhallen!


Open BAC

1448e Open BAC

Presentatie: Koos Terpstra

Dinsdag, 28 maart 2017

Vanavond wordt de Open BAC gepresenteerd door regisseur en schrijver Koos Terpstra! Met een fraaie line-up met o.m. Jeroen Bouwhuis, Nhung Dam, Pepijn Schoneveld, de zusjes Eva en Hannah Zwaving, Nik Goedemans en de Heren van Rawie! En alles omlijst door de fantastische Bac Band! Komt Allen!


Open BAC

1447e Open BAC

Presentatie: Janneke Jager

Dinsdag, 21 maart 2017

De eerste Open BAC van de lente wordt vanavond gepresenteerd door cabaretière Janneke Jager, met een fraaie line-up van muzikaal en cabaretesk talent. Komt Allen!


Open BAC

1446e Open BAC

Presentatie: Dorothée de Rooy

Dinsdag, 14 maart 2017

Aanstaande dinsdag wordt de Open BAC gepresenteerd door de getalenteerde comédienne Dorothée de Rooy. Met een fraaie line-up waaronder zanger Bas Marée, comedian Gertjan Raaijmakers, kleinkunstenares Carina Meeldijk, zangeres Georgette, cabaretier David Linszen en schrijfster/zangeres Wietske Loebis! Komt Allen!


Open BAC

1445e Open BAC

Presentatie: Pieter Jouke

Dinsdag, 7 maart 2017 – 20:30u tot 23:00u

Vanavond wordt de Open BAC gepresenteerd door cabaretier Pieter Jouke! In de line-up staan o.m. Jasper van Kuijk, Rogier Pelgrim, William Dashwood, Annemarie Brijder, Jorn van Dam, Ronald Oudman en Martijn Engelsman. Komt Allen!


Open BAC presentatie lente 2017

Open BAC presentatie lente 2017

De dames en heren die deze lente de Open BAC gaan presenteren!

Woensdag, 1 maart 2017


Open BAC

1444e Open BAC

Presentatie: Merel Moistra

Dinsdag, 28 februari 2017

Dinsdag 28 februari wordt de Open BAC gepresenteerd door Merel Moistra, liedjesschrijfster, presentatrice en een bijzonder cabaretière. Met een line-up van bekend en (nog) onbekend talent, waaronder Tjade van Zwanenburg, Janneke de Bijl, Joost Ariëns, Luuk van der Vaart en Stijn van den Berg. Mét de fantastische BAC-Band o.l.v. Mattijs Verhallen. Komt Allen!


Open BAC

1443e Open BAC

Presentatie: Maarten Willemse

Dinsdag, 21 februari 2017

Aanstaande dinsdag 21 februari wordt de Open BAC gepresenteerd door cabaretier Maarten Willemse met een prachtige én muzikale line-up met try-outs van o.m. Jasper van Kuijk, Petra Jordan, Pepijn Schoneveld, Bram de Waard, Micha Ghorgy en de Rode Horde! En alles omlijst door de swingende BAC Band! Komt Allen!


Open BAC

1442e Open BAC

Presentatie: Bas Marée

Dinsdag, 14 februari 2017

Morgen wordt de Open BAC op Valentijnsdag gepresenteerd door de onvolprezen zanger Bas Marée! Met een fraaie line-up van bekend en (nog) onbekende talent. Met stand-up, cabaret en prachtige liefdesliedjes, begeleid door de altijd swingende
BAC Band onder leiding van Mattijs Verhallen. Komt allen!


Open BAC

1441e Open BAC

Presentatie: Karin van As

Dinsdag, 7 februari 2017

Vanavond wordt de Open BAC gepresenteerd door zangeres en actrice Karin van As, met een fraaie line-up van jonge talenten en try-outs van ervaren kleinkunstenaars. Alles omlijst door de swingende BAC-Band! Komt allen!


Open BAC

1440e Open BAC

Presentatie: Evi de Jean

Dinsdag, 31 januari 2017


Open BAC

1439e Open BAC

Presentatie: Jeffrey Spalburg

Dinsdag, 24 januari 2017

Vanavond een kersverse Open BAC met try-outs van jonge en gerijpte talenten! De presentatie is in handen van de Twents Surinaamse cabaretier Jeffrey Spalburg. Wat wil je nog meer op een donkere januari-avond? Komt Allen!


Open BAC

1438e Open BAC

Presentatie: Carolien Borgers

Dinsdag, 17 januari 2017

Aanstaande dinsdag wordt de Open BAC gepresenteerd door cabaretière Carolien Borgers, die ook zelf vele voetstappen in de Open BAC heeft liggen. Met try-outs van ervaren theatermakers én jonge talenten! En prachtige muzikale bijdragen van de BAC Band! Komt Allen!


Open BAC

1437e Open BAC

Presentatie: Roel Bloemen

Dinsdag, 10 januari 2017

Aanstaande dinsdag 10 januari wordt de eerste Open BAC van 2017 gepresenteerd door cabaretier, acteur en schrijver Roel Bloemen. Met een zéér gevarieerde line-up! Komt Allen!


Open BAC – Archief 2016

Open BAC

1436e Open BAC

Presentatie: Arthur Gumbs

Dinsdag, 6 december 2016

Morgen de laatste feestelijke Open BAC van 2016, met presentator Arthur Gumbs en een prachtige line-up! Komt Allen!


Open BAC

1435e Open BAC

Presentatie: Jeroen Woe

Dinsdag, 29 november 2016

Aanstaande dinsdag wordt de Open BAC gepresenteerd door cabaretier en theatermaker Jeroen Woe, met een zeer gevarieerde line-up!


Open BAC

1434e Open BAC

Presentatie: Paulien Cornelisse

Dinsdag, 22 november 2016

Morgenavond een bijzondere Open BAC, gepresenteerd door cabaretière en schrijfster Paulien Cornelisse, die zo'n tien jaar geleden ook zelf regelmatig in de Open Bak te zien was. Met in de line-up o.m. Pepijn Schoneveld, Huibert-Jan van Roest, De Rode Horde, Jeroen Bouwhuis, Jan Reinder en Barbara Breedijk! Komt Allen!


