fotos-en-video

Elke dinsdag OpenBAC dag!

De Open BAC is een open podium waar beginnende talenten op het gebied van kleinkunst, theater en muziek in een professioneel theater kunnen optreden. Daarnaast zijn er gevestigde artiesten die vaak fragmenten van een nieuw programma in de OpenBAC komen uitproberen.
De avond wordt telkens door een andere bekende artiest gepresenteerd. Hij of zij introduceert de line-up van 5 à 6 artiesten die in een kwartier hun act opvoeren.

 

 

 

8 januari 2019 is de 1500e OpenBAC in het DeLaMar Theater! De kaartverkoop is gestart!

Steun de OpenBAC crowdfund-actie op Voor de Kunst, klik hier >

 

 (foto: Olivier Thijssen)

Van der Laan en Woe presenteren de 1500e OpenBAC in het DeLaMar Theater. 


 

Open BAC presentatie najaar 2018

Open BAC presentatie najaar 2018

De dames en heren die dit najaar de Open BAC gaan presenteren!

Dinsdag, 9 oktober - 4 december 

9 Oktober: Paul Haenen

16 oktober: Ronald Snijders

23 oktober: Christine de Boer

30 oktober Jack Spijkerman

6 november: Machteld van der Gaag

13 november: Eva Zwaving

20 november: Anna Ågren

27 november: Jeroen Kramer

4 december: Arthur Gumbs


De volgende OpenBAC:

De volgende OpenBAC is op Dinsdag, 23 oktober

Open BAC

1493e Open BAC

Presentatie: Christine de Boer

Dinsdag, 23 oktober – 20:30u tot 23u

Actrice en cabaretière Christine de Boer presenteert dinsdag de Open BAC. Met een gevarieerde line-up met onder anderen Jeroen Bouwhuis, Thomas van der Hulst, Janna Baerends, Micha Ghorghy, Michael Mars, Het trio En Vrac en de BAC-Band onder leiding van Vera Marijt!

Reserveer hier je kaartje!
 
Christine de Boer studeerde in 2009 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ze was als actrice en zangeres onder andere te zien in Soldaat van Oranje de Musical waar ze de rol van Ada vertolkte. Ook zong zij veel Franse Chansons met de formatie Trio Bouillabaisse. Samen met Yentl Schiemann vormt zij sinds 2012 het duo Yentl & de Boer, dat in 2014 op het Amsterdams Kleinkunstfestival zowel de Wim Sonneveldprijs als de Publieksprijs won. Met het lied ‘Ik heb een man gekend’, uit hun eerste voorstelling ‘De Meisjes’ wonnen zij de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied 2014. Momenteel toeren Yentl & de Boer door Nederland met hun nieuwste voorstelling onder de titel ‘Magie’. Naast haar samenwerking met Yentl maakt Christine de Boer deel uit van het singer-songwritercollectief Het Nieuwe Lied. In het theater kunt u haar verder gezien hebben in Zomergasten van het Amsterdamse Bostheater, De Deadline van het M-Lab en Carmen van Stella Den Haag en het Nationale Toneel. Op televisie was ze nog geen 5 minuten te zien in Flikken Maastricht, bij De Meisjes van Thijs en in een aantal reclames voor een vet grote supermarkt. Christine was dit jaar ook te zien in de telefilm Billy, het regiedebuut van cabaretier Theo Maassen.Dinsdag presenteert zij voor de 1e keer de Open BAC.
 
De line-up van dinsdag 23 oktober bestaat uit:

Jeroen Bouwhuis studeerde aan de AHK in Utrecht en won al in 2006 Het Amsterdams Kleinkunstfestival. Sindsdien maakte hij verschillende programma’s waarmee hij ook in de verenigde staten optrad. In zijn shows combineert Jeroen Bouwhuis choreografie, mimiek en een unieke soundtrack tot fascinerende en succesvolle voorstellingen. Dinsdag is hij opnieuw te gast in de Open BAC met een try-out van een nieuwe act, waarbij hij mime en zang met elkaar combineert.  Daarbij wordt hij begeleid door de BAC-Band!

Thomas van der Hulst is cabaretier. Hij stond in 2016 in de halve finale van het Camerettenfestival en stond al vaker in de Open BAC. Aanstaande dinsdag is hij teruig met een try-out voor zijn nieuwe programma ‘Tegen Wil En Dank’.

Janna Baerends (15) komt uit Doetinchem en is singer-songwriter. Aanstaande dinsdag staat zij voor het eerst in de Open BAC met een kleine selectie uit haar repertoire.

Micha Ghorghy schrijft Nederlandstalige liedjes over het dagelijks leven. Soms absurd, soms melancholisch, maar altijd met de droge humor die Micha’s werk kenmerkt. De onderwerpen zijn banaal en poëtisch tegelijk. Zoals alles in het leven eigenlijk. Zo neemt Micha zijn publiek mee op reis langs de wonderlijke wereld van het alledaagse en probeert hij al zingend en gitaar spelend de mensheid op te vrolijken!

Michael Mars is stand-up comedian en was al eens eerder te gast in de Open BAC. Dinsdag staat hij opnieuw op ons podium met een try-out van nieuw materiaal. 

En Vrac is een muzikaal trio dat al een aantal jaren het betere Nederlandse liedjes- repertoire kroegbestendig maakt. En Vrac bestaat uit zanger/gitarist Bas Marée,  drummer Minze Koopman en bassist Arie van der Wulp.  Aanstaande dinsdag presenteren zij in de Open BAC een kleine selectie uit hun nieuwste repertoire.  

En natuurlijk is er weer een belangrijke rol weggelegd voor de BAC Band onder leiding van Vera Marijt (piano), met Mees van Haren (gitaar), Arie van der Wulp (basgitaar), Carlo Banning (saxofoon), en Minze Koopman (drums).

Lees verder

En daarna:

Open BAC

1494e Open BAC

Presentatie: Jack Spijkerman

Dinsdag, 30 oktober – 20:30u tot 23u