Ben Lansink organiseert 1000ste Open BAC

Ben Lansink organiseert 1000ste Open BAC

Ben Lansink organiseerde op dinsdag 13 maart 2018 voor de 1000ste keer de Open BAC, het wekelijkse try-out podium in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. Deze feestelijke avond werd gepresenteerd door actrice en theatermaker Jeninke de Jong. 

 

De Open BAC bestaat al 40 jaar. Het podium biedt wekelijks zowel jong talent als gevestigde cabaretiers, muzikanten en kleinkunstenaars de gelegenheid om – delen uit – hun programma’s te try-outen. Wie is er niet in de Open BAC begonnen? Coryfeeën als Paul de Leeuw, Brigitte Kaandorp, Maarten van Roozendaal, Theo Nijland, Hans Liberg, Arjan Ederveen, Herman Finkers en vele, vele anderen stonden er op het podium en dragen de Open BAC nog altijd een warm hart toe.

 

Engelenbak
Organisator Ben Lansink kwam als jongen van elf al in aanraking met het theater. Zijn vader was elektriciën, nam hem mee en leerde hem het vak van licht-en geluidstechnicus. Na zijn studie Nederlands en Theaterwetenschappen rolde hij theater De Engelenbak in als technicus. Door de jaren heen groeide hij uit tot organisator en programmeur met een groot hart voor het samenbrengen van mensen en het stimuleren en begeleiden van talent. Toen de Engelenbak zijn deuren sloot, vond de Open BAC vier jaar geleden een warm welkom in het Betty Asfalt Complex van Paul Haenen en Dammie van Geest.

Comedy, stand-up, kleinkunst, mime, singer-song writers, toneel, al deze disciplines bieden elke dinsdagavond een gevarieerd aanbod. Er is wekelijks een ander presentator en altijd een wisselende line-up. Met vaak ook try-outs van gerenommeerde artiesten als Peter Pannekoek, Jochen Otten en Paul Haenen. Iedereen is welkom en kan zich aanmelden zolang de act maar maximaal 15 minuten duurt. De artiesten worden begeleid door de vaste BAC band.

 

Dinsdag Open BAC dag!

Zaal open: 19.30 aanvang: 20.30
Betty Asfalt Complex, Oudezijds Voorburgwal 282, Amsterdam
www.openbac.nl