Open BAC

1433e Open BAC

Presentatie: Pieter Tiddens

Dinsdag, 15 november 2016

Aanstaande dinsdag een kakelverse Open BAC met een fascinerende line-up gepresenteerd door theatermaker Pieter Tiddens!


Open BAC

1432e Open BAC

Presentatie: Roos Schlikker

Dinsdag, 8 november 2016

Aanstaande dinsdag wordt de Open Bac gepresenteerd door de charmante journaliste en schrijfster Roos Schlikker, ex-tafeldame bij DWDD en tevens veelgeprezen amateuractrice. Zij presenteert een zéér gevarieerde line-up van cabaretiers, zangers én een theatrale mentalist. En natuurlijk wordt alles begeleid door het onverwoestbaar swingende Open Combo. Komt Allen!


Open BAC

1431e Open BAC

Presentatie: Ellen Dikker

Dinsdag, 1 november 2016

Aanstaande dinsdag 1 november een nieuwe Open BAC, gepresenteerd door cabaretière Ellen Dikker! Met optredens en try-outs van mentalist Jan Reinder, zangeres Marloes Klaasen, cabaretier Yuri Disseldorp, fietskoerier Koen Zonneveld en stand-up comedian/cabaretier Alex Ploeg! Plus een actueel lied van Sjaak Hartog en swingende muziek van het Open Combo o.l.v. Mattijs Verhallen. Komt Allen!


Open BAC

1430e Open BAC

Presentatie: Yvonne van den Eerenbeemt

Dinsdag, 25 oktober 2016

Aanstaande dinsdag 25 oktober wordt de Open BAC gepresenteerd door de jonge cabaretière en zangeres Yvonne van den Eerenbeemt. Met try-outs van Daniëlle Schel, Johan Stevens, Maarten van Veen, Jeroen Bouwhuis én De Rode Horde. Kortom: een prachtige line-up, met daarbovenop bijzondere bijdragen van het Open Combo en Anke Kuypers! Komt Allen!


Open BAC

1429e Open BAC

Presentatie: Ernst van der Pasch

Dinsdag, 18 oktober 2016

Aanstaande dinsdag 18 oktober wordt de Open BAC gepresenteerd door Huisarts-Cabaretier Ernst van der Pasch. Met een bijzondere line-up van ervaren performers en aanstormend talent! Komt allen!


Open BAC

1428e Open BAC

Presentatie: Pepijn Schoneveld

Dinsdag, 11 oktober 2016

Aanstaande dinsdag 11 oktober wordt de Open BAC gepresenteerd door acteur/cabaretier Pepijn Schoneveld. Met een fraaie line-up van oude rotten en jong talent. Komt allen! — met Frank Van Schaik, Daniëlle Schel, Dorien Haan, Johan Hoogeboom, Arie van der Wulp, Minze Koopman, Sophie Melody, Mattijs Verhallen, Paul Vermeulen, Younes Jabboury, Pepijn Schoneveld, Harm-Jan Leemhuis en Carlo Banning.


Open BAC

1427e Open BAC

Presentatie: Paul Haenen

Dinsdag, 4 oktober 2016

Aanstaande dinsdag 4 oktober start het Open BAC seizoen met een sprankelende line-up, met o.m. Ellen Dikker, Quirine Melssen, Georgette Teipe, Maarten van Veen, Jeroen Engeln, Bas Marée en het Open Combo o.l.v. Johan Hoogeboom. En natuurlijk wordt deze Open BAC traditiegetrouw gepresenteerd door Paul Haenen! Komt allen!


Open BAC presentatie najaar 2016

Open BAC presentatie najaar 2016

De dames en heren die dit najaar de Open BAC gaan presenteren!

Zaterdag, 1 oktober 2016

Op dinsdag 4 oktober start een nieuw seizoen van de Open BAC. Hier zijn alvast de presentatoren van dit najaar!


Open BAC

1426e Open BAC

Presentatie: Huub van der Lubbe

Dinsdag, 7 juni 2016

Aanstaande dinsdag 7 juni wordt de feestelijke laatste Open BAC van dit seizoen gepresenteerd door zanger, dichter en acteur Huub van der Lubbe. Het wordt geen ‘gewone’ Open BAC maar een bijzondere muzikale avond waarin de mooiste liedjes van afgelopen seizoen nog één keer worden gepresenteerd. Laat u zich deze avond vol prachtige liedjes niet ontgaan!

De line-up bestaat uit de zangers Huub van der Lubbe, Paul Haenen, Mattijs Verhallen, Bas Marée, Jan Beuving, Alex Ploeg, Martijn Hillenius, Johan Goossens en Ibo Bakker en de zangeressen Jurrit de Bode, Lonneke Dort, Kirsten Berkx, Wietske Loebis en Eva Zwaving. Daarnaast zullen ook het het duo ‘Kat met de T van Tirza’ en het trio ‘En Vrac’ een muzikale bijdrage aan het programma leveren.

Deze feestelijk afsluiting van het seizoen wordt muzikaal begeleid door Het Betty Asfalt Open Combo, dat dit seizoen wordt geleid door pianist/zanger Mattijs Verhallen (piano & zang). Naast Jurrit de Bode (bas & zang), Minze Koopman (slagwerk) Mees van Haren (gitaar) en Carlo Banning (sax) wordt het combo aanstaande dinsdag uitgebreid met Sietse van Gorkom (viool) en Brendan Walsh (cello).


Open BAC

1427e Open BAC

Presentatie: Cindy Pieterse

Dinsdag, 31 mei 2016

Morgenavond wordt de Open BAC gepresenteerd door cabaretière, tekstschrijfster, stand-up comedienne en trouwambtenaar Cindy Pieterse, met een fraaie line-up waaronder Beer Teipe, Michèlle Schimscheimer, Brigitte van Bakel, Eva Zwaving, Younes Jabbouri, Johan Stevens en De Rode Horde! Komt Allen!


Open BAC

1426e Open BAC

Presentatie: Ruut Weissman

Dinsdag, 24 mei 2016

Aanstaande dinsdag 24 mei wordt de Open BAC gepresenteerd door Ruut Weissman! Met een fijne line-up van kleinkunstenaars en cabaretiers, met o.m. Johan Hoogeboom, Pieter Jouke, Sarah Jannah, Arie Vuyk, René Splinter, Vincent Geers, Piet van Eeghen, Yvonne Lieuw-On, Henry Muldrow, Arjeh Vos en Sjaak Hartog. Alles muzikaal omlijst door het Open Combo o.l.v. Mattijs Verhallen. Komt Allen!


Open BAC

1425e Open BAC

Presentatie: Clous van Mechelen

Dinsdag, 17 mei 2016

Aanstaande dinsdag 17 mei wordt de Open BAC gepresenteerd door cabaretier, componist, muzikant en liedjesschrijver Clous van Mechelen. Met een veelbelovende line-up van muzikaal en theatraal talent, waaronder Peter Pannekoek, Piepschuim, Daniëlle Schel, Toby Oldenborger, Roovers & van Leeuwen, De Rode Horde, Frank van Schaik en het Open Combo. Komt Allen!


Open BAC

1424e Open BAC

Presentatie: Vincent Geers

Dinsdag, 10 mei 2016

Aanstaande dinsdag 10 mei wordt de Open BAC gepresenteerd door theatermaker en stand-up comedian Vincent Geers! De line-up bestaat uit Max van den Burg, Dorothee de Rooy, Joeri Tijdink, Lian Hof, Yvonne Lieuw-On, Luuk van der Vaart, Mo Hopman en natuurlijk de bijdragen van het onvolprezen Open Combo o.l.v. Mattijs Verhallen! Komt Allen!


Open BAC

1423e Open BAC

Presentatie: Jan Reinder

Dinsdag, 26 april 2016

Vanavond wordt de Open BAC gepresenteerd door mentalist Jan Reinder! Met een fraaie line-up van kleinkunst- en stand-up talenten. Plus muzikale bijdragen van het onvolprezen Open Combo o.l.v. Mattijs Verhallen! Komt allen!


Open BAC

1422e Open BAC

Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag, 19 april 2016

Dinsdag 19 april wordt de Open BAC gepresenteerd door schrijver, presentator en journalist Gijs Groenteman. Met een fraaie line-up van kleinkunst, varieté, cabaret- en stand-up talent! Komt allen!


Open BAC

1421e Open BAC

Presentatie: George Groot

Dinsdag, 12 april 2016

Aanstaande dinsdag staat de Open BAC in het teken van het thema 'Zing je eigen lied', altijd weer één van de leukste Open BAC avonden van het jaar. Acht liedjesmakers presenteren dan elk twee nieuwe Nederlanstalige liedjes uit hun repertoire. De avond wordt gepresenteerd door Meester George Groot, die ook twee zelfgeschreven liedjes zal zingen. Komt Allen!


Open BAC

1420e Open BAC

Presentatie: Peter Pannekoek

Dinsdag, 5 april 2016

Morgenavond wordt de Open BAC gepresenteerd door Peter Pannekoek! Met een prachtige en zéér gevarieerde line-up! Komt Allen!


Open BAC

1419e Open BAC

Presentatie: Ivo de Wijs

Dinsdag, 29 maart 2016

Morgen wordt de Open BAC gepresenteerd door een van de grootmeesters van het Nederlands Cabaret: Ivo de Wijs! Met een fraaie line-up van kleinkunst- en cabaretalenten. Komt Allen!


Open BAC

1418e Open BAC

Presentatie: Anne van Rijn

Dinsdag, 22 maart 2016

De eerste Open BAC van deze lente wordt aanstaande dinsdag gepresenteerd door cabaretière Anne van Rijn. Met een zeer muzikale èn cabareteske line-up! Komt Allen!


Open BAC

1417e Open BAC

Presentatie: Anne Neuteboom

Dinsdag, 15 maart 2016

Aanstaande dinsdag 15 maart wordt de Open BAC gepresenteerd door Anne Neuteboom, winnares van het laatste Camerettenfestival! En de zéér gevarieerde line-up is een fijne mix van oude rotten en jonge talenten. Komt Allen!


Open BAC

1416e Open BAC

Presentatie: Dorien Haan

Dinsdag, 8 maart 2016

Aanstaande dinsdag, op de internationale vrouwendag wordt de Open BAC gepresenteerd door zangeres-actrice Dorien Haan. In de line-up staan o.m. Carolien Devilee, Janneke Jager, Beer Teipe, Emmelie Zipson en Eva Zwaving! En ook Peter Pannekoek en Maarten Ebbers zijn present. Het belooft een prachtige avond te worden! Komt Allen!


Open BAC

1415e Open BAC

Presentatie: Alex Ploeg

Dinsdag, 1 maart 2016

Dinsdag 1 maart wordt de Open BAC gepresenteerd door cabaret en stand-up talent Alex Ploeg! De line -up barst van frisse talenten met onder meer comedian Peter Pannekoek, de nieuwe popformatie 'De Dame in kwestie', theatermaker Sjaak Hartog, zanger DirQ Metzlar Rudolph en cabaretier Michel Doodeman. Komt Allen!


Open BAC

1414e Open BAC

Presentatie: Maarten Ebbers

Dinsdag, 23 februari 2016

Aanstaande dinsdag 23 februari wordt de Open BAC in het Betty Asfalt Complex gepresenteerd door zanger-acteur-cabaretier Maarten Ebbers! Het wordt een Open BAC met een mooie line-up met try-outs van muzikaal, cabaretesk en stand-up talent.Komt Allen!


Open BAC

1413e Open BAC

Presentatie: Johan Goossens

Dinsdag, 16 februari 2016

Aanstaande dinsdag 16 februari wordt de Open B.A.C. gepresenteerd door cabaretier Johan Goossens, die ook zelf vele voetstappen in de Open BAC heeft liggen en momenteel met zijn succesvolle derde theaterprogramma door Nederland toert. Originele nederlandstalige singer-songwriters, comedians en acteurs staan in de line-up! Komt Allen! — met Wietske Loebis, Paul Vermeulen, Harm-Jan Leemhuis en 12 anderen.


Open BAC

1412e Open BAC

Presentatie: Martijn Hillenius

Dinsdag, 9 februari 2016

De line-up van de Open BAC van dinsdag 9 februari. Met getalenteerde liedjesmakers, cabaretiers en stand-up comedians. Presentatie: Martijn Hillenius, die in het verleden ook regelmatig in de Open BAC te zien was. En niet te vergeten: het onvolprezen combo onder leiding van Mattijs Verhallen! Komt Allen!


Open BAC

1411e Open BAC

Presentatie: Wilko Terwijn

Dinsdag, 2 februari 2016

De line-up van de Open BAC van aanstaande dinsdag 2 februari! Met de cabaretières Andrea Noske en Isabel Nolte, de nederlandstalige singer-songwriter Mo Hopman (begeleid door Clous van Mechelen), de stand-up comedians Peter Pannekoek en Paul Schoolderman, 'wiskundig' cabaretier Jan Beuving en slotliedzanger Frank van Schaik. Presentatie: Wilko Terwijn!


Open BAC

1410e Open BAC

Presentatie: Anke Kuypers

Dinsdag, 26 januari 2016

De line-up van de Open BAC van aanstaande dinsdag, met de cabaretiers Max van den Burg en Jasper van Kuijk, de stand-up comedians Jorn van Dam en Stamatios 'Mike' Doulis, zangeres Petra Groen en mentalist Jan Reinder. Presentatie: cabaretière Anke Kuypers, die zojuist is doorgedrongen tot de halve finales van het Amsterdams Kleinkunst Festival! En natuurlijk met het swingende Open Combo o.l.v. Mattijs Verhallen. Komt allen!


Open BAC

1409e Open BAC

Presentatie: Raoul Heertje

Dinsdag, 19 januari 2016

Aanstaande dinsdag 19 januari een nieuwe Open BAC, met veel muzikaal en theatraal talent! Presentatie: Raoul Heertje, oprichter van de Comedytrain, die ook zelf een lange geschiedenis met de Open BAC(K) heeft. Komt allen!


Open BAC

1408e Open BAC

Presentatie: Sjors van der Panne

Dinsdag, 12 januari 2016

De line-up van de eerste Open BAC van 2016, dinsdag 12 januari aanstaande. Oude rotten naast nieuwe talenten, en natuurlijk het immer swingende Open Combo! Presentatie: Sjors van der Panne! Komt Allen!


Open BAC – Archief 2015

Open BAC

1407e Open BAC

Presentatie: Thijs van de Meeberg

Dinsdag, 1 december 2015

De line-up van de Open BAC van aanstaande dinsdag 1 december, gepresenteerd door Thijs van de Meeberg, afgelopen jaar de winnaar van het Leids Cabaret Festival. Met veel kleinkunst- en stand-up talent. Komt allen!


Open BAC

1406e Open BAC

Presentatie: Sipko Melissen

Dinsdag, 24 november 2015

Aanstaande dinsdag bestaat de Open BAC(K) precies veertig jaar! Daarom een speciale jubileumeditie, gepresenteerd door Sipko Melissen die veertig jaar geleden ook de allereerste Open Bak presenteerde. Met een schitterende line-up van artiesten die nauw met de geschiedenis van de Open Bac(k) verbonden zijn. Komt Allen!


Open BAC

1405e Open BAC

Presentatie: Ellen Dikker

Dinsdag, 17 november 2015

De flyer van de Open BAC van aanstaande dinsdag 17 november, met een prachtige line-up van kleinkunst-, stand-up, en cabaretdames. 'Ladies Night' in de Open BAC, gepresenteerd door Ellen Dikker. Komt Allen!


Open BAC

1403e Open BAC

Presentatie: Hans Sibbel

Dinsdag, 3 november 2015

De affiche van de veelbelovende Open BAC van aanstaande dinsdag 3 november. Met veel zang- en cabarettalenten. De presentatie is in handen van Hans Sibbel die zelf in 1989 zijn allereerste theaterervaring in de Open Bak opdeed. Komt Allen!


Open BAC

1402e Open BAC

Presentatie: Hetty Heyting

Dinsdag, 27 oktober 2015

De flyer van de Open BAC van aanstaande dinsdag 27 oktober. De presentatie is in handen van Hetty Heyting die zelf ook een lange geschiedenis met de Open Bak deelt! Komt allen!


Open BAC

1401e Open BAC

Presentatie: Maike Meijer

Dinsdag, 20 oktober 2015

Vanavond weer een leuke Open B.A.C. met spannende try-outs. Presentatie: Maike Meijer! Komt Allen!


Open BAC

1400e Open BAC

Presentatie: Patrick Stoof

Dinsdag, 13 oktober 2015

De flyer voor de Open BAC van aanstaande dinsdag 13 oktober, met jonge én gerijpte talenten. Presentatie: Patrick Stoof! Komt allen!


Open BAC

1399e Open BAC

Presentatie: Paul Haenen

Dinsdag, 6 oktober 2015

Aanstaande dinsdag in het Betty Asfalt Complex de eerste Open BAC van het nieuwe seizoen, traditiegetrouw gepresenteerd door Paul Haenen, met een prachtige line-up van talenten!


Open BAC presentatie najaar 2015

Open BAC presentatie najaar 2015

De dames en heren die dit najaar de Open BAC gaan presenteren!

Donderdag, 1 oktober 2015


Open BAC

1398e Open BAC

Presentatie: Margôt Ros

Dinsdag, 2 juni 2015

Aanstaande dinsdag 2 juni is de feestelijke afsluiting van dit Open BAC seizoen, waarin de allermooiste liedjes van het jaar nog één keer worden uitgevoerd. We hebben een prachtige line-up met de zangeressen Jurrit de Bode, Kiki Schippers, Lucretia van der Vloot, Dafne Holtland, Sabien Bosselaar en Margriet Planting en de zangers Johan Goossens, Johan Hoogeboom, Bas Marée, Mattijs Verhallen en – last but not least – Jeroen Zijlstra! Zij worden muzikaal begeleid door ons Open Combo, voor deze speciale gelegenheid uitgebreid met accordeonist Pieter Jan Cramer van den Boogaart, trompettist Sybren van Doesum en cellist Brendan Walsh! De avond wordt gepresenteerd door Margôt Ros, bekend van onder meer Toren C, die ook zelf een kleinkunstclassic zal zingen. Laat je deze avond vol prachtige kleinkunstjuweeltjes niet ontgaan!


Open BAC

1397e Open BAC

Presentatie: Niels van der Laan

Dinsdag, 26 mei 2015

De flyer van de Open BAC van aanstaande dinsdag 26 mei. Een BAC met veel kleinkunst, cabaret en mooie liedjes, gepresenteerd door Niels van der Laan die ook zelf een lied zal zal zingen. Dat wordt, zoals hij het zelf zegt, "de onvolprezen parel van een van de grootste cabaretiers van onze generatie". Komt allen!


Open BAC

1396e Open BAC

Presentatie: Brigitte Kaandorp

Dinsdag, 19 mei 2015

Vanavond in het Betty Asfalt Complex een prachtige lente-Open BAC met een spannende line-up, gepresenteerd door de onnavolgbaar leuke presentatrice Brigitte Kaandorp!


Open BAC

1395e Open BAC

Presentatie: Maarten Ebbers

Dinsdag, 12 mei 2015

De zeer gevarieerde line-up van de Open BAC van aanstaande dinsdag 12 mei. Presentatie: Maarten Ebbers!


Open BAC

1393e Open BAC

Presentatie: Anousha N'Zumé

Dinsdag, 28 april 2015

De fraaie line-up van de Open BAC van vanavond: spannende cabaret-try-outs en fijne muziek! Presentatie: Anousha N'Zumé, die ook zelf zal zingen! Komt allen!


Open BAC

1392e Open BAC

Presentatie: Kiki Heessels

Dinsdag, 21 april 2015

Presentatrice Louise Korthals is tot haar spijt helaas geveld door een voorjaarsgriep. Gelukkig hebben we een reddende engel gevonden die haar morgenavond gaat vervangen: actrice en kleinkunstenares Kiki Heessels, winnares van de 1989 editie van het Amsterdams Kleinkunstfestival! De line-up is een mooie verzameling aankomende kleinkunsttalenten. Komt allen!


Open BAC

1391e Open BAC

Presentatie: Thomas van Luyn

Dinsdag, 14 april 2015

Morgen presenteert Thomas van Luyn!

Thomas van Luyn maakte samen met Mike Boddé deel uit van de cabaretgroep Ajuinen en Look, maar toerde daarna ook met vijf succesvolle soloprogramma’s door Nederland. Veelal samen met Mike Boddé werkte Thomas van Luyn mee aan veel televisieprogramma’s, waaronder Kopspijkers, Waskracht (met Sanne Wallis de Vries) en de Mike & Thomas Show.

Thomas van Luyn is ook bekend door zijn imitaties van o.m. Gerard Joling, Ferry Mingelen, minister Remkes, Tony Blair en Harry Mulisch. Sinds september 2009 is hij een van de teamcaptains in het programma Echt Niet?!, een wetenschapsquiz van de VPRO. Sinds 2014 is Thomas van Luyn verbonden aan de satirische TV revue Cojones.


Open BAC

1390e Open BAC

Presentatie: Katinka Polderman

Dinsdag, 7 april 2015

Aankomende dinsdagavond wordt een wel heel speciale Open B.A.C. met als presentatrice Katinka Polderman!

Daarbij hebben wij optredens van Rogier Pelgrim, Rima Kawuwung, Pepijn Cladder, THEO MAASSEN, Remco-David&Adjust, Macbeth&co en tot slot Stephan Aerts&co.


Open BAC presentatie lente 2015

Open BAC presentatie lente 2015

De dames en heren die deze lente de Open BAC gaan presenteren!

Woensdag, 1 april 2015


Open BAC

1389e Open BAC

Presentatie: George Groot

Dinsdag, 31 maart 2015

De veelbelovende line-up voor de jaarlijkse 'zing je eigen lied' - Open BAC, gepresenteerd door George Groot! Tien singer-songwriter talenten zingen elk twee Nederlandstalige liedjes uit hun repertoire! Altijd weer één van de leukste Open BAC avonden van het seizoen! Voor alle liefhebbers van de Nederlandse kleinkunst en liedkunst! Komt Allen!


Open BAC

1388e Open BAC

Presentatie: Ivo de Wijs

Dinsdag, 24 maart 2015

Aanstaande dinsdag een nieuwe Open BAC, met cabaret- en standup talent en veel prachtige liedjes! Het combo wordt versterkt door Clous van Mechelen en de presentatie is in handen van een van de grootmeesters van het Nederlands Cabaret: Ivo de Wijs! Komt Allen!


Open BAC

1387e Open BAC

Presentatie: Jan Boerstoel

Dinsdag, 17 maart 2015

De flyer van de Open BAC van aanstaande dinsdag 17 maart, gepresenteerd door dichter en liedjesschrijver Jan Boerstoel!


Open BAC

1386e Open BAC

Presentatie: Kiki Schippers

Dinsdag, 10 maart 2015

De line-up van de Open BAC van 10 maart aanstaande, gepresenteerd door de charmante cabaretière Kiki Schippers! Komt allen!


Open BAC

1385e Open BAC

Presentatie: Wijnand Stomp

Dinsdag, 3 maart 2015

Aanstaande dinsdag Open BAC, met veel muziek, cabaret en stand-up talent. Met special guests als zangeres Monique de Adelhart Toorop en accordeonist Pieter Jan Cramer van den Boogaard! Presentatie: meesterverteller Wijnand Stomp! Komt Allen!


Open BAC

1384e Open BAC

Presentatie: Ilse Huizinga

Dinsdag, 24 februari 2015

De flyer van de zeer muzikale Open BAC van dinsdag 24 februari, gepresenteerd door Ilse Huizinga!


Open BAC

1383e Open BAC

Presentatie:

Dinsdag, 17 februari 2015

Morgenavond een nieuwe Open BAC met presentator Jeroen Zijlstra, die twee van zijn allermooiste liedjes zal zingen. Met een zeer gevarieerde line-up en een swingend combo, uitgebreid met trompettist Sybren van Doesum! Komt Allen! — met Jurrit de Bode, Doninique Engers, Anke Kuypers, Jan van Kammen, Minze Koopman, Jeroen Zijlstra, Sybren van Doesum, Mattijs Verhallen, Arne Blomberg, John Rijssemus, Jochen Otten en Michael Mars.


Open BAC

1382e Open BAC

Presentatie: Cindy Pieterse

Dinsdag, 10 februari 2015

De definitieve flyer van de Open BAC van dinsdag 10 februari. Presentatie: Cindy Pieterse! met extra gastoptredens van Bas Marée en Martin Spee! Komt allen!


Open BAC

1381e Open BAC

Presentatie: Stefan Pop

Dinsdag, 3 februari 2015

De Open BAC van dinsdag 3 februari in het Betty Asfalt Complex. Met een line-up van getalenteerde cabaretiers, zangers en stand-up comedians! Presentatie: Stefan Pop! Met muzikale bijdragen van het onvolprezen Open Combo o.l.v. Mattijs Verhallen! Komt Allen!


Open BAC

1380e Open BAC

Presentatie: Henry van Loon

Dinsdag, 27 januari 2015

De flyer voor de Open BAC van aaanstaande dinsdag 27 januari, gepresenteerd door Henry van Loon! Met veel cabaret-, kleinkunst en stand-up talent! Komt Allen!


Open BAC

1379e Open BAC

Presentatie: Lucretia van der Vloot

Dinsdag, 20 januari 2015

Aanstaande dinsdag 20 januari presenteert Lucretia van der Vloot de Open BAC! Komt Allen!


Open BAC

1378e Open BAC

Presentatie: Tim Fransen

Dinsdag, 13 januari 2015

De flyer van de Open BAC van aanstaande dinsdag 13 januari, met veel cabaret en zangtalent! Presentatie: Tim Fransen, winnaar van het Leids Cabaretfestival 2014! Komt Allen!


Open BAC

1377e Open BAC

Presentatie: Koen Franse

Dinsdag, 6 januari 2015

Presentator: Koen Franse!
Helaas is onze vaste bandleider Mattijs Verhallen er niet, maar gelukkig hebben we een meer dan competente vervanger gevonden, zijn voorganger: Johan Hoogeboom


Open BAC presentatie winter 2015

Open BAC presentatie winter 2015

De dames en heren die deze winter de Open BAC gaan presenteren!

Donderdag, 1 januari 2015


Open BAC – Archief 2014

Open BAC

1375e Open BAC

Presentatie: Sinterklaas

Dinsdag, 2 december 2014

De flyer van de Open B.A.C. van dinsdag 2 december, met een bonte line-up van artiesten, gepresenteerd door een humoristische en onorthodoxe Sinterklaas! Komt allen!


Open BAC

1374e Open BAC

Presentatie: Nina de la Croix

Dinsdag, 25 november 2014

De Open B.A.C. affiche van aanstaande dinsdag 25 november, met een spannende line-up van kleinkunstenaars, zangeressen, cabaretiers en acteurs. Presentatrice Nina de la Croix zingt een waarachtige klassieker uit onze kleinkunstgeschiedenis en het combo is uitgebreid met meester-accordeonist Pieter Jan Cramer van der Boogaard! Komt Allen!


Open BAC

1373e Open BAC

Presentatie: Sanne Wallis de Vries

Dinsdag, 18 november 2014

De affiche van de Open BAC van aanstaande dinsdag 18 november met een mooie line-up van muziek, kleinkunst en theater. Presentatie: Sanne Wallis de Vries! Komt Allen! — met Arjen Siebel, Janneke de Bijl, Jurrit de Bode, Minze Koopman, Joël Mooij, Sanne Wallis de Vries, Anne Harmsen, Mattijs Verhallen, Kees van Wanrooij, John Rijssemus, Bam Commijs, Sara Bergen, Lonneke Dort en Sjaak Hartog.


Open BAC

1372e Open BAC

Presentatie: Kiki Heessels

Dinsdag, 11 november 2014

De flyer van de Open B.A.C. van aanstaande disndag 11 november, met een fraaie line-up, gepresenteerd door Kiki Heessels, die al in 1989 het Amsterdams Kleinkunst Festival won. Komt allen! — met Ger Belmer, Jurrit de Bode, Jan Reinder Van Kammen, Daniëlle Schel, Minze Koopman, Madelon Schoenmaker, Kiki Heessels, Rima Kawuwung, Mattijs Verhallen, John Rijssemus, Reineke Jonker en Wietske Loebis.


Open BAC

1371e Open BAC

Presentatie: Jan Jaap van der Wal

Dinsdag, 4 november 2014

Aanstaande dinsdag 4 november wordt de Open BAC gepresenteerd door Jan Jaap van der Wal! Met een prachtige line-up van kleinkunstenaars en liedjesmakers! Komt Allen! — met Tom Lash, Kiki Schippers, Renate Jörg, Jurrit de Bode, Minze Koopman, Dafne Holtland, Joris Gilberts, JanJaap van der Wal, Jennifer Evenhuis, Mattijs Verhallen, John Rijssemus, Ronald Oudman, Frank van Schaik en Marjolijn van Kooten.


Open BAC

1370e Open BAC

Presentatie: Wilko Terwijn

Dinsdag, 28 oktober 2014

Wilko Terwijn presenteert aanstaande dinsdag 28 oktober de Open BAC! — met Marjolijn van Kooten, Lisa Loeb, Maarten van Norren, Jurrit de Bode, Minze Koopman, Janneke Rinzema, Wilko Terwijn, Daan Boom, Pien Ankerman, Mattijs Verhallen, Petra Vlasman, John Rijssemus, Alice Rientjes, Annebet Brongers en Sjaak Hartog.


Open BAC

1369e Open BAC

Presentatie: Mylou Frencken

Dinsdag, 21 oktober 2014

De line-up van de Open BAC van aanstaande dinsdag 21 oktober, met veel jong talent en gelauwerde comedians! Presentatie: Mylou Frencken! — met Alex Ploeg, Rosalie Canté, Edouard van de Velde, Minze Koopman, Mylou Frencken, Zandtekenares Gerrie Hondius, Mattijs Verhallen, Karlijn Langendijk, John Rijssemus, Tim Fransen, Paul Schoolderman en Tim Urbanus.


Open BAC

1368e Open BAC

Presentatie: Irene Hemelaar

Dinsdag, 14 oktober 2014

Aanstaande dinsdag dan toch echt de eerste 'roze' Open BAC in het kader van de internationale coming-out day, die overigens officieel vandaag wordt gevierd. Presentatie: Irene Hemelaar! Komt allen!


Open BAC

1367e Open BAC

Presentatie: Paul Haenen

Dinsdag, 7 oktober 2014

Vanavond de eerste Open B.A.C. van 2014/2015!

Net als vorig jaar wordt het startschot gegeven door huisartiest Paul Haenen. Een avond met veel nieuw en oud talent!


Open BAC presentatie najaar 2014

Open BAC presentatie najaar 2014

De dames en heren die dit najaar de Open BAC gaan presenteren!

Woensdag, 1 oktober 2014


Open BAC

1366e Open BAC

Presentatie: Paul de Munnik

Dinsdag, 3 juni 2014

De affiche voor de feestelijke afsluiting van het Open BAC seizoen, aanstaande dinsdagavond, 3 juni in het Betty Asfalt Complex. Een geweldige line-up van artiesten die een gevarieerde staalkaart van prachtige kleinkunstliedjes zal vertolken. Presentatie: Paul de Munnik! Laat je deze avond niet ontgaan! — met Jan Menu, George Groot zingt, Lucretia van der Vloot, Mattijs Verhallen, John Rijssemus, Bas Marée, PieterJan Cramer van den Bogaart, Jurrit de Bode, Paul de Munnik, Arthur Gumbs, Johan Hoogeboom, Marjolein de Graaff, Anouk Dorfmann, Daniëlle Schel, Minze Koopman, Fred Florusse en Jan Beuving.


Open BAC

1365e Open BAC

Presentatie: Kim van Zeben

Dinsdag, 27 mei 2014


Open BAC

1364e Open BAC

Presentatie: Max van den Burg

Dinsdag, 20 mei 2014

Aanstaande dinsdag 20 mei weer een mooie gevarieerde Open BAC in het Betty Asfalt Complex. Met prikkelende cabaretiers, een mimekunstenaar, stand-up, mooie verhalen en véél prachtige liedjes. Presentatie: Max van den Burg. Komt Allen! — met Nynke Beneker, Max van den Burg, Annemieke Tetteroo, Jurrit de Bode, Carolien Borgers, Minze Koopman, Jack Beneker, Alex Ploeg, Mattijs Verhallen, Minze Koopman, John Rijssemus, John Rijssemus, Bas Marée, Wietske Loebis en Gijs Baas.


Open BAC

1363e Open BAC

Presentatie: Erik Gerritsen

Dinsdag, 13 mei 2014

De affiche van de Open BAC van aanstaande dinsdag 13 mei. Een mooie line-up, gepresenteerd door Erik Gerritsen, de meest enthousiaste ambassadeur van de stad Amsterdam! Komt Allen! — met Jan Beuving, Dorothee De Rooy, Carina Meeldijk, Minze Koopman, Arthur Gumbs, Dominique Engers, Erik Gerritsen, Mattijs Verhallen, John Rijssemus, Esteban van der Wolf, Hester Visscher, Paul Westra en Rik van der Sanden.


Open BAC

1362e Open BAC

Presentatie: Soundos El Ahmadi

Dinsdag, 6 mei 2014

De affiche en de line-up van de Open BAC van aanstaande dinsdag 6 mei, met veel jonge kleinkunst- en cabarettalenten. Presentatie: Soundos El Ahmadi. Komt Allen! — met Victor Luis, Joep De Waard, Pepijn Cladder, Jurrit de Bode, Soundos El Ahmadi, Minze Koopman, Jan Reinder Van Kammen, Max van den Burg, Jasper Dijkema, Mattijs Verhallen en John Rijssemus.


Open BAC

1361e Open BAC

Presentatie: George Groot

Dinsdag, 29 april 2014

En jawel! De affiche voor één van de fijnste Open B.A.C. avonden van het jaar: de 'zing je eigen lied' Open Bak, aanstaande dinsdag 29 april te beleven in het Betty Asfalt Complex. Achttien mooie nieuwe Nederlandstalige liedjes, gezongen door de makers zelf en gepresenteerd door meester George Groot, een van de oprichters van Don Quishocking! Kortom: een must voor elke liefhebber van de Nederlandse Kleinkunst! Komt Allen! — met Jurrit de Bode, Saskia Schalekamp, Roel C. Verburg, Jurrit de Bode, Minze Koopman, Jan Beuving, Dominique Engers, Barbara Breedijk, George Groot, Mattijs Verhallen, John Rijssemus, Gerrie Hondius, Chris Verlaan en Marjolijn van Kooten.


Open BAC

1360e Open BAC

Presentatie: Jasper van Kuijk

Dinsdag, 22 april 2014

De affiche van de Open B.A.C. van aanstaande dinsdag 22 april. Met een spannende line-up van zéér gevarieerde optredens. Presentatie: Jasper van Kuijk! Komt allen!

http://www.bettyasfaltcomplex.nl/voorstelling.php?id=106 — met Frank Hiemstra, Marc Zwiers, Quirine Melssen, Jasper van der Veen, Jasper VK, Jurrit de Bode, Minze Koopman, Jeroen Bouwhuis, Frank Van Schaik, Jan Reinder Van Kammen en Mattijs Verhallen.


Open BAC

1359e Open BAC

Presentatie: Wijnand Stomp

Dinsdag, 15 april 2014

Affiche voor de Open B.A.C. van a.s. dinsdag 15 april, in een nieuw jasje. Veel jong en veelbelovend talent, gepresenteerd door Wijnand Stomp! Komt allen! — met Lisa Colette Loeb, Christine de Boer, Wietske Loebis, Wietske Loebis, John Rijssemus, Vincent Geers Privé, Yentl Schieman, Janneke Rinzema, Wijnand Anansi Stomp, Daniëlle Schel, Jurrit de Bode, Marleen van Schie, Minze Koopman, Ruud Vos, Mattijs Verhallen en Annemarie Wolterink.


Open BAC

1358e Open BAC

Presentatie: Martijn Koning

Dinsdag, 8 april 2014

De mooie line-up voor de Open B.A.C. van aanstaande dinsdag 8 april. Presentatie: Martijn Koning! En de kleinkunstclassic wordt gezongen door de prachtige zangeres Lucretia van der Vloot! Komt Allen!


Open BAC

1357e Open BAC

Presentatie: Emmelie Zipson

Dinsdag, 1 april 2014

De line-up van de volgende Open B.A.C. op dinsdag 1 april! Met als presentatrice Emmelie Zipson! — met Jurrit de Bode, Merik van der Torren, Anne Jan Toonstra, Marjolein de Graaff, Mirjam Al, Carolien Borgers, Mattijs Verhallen, Emmelie Zipson, Saskia Schalekamp, Max van den Burg, John Rijssemus en Johnny Kleppe.


Open BAC

1356e Open BAC

Presentatie: Daniël Arends

Dinsdag, 25 maart 2014

De line-up van de Open B.A.C. van dinsdag 25 maart, met als gastmusica de saxofoniste Danaé Stad. De presentatie is in handen van Daniël Arends, die al het eind van de vorige eeuw in de Open Bak te zien was. Komt allen! — met Danaé Stad, Raymon Hofkens, Carolien Borgers, Jurrit de Bode, Max van den Burg, Dominique Engers, Minze Koopman, Mattijs Verhallen, Angelique van Hest, Daniël Arends, Wouter Diesveld, Irene Hemelaar en John Rijssemus.


Open BAC

1355e Open BAC

Presentatie: Margôt Ros

Dinsdag, 18 maart 2014

De Line-up van de Open B.A.C. van dinsdag 18 maart. Met Margôt Ros, die aanstaande maandag weer te zien is in de nieuwe serie Toren C, maar dinsdag toch echt de Open B.A.C. life presenteert. Komt allen! — met Trudie Lute, Maarten van Norren, Jurrit de Bode, Mario van Megen, Andre Dashorst, Minze Koopman, Gea Nijenhuis, Giovanni Antonino, Hill Jonker, Mattijs Verhallen, Frederique Arnold, John Rijssemus, Tom Lash, Wietske Loebis en Margôt Ros.


Open BAC

1354e Open BAC

Presentatie: Irene Hemelaar

Dinsdag, 11 maart 2014

De line-up van de Open Bac van dinsdag 11 maart. Met als presentatrice Irene Hemelaar! — met Jan Menu, Maddy Rentenaar, Harm-Jan Leemhuis, Paul Vermeulen, Mattijs Verhallen, Reinder van der Woude, Annemieke Tetteroo, Jurrit de Bode, John Rijssemus, Katrien Verheijden, Irene Hemelaar, Dominique Engers, Max van den Burg en Minze Koopman.


Open BAC

1353e Open BAC

Presentatie: Pieter Bouwman

Dinsdag, 4 maart 2014

De affiche en de line-up voor de Open B.A.C. van aanstaande dinsdag 4 maart. Presentatie: Pieter Bouwman! — met Frank Smallegange, George Groot, Greetje Jansen, Jurrit de Bode, Tom Bruggeman, Minze Koopman, Hilde ter Laak, Frank Van Schaik, Christine de Boer, Mattijs Verhallen, Pieter Bouwman, Minze Koopman, John Rijssemus, Yentl Schieman, Richard van Bueren en Arjen Siebel.


Open BAC

1352e Open BAC

Presentatie: Nina de la Croix

Dinsdag, 25 februari 2014

En jawel! De line-up voor de Open B.A.C. van dinsdag 25 februari, met leuke cabaretiers en fijne bandjes. Presentatie: Nina de la Croix! Komt allen! — met Jurrit de Bode, Max van den Burg, Jan Beuving, Minze Koopman, MiRco & de Wijze Mannen, Mattijs Verhallen, Nina de la Croix, John Rijssemus, Marjolijn van Kooten en Luke Nyman.


Open BAC

1351e Open BAC

Presentatie: Mike Starink

Dinsdag, 18 februari 2014

Alles in het leven is altijd aan verandering onderhevig, dus ook het programma van de Open B.A.C. morgenavond. Nu mét stand-up comedienne Dorothee de Rooy. Ziehier de nieuwe line-up en komt allen!


Open BAC

1350e Open BAC

Presentatie: Erik van Muiswinkel

Dinsdag, 11 februari 2014

Aanstaande dinsdag weer een hele leuke Open B.A.C. in het Betty Asfalt Complex, met een prachtige line-up van fijne artiesten! Presentatie: Erik van Muiswinkel. Komt allen!


Open BAC

1349e Open BAC

Presentatie: Fred Florusse

Dinsdag, 4 februari 2014

De affiche voor de Open B.A.C. van a.s. dinsdag 4 februari.
Een mooie line-up met veel kleinkunsttalenten! Presentatie: Fred Florusse, die hiermee terug is in het theater waar hij al in de jaren zeventig met Don Quishocking stond. Aanvang 20.30 uur. Komt allen!


Open BAC

1348e Open BAC

Presentatie: Koen Franse

Dinsdag, 28 januari 2014

De affiche van de Open B.A.C. van a.s. dinsdag 28 januari. Presentatie: Koen Franse, die ook zijn unieke theatrale act rond beroemde dirigenten zal uitvoeren. En met speciale gasten als Chris Rietmeijer en Daniëlle Schel. Komt allen!


Open BAC

1347e Open BAC

Presentatie: Carolien Borgers

Dinsdag, 21 januari 2014

De line up / affiche voor de Open B.A.C. van aanstaande dinsdag 21 januari in het Betty Asfalt Complex presentatie: Carolien Borgers


Open BAC

1346e Open BAC

Presentatie: Wimie Wilhelm

Dinsdag, 14 januari 2014

De line up / affiche voor de Open B.A.C. van aanstaande dinsdag 14 januari 2014. Presentatie: Wimie Wilhelm! Komt Allen!


Open BAC

1345e Open BAC

Presentatie:

Dinsdag, 7 januari 2014

De line-up van aanstaande dinsdag 7 januari 2014 in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. Presentatie: Patrick Laureij, de kersverse winnaar van Cameretten! Komt allen!


Open BAC presentatie winter 2014

Open BAC presentatie winter 2014

De dames en heren die deze winter de Open BAC gaan presenteren!

Woensdag, 1 januari 2014


Open BAC – Archief 1975

De 1e Open Bak vond plaats op dinsdag 25 november 1975

Presentatie: Joost Prinsen

Dinsdag, 25 november 1